POLİTİKA - 21 Ocak 2018 Pazar 01:14

Bakan Fatma Betül Sayan Kaya’dan Zeytindalı Operasyonu açıklaması

A
A
A
Bakan Fatma Betül Sayan Kaya’dan Zeytindalı Operasyonu açıklaması

İstanbul (İHA) – Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “Aldığımız haberler şu anda birçok atışın isabetli olduğu, 113 bölgeden 108’inin vurulduğu haberini aldık.

İstanbul (İHA) – Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “Aldığımız haberler şu anda birçok atışın isabetli olduğu, 113 bölgeden 108’inin vurulduğu haberini aldık. Rabbim güçlü kılsın, muzaffer eylesin çokça dua etmemiz gerektiğine inanıyorum” dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) tarafından Arakan, Etiyopya ve Suriye’de ki ihtiyaç sahiplerinin yararına düzenlenen ‘Mazlum Coğrafyalara Umut Olmak” temalı programa katıldı.



Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Arakan, Etiyopya ve Suriyeli kardeşlerimizin yararına düzenlenen ‘Mazlum Coğrafyalara Umut Olmak’ konulu programa katılmaktan, sizlerle bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.



‘Ülkemizin yanı başında sınır boyunda terör koridoruna asla izin veremeyiz’



Afrin’e yönelik başlatılan Zeytindalı Operasyonu ile ilgili konuşan Bakan Kaya, “Bugün Afrin’de ‘Zeytindalı Operasyonu’ başlatıldı. Rabbim ordumuzu muzaffer kılsın. Şuanda aldığımız haberler bir çok atışın isabetli olduğu bölgede yapılan atışlarda 113 hedefin 108’nin vurulduğu haberini aldık. Rabbim güçlü kılsın onları. Çokça dua etmemiz gerektiğine inanıyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımız da camilerde fetih süreleri okutacak. Bizlerle de dua edelim. Ülkemizin yanı başında sınır boyunda bir terör koridoruna asla ve asla izin veremeyiz, müsaade edemeyiz. Ülkemizi koruma amaçlı yaptığımız bu operasyonda ben inanıyorum ki başarılı olacağız, muzaffer olacağız” açıklamasında bulundu.



‘Afrin Operasyonu’nda bizde görev alalım’



Bugün katıldığı bir programda kendisini etkileyen bir hadiseyi de paylaşan Bakan Kaya, “Bugün düzenlenen Devlet Ödünç Madalya törenin de gazi olmuş kardeşlerimizden bazıları yanımıza gelerek; Biz bu madalyayı aldık ama bunun asıl hakkını vermemiz için müsaade edin Afrin Operasyonu’nda bizde görev alalım dediler. Bu vatanın böyle yiğit evlatları olduğu sürece bizim sırtımızın yere gelmesi asla ve asla mümkün değil” şeklinde konuştu.



‘İhtiyaç sahibi kardeşlerimiz için bir fitili ateşlediniz’



Programda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “ Arakan, Etopya ve Suriye’deki ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz için bir fitili ateşlediniz. Bize düşen bu aydınlığı büyütmektir. Dinimiz bize hayırda yarışmayı ve aynı zamanda hayrı da geciktirmemeyi öğütler. Bu tavsiye hayrın nerede olduğunu bilme sorumluluğunu yükler. Bilmenin sorumluluğu ise kalbimizi mazlumlara açmaktır. Afrika’daki açlıktan, Suriye’deki zulümden, Arakandaki gelişmelerden haberdar isek yapmamız gereken elimizdekini paylaşmaktır. Ne mutlu ki bu konuda duyarlı cömert bir milletimiz var. Önemli olan hasbi ruhları örgütleyebilmektir. Yardım bekleyen eli bizim müsait olduğumuz da değil, muhatabımızın ihtiyaç duyduğu anda tutmak son derece değerlidir. İşte sivil toplum kuruluşlarımız bu nedenle var. Yüce gönüllü milletimizin hayırlarını doğru planlayarak ihtiyaç sahiplerine zamanında ulaştırmak için varsınız. Kızılay’ımız başta olmak üzere MÜSİAD gibi hayra koşan, hayırda yarışan kuruluşlarımız mazlumlara uzanan kollarımızdır” dedi.



