GÜNDEM - 27 Nisan 2024 Cumartesi 13:23

Çocuklar Ulusal Egemenliğin 104. yılı için koştular

A
A
A
Çocuklar Ulusal Egemenliğin 104. yılı için koştular

Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yılı kapsamında düzenlenen ’104. Yıl Ulusal Egemenlik Koşusu’nda buluştu.


Yenilikçi duruşuyla sanattan bilime, edebiyattan spora eğitimin tüm alanlarında etkinlikler düzenleyen MBA Okulları, Maltepe Kenan Onuk Atletizm Pistinde düzenlenen 104. Yıl Ulusal Egemenlik Koşusu ile öğrencilerini spor değerleriyle buluşturdu.


MBA Okulları anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin katılım gösterdiği 104. Yıl Ulusal Egemenlik Koşusunda, Ataşehir Kampüsü Bandosu da yer aldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tüm sporcuların sabah sporu dansı ile coşkulu bir şekilde başlayan MBA Okulları 104. Yıl Ulusal Egemenlik Koşusu’nda anaokulu öğrencilerinin "Dostluk Koşusu" akabinde öğrenciler kıyasıya yarıştı.


Cumhuriyet değerlerinin ve Mustafa Kemal Atatürk’ün spor ve sporcuya bakış açısının altını çizen Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları Genel Müdür Yardımcısı Duygu Kılıç, "Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde bugün Ulusal Egemenliğimizin 104. yılında daha iyi bir dünyaya, daha iyi bir ben kimliğine koştuk. İş birliğimiz, bir arada oluşumuz, zorlukların üstesinden gelme refleksimiz, spor tutkusuyla derinleşen etik ve bilim odaklı duruşumuz her zaman bizi daha iyiye taşıyacak. İçinizdeki çocuğu her zaman serbest bırakın ve Cumhuriyet değerlerimizle yeniliğin öncüsü olun. Tekrar bu harika gün için teşekkür ediyor, sizleri çok seviyoruz" dedi.



Çocuklar Ulusal Egemenliğin 104. yılı için koştular

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı Milli Eğitim Müdürü Kökrek, Hamur’da öğretmenlere Maarif Modeli’ni anlattı Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Hamur’da öğretmenlerle bir araya gelerek "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni anlattı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın kamuoyuna görüşüne sunduğu "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" müfredatı ile ilgili bilgilendirme çalışmalarını Hamur ilçesinde sürdüren İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, ilçedeki Osmangazi Ortaokulu, Şehit Polis Yıldırım Günay İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Polis Yıldırım Günay Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret etti. Ziyaretlerde öğretmenlerle bir araya gelen Kökrek, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" hakkında detaylı bilgiler verdi. Öğretmenlerin istek ve taleplerini de dinleyen Kökrek,"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, eğitim sistemimizin çağın gereksinimlerine uygun hale getirilmesini amaçlayan kapsamlı bir reform hareketidir. Bu model, sadece bilgiyi aktarmakla kalmayıp, aynı zamanda öğrencilerimizin analitik düşünme becerilerini, eleştirel bakış açısını ve problem çözme yeteneklerini geliştirmeyi hedeflemektedir. Bu doğrultuda, siz değerli öğretmenlerimizin rehberliği ve desteği çok önemlidir. Birlikte çalışarak, geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizi daha iyi bir eğitimle donatarak, ülkemizin daha aydınlık bir yarın inşa etmek için çaba göstereceğiz" dedi. Kökrek, öğretmenlerden gelen soruları da yanıtladı.
Bitlis Tatvan esnafı dolandırıcılık konusunda bilgilendirildