ASAYİŞ - 10 Kasım 2017 Cuma 19:00

Bayrampaşa’daki AVM’de bombalı saldırı hazırlığına 4 tutuklama

A
A
A
Bayrampaşa’daki AVM’de bombalı saldırı hazırlığına 4 tutuklama

Bayrampaşa’da bir AVM’nin otoparkında eylem hazırlığında oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüpheliden 4’ü tutuklanırken 2’si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bayrampaşa’da bir AVM’nin otoparkında eylem hazırlığında oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüpheliden 4’ü tutuklanırken 2’si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. AVM’de kaçarken yakalanan şüphelilerin, çocuklarını bakıcıya bıraktıkları ortaya çıktı.


Bayrampaşa’daki bir alışveriş merkezinin otoparkında 28 Ekim 2017 tarihinde bombalı araç ve motosiklet bırakarak kaçmaya çalışan 4 şüpheli gözaltına alınmıştı. Alışveriş merkezinde yapılan aramalarda, 4’ü sırt çantalı canlı bomba yeleği, 4’ü mikrodalga fırınlı bomba olmak üzere 66 bomba ile 2 silah ve çok sayıda mermi ele geçirilmişti. Şüphelilerin kaldığı Esenyurt’taki bir hücre evinde, 4 mutfak tüpü, 2 bidon kimyasal madde, 2 bidon benzin, yüklü miktarda amonyum nitrat, demir bilye ve bomba yapımında kullanılan düzenek bulunmuştu. Arnavutköy’deki hücre evinde ise 25 mutfak tüpü, 2 bidon kimyasal madde, 2 bidon benzin, yüklü miktarda amonyum nitrat ve demir bilye ile bomba yapımında kullanılan düzenek ele geçirilmişti.


Olay yerinde yakalanan 4 şüpheliyle eylemcilere irtibatları tespit edilen 2 şüpheli, bugün emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Soruşturma savcılığına çıkarılan şüpheliler Hatice Y., Mücahit Ş., Sezgen P., Can Y., Daud A. ve Markha A. tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Savcılığın sevk yazısında, Bayrampaşa’daki AVM’ye bomba yüklü motosiklet ve araçla gelen şüphelilerin, olaydan bir gün önce de imal ettikleri bombaları AVM binasına sokarak emanet dolabına sakladıkları belirtildi.


Olay tarihinde polisin yaptığı operasyonla yakalanan şüphelilerin, yapmış oldukları bu eylemle İstanbul’da ve Türkiye’de bir terör eylemine kalkıştıkları, 2 yabancı uyruklu şüphelinin ise eylem saatinde AVM’de olan şüphelilerin çocuklarına bakarak yardımcı olduklarının tespit edildiği kaydedildi.


Şüphelilerin, ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak, örgüt faaliyeti kapsamında tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, örgüt üyesi olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek örgüte yardım etme’ suçlarından tutuklanmaları istendi. İstanbul 1’inci Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 6 şüpheliden 4’ü tutuklandı. Hakimlik, serbest bırakılmasına karar verdiği 2 şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri uyguladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30