‘3 Milyon mülteciyi misafir ediyoruz’



Ülkemiz’de 3 milyon mülteciyi misafir ettiklerini kaydeden Emine Erdoğan, “ 3 Milyon mülteciyi misafir ediyoruz. 1 milyon 300 bini kadınlardan oluşan Suriyeli mülteci kardeşlerimiz artık bir parçamız oldular. 150 binin üzerinde çocuk doğdu ülkemizde. Bu kadınların, çocukların ihtiyaçlarını düşünebiliyor musunuz. Biraz empati yapabilirsek bizden bekleneni daha iyi görürüz. Sahip olduğumuz her şeyin bize emanet olduğunu daha iyi idrak ederiz. Hayırlarınızın makbul olmasını diliyorum. Allah hepinizden razı olsun. Kalbinizle yaptığınız her şey size geri dönecektir” şeklinde konuştu.



Program sonunda Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Emine Erdoğan’a Suriyeli ve Arakanlı çocukların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan’a yazmış oldukları mektupları hediye etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde önemli ’afet’ projesi Kastamonu Üniversitesi’nde hayata geçirilen proje çerçevesinde farklı üniversitelerden gelen 20 kursiyere ’afetlerde tedarik zinciri’ konusunda eğitim verildi. Kastamonu Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı çerçevesinde desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi tamamlandı. Proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yaptığı ve BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi çerçevesinde eğitimler düzenlendi. 15-18 Nisan tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen eğitimlerde Kastamonu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nin yanı sıra AFAD ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından katılım gösteren 12 uzman tarafından dersler verildi. Eğitimlere farklı üniversitelerden katılan 20 kursiyer, 3 gün boyunca insani yardım kuruluşları, insani yardımın önemi, tedarik zinciri yönetimi, coğrafi bilgi sistemleri, insani yardım konusunda dijitalleşme ve insani yardımlarda lojistiğin önemi ve lojistiğin rolü ile ilgili konularda teorik dersler aldı. Proje çerçevesinde çerçevesinde bilimsel araştırma fikri geliştirme ve etkili sunum derslerine de yer verildi. 1 gün boyunca insani yardımlarda tedarik zinciri ve lojistik faaliyetler üzerine yaklaşımlar geliştirmeye yönelik araştırma konusu belirlenmesi için uygulamalar gerçekleştirildi. Gruplar halinde çalışan kursiyerler oluşturdukları araştırma fikirlerini jüri üyelerine sundu. Etkinlik sayesinde farklı üniversitelerden katılım gösteren katılımcıların başta afetler olmak üzere insani yardımlarda tedarik zinciri yönetimi ve lojistik konularında farkındalıklarının artırılması sağlandı. Türkiye’nin doğa kaynaklı afetlerde insani yardımların ulaştırılmasında lojistiğin önemi üzerinde durulurken, Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi ve LODER Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş tarafından lojistiğin geleceğine ve lojistik sektöründe kariyer imkanlarına yönelik lisans öğrencilerine de bilgilendirme sunumu yapıldı. Eğitimler, kursiyer sunumları ve katılım belgelerinin kursiyerlere takdimi ile sona erdi. Etkinliğe katılan tüm kursiyerler ise Kastamonu Üniversitesi’ne misafirperverlikleri için teşekkür etti.
Bitlis Bitlis’te bir yılda 522 kilo atık pil toplandı BİTLİS (İHA) – Bitlis il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması"nda 522 kilogram atık pil toplandı. 14 yıldır Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu. Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla yürütülen kampanya ile hem çevreye katkı sağlanıyor hem de çocuklara çevre bilinci aşılanıyor. Bu yarışma ile düzenli olarak il merkezi ve ilçedeki okullara dağıtılan atık pil toplama kutularına öğrenci ve öğretmenler topladıkları pilleri atarak çevreye büyük katkı sağlıyor. 14 yıldır her sene düzenli olarak yapılan yarışmada dereceye giren okul ve öğrenciler ise Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ödüllendiriliyor. Öğrencilerin bir yılda 522 kilo atık pil topladıklarını söyleyen Bİ-KA Teknik Personeli Yunus Gözeten, "Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak yaklaşık 14 yıldır atık pil yarışması düzenliyoruz. İl merkezi ve ilçe bazında 220 okulda yarışmayı yaptık. Yarışma sonucunda kazanan okullarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Toplanılan atık pilleri de okullardan alıp Kocaeli’nde bulunan geri dönüşüm fabrikasına gönderiyoruz. Atık pillerin etrafındaki kalan metallerden geri dönüşüm, içerisindeki malzemelerle de petrol üretimine katkıda bulunuyoruz. Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin (TAP) gönderdiği ödüllerin yanında kendimiz de ödüller ekliyoruz. Okullarımıza özveriyle çalışmalarından dolayı plaket ve hediyelerini veriyoruz" dedi.