SPOR - 18 Haziran 2017 Pazar 17:57

Beşiktaş’ın bayrağı Büyükçekmece’deki Şampiyonlar Anıtı’na asıldı

A
A
A
Beşiktaş’ın bayrağı Büyükçekmece’deki Şampiyonlar Anıtı’na asıldı

Süper Lig’de bu sezon şampiyonluk yaşayan Beşiktaş’ın bayrağı Büyükçekmece’de bulunan Şampiyonlar Anıtı’nda göndere çekildi.

Süper Lig’de bu sezon şampiyonluk yaşayan Beşiktaş’ın bayrağı Büyükçekmece’de bulunan Şampiyonlar Anıtı’nda göndere çekildi. Etkinliğe Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özköse katıldı.


Spor Toto Süper Lig’de 2016-2017 sezonunu şampiyon tamamlayan Beşiktaş’ın bayrağı Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özköse ve çok sayıda siyah-beyazlı taraftarların katılımıyla Büyükçekmece’deki Şampiyonlar Anıtı’na çekildi. Açılış konuşmasını yapan Akgün, "Spor camiamızın öncüsü. 1903 yılında resmi kuruluşunu yapan, tarihiyle sporumuza çok büyük katkılar sağlayan, bu sene Süper Lig’de şampiyon Beşiktaş’ın bayrağını burada göndere çekeceğiz. Bir Galatasaraylı olarak Beşiktaş’ın ülkemizi Avrupa’da temsil etmesi için, Süper Lig’de şampiyon olmasını en az Galatasaray’dan daha arzu ettim. En çok Beşiktaş’ın maçlarını takip ettim. Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Türk sporuna öncülük yapmış kulüplerdir. Ama Beşiktaş, 1903’te ilk öncülüğü yapmıştır” şeklinde konuştu.



Çebi: "Ne pahasına olursa olsun olan başarılar bizim kitabımızda yok"


Sporun centilmenlik olduğunu vurgulayan Çebi ise, “Atatürk’ün dediği gibi, ‘Ben sporcunun, zeki, çevik ve ahlaklı olanını severim’. Çok anlamlı bir ifadedir. Ne pahasına olursa olsun olan başarılar bizim kitabımızda yok. Onun için de biz şerefiyle ve hakkıyla kazandık. İnşallah, Galatasaray bayrağı UEFA bayrağını seneye indirip, daha büyük başarı ile burada bayrak çekmeye Allah nasip eder. Bu tabii Türkiye’nin de istediğidir. Bütün Beşiktaşlılara burada çekilecek bayrağın keyfini yaşamasını diliyorum. Seneye de bu bayrak kalsın diye mücadele edeceğiz. Bunun da sözünü buradan veriyoruz” ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından Hasan Akgün, Ahmet Nur Çebi’ye plaket verdi. Daha sonrada Beşiktaş bayrağı göndere çekildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Okul müdürünün darp ettiği yaşlı adam gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı Mersin’de geçtiğimiz yılın sonunda hastaneye gitmek üzere bindikleri otobüste okul müdürü ve oğlu tarafından darp edilmesiyle gündeme gelen ve dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden engelli Ramazan Polat’ın cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi. 15 Aralık 2023’te Mersin Şehir Hastanesine giden otobüste, Tarsus ilçesinde bir lisenin müdürü olduğu öğrenilen İsmet T. ile oğlu A.O.T. (17), kalp pili takılı olan, felçli olduğu için vücudunun sağ kısmını tam olarak kullanamayan ve böbrek yetmezliği çeken Ramazan Polat (77) ve eşi Hamdiye Polat’ı (71) darp etmiş, güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler ise izleyenlerin yüreklerini burkmuştu. İnfiale yol açan olayın mağduru 77 yaşındaki Ramazan Polat, rahatsızlığı sonucu kaldırıldığı Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde dün hayatını kaybetti. Yaklaşık 2 haftadır hastanede tedavi gördüğü öğrenilen Polat’ın cenazesi bugün gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Ramazan Polat’ın cenazesi, bugün yakınları tarafından Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınarak son bir kez merkez Yenişehir ilçesi Barbaros Mahallesi’ndeki evinin önüne getirildi. Burada helallik alından sonra Molla Camii’nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Afetevler Mezarlığı’nda toprağa verildi. Olayın geçmişi Olay, 15 Aralık 2023’te merkez Toroslar ilçesinde Mersin Şehir Hastanesine giden otobüste meydana geldi. Tarsus ilçesinde bir lisenin müdürü olduğu öğrenilen İsmet T. ile oğlu A.O.T. (17), kalp pili takılı olan, felçli olduğu için vücudunun sağ kısmını tam olarak kullanamayan ve böbrek yetmezliği çeken Ramazan Polat (77) ve eşi Hamdiye Polat ile (71) tartışmış, bu sırada önce A.O.T., ardından da babası yaşlı çifte saldırmıştı. Otobüsün güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan olayın ardından 17 Ocak 2024 tarihinde okul müdürü İsmet T. tutuklanırken, 28 Şubat 2024 tarihinde darpla ilgili görüntülerin ortaya çıkmasının ardından müdürün oğlu A.O.T. tekrar gözaltına alınmış ve emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü de olayla ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bilgi verilmesini müteakip adı geçen okul müdürünün 17 Ocak itibarıyla açığa alındığını ve idari tahkikat başlattırıldığını bildirmişti. Baba 3 yıl 1 ay 15 gün ceza almıştı Daha sonra görülen davanın duruşmasında tutuklu sanıklardan okul müdürü İsmet T., 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılırken, tutuklulukta geçirmiş olduğu süre nazara alınarak tahliyesine karar verilmişti. Oğlu A.O.T. için ise 2. Çocuk Mahkemesi’nde açılan dava devam ediyor.
Ankara TİKA, el yazması eserlerin korunmasını destekliyor Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Türkiye Yazma Eserler Kurumu ve Devlet Arşivleri Başkanlığı iş birliğinde Pakistan’ın İslamabad, Lahor ve Karaçi şehirlerinde el yazması eserler alanında faaliyet yürüten 5 farklı kurumdan toplam 8 uzmana eğitim verildi. TİKA’nın 2024 yılında başlattığı “Pakistan’da El Yazması Eserlerin Muhafazası Programı” kapsamında, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı ve Devlet Arşivleri Başkanlığı iş birliğinde İstanbul, İslamabad, Lahor ve Karaçi şehirlerinde el yazması eserler alanında faaliyet yürüten 5 farklı kurumdan toplam 8 Pakistanlı uzmana “El Yazması Eserlerin Muhafazasında Önleyici Koruma Tedbirleri Teknik Eğitimi” verildi. Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Kitap Şifahanesi ve Arşiv Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan eğitim programı kapsamında, el yazmalarının korunması, bakımı ve restorasyon uygulamaları, depo alanlarında zararlılarla mücadele, el yazmalarının depolanmasında uygun şartlar, kuru temizlik uygulamaları, belgeleme faaliyetleri ve koruyucu kutu yapımı olmak üzere uygulamalı eğitimler gerçekleştirildi. Pakistanlı uzmanlara, Devlet Arşivleri Başkanlığının İstanbul Kağıthane’de bulunan yerleşkesinde, el yazması belgelerin tasnifi, zarar görmüş belgelerin bakım ve onarımında kullanılan teknikler, bakım onarımı yapılan belgelerin dijitalleştirilmesi ve depolanması konularında uygulamalı eğitimler verildi. 7 gün süren eğitim programı ile Pakistanlı uzmanlara, Türkiye’nin el yazması eser ve belgelerin korunmasında uyguladığı uluslararası etik standartlara uygun en güncel uygulamalara dair derinlemesine bilgi ve deneyim kazandırılması hedeflendi. Lahor’da bulundan Pencap Üniversitesi, İslamabad’da bulunan Pakistan Ulusal Müzesi ve Quaid-i Azam Üniversitesi ve Karaçi Pakistan Ulusal Müzesi ve Karaçi Ulusal Arşivlerinden uzmanların katıldığı eğitim programını izleyen süreçte, el yazması eserlerin korunması alanında Pakistan’da uygulamalı eğitim programları ile temel ekipman desteği sağlanması gibi devam projelerinin gerçekleştirilmesi planlanıyor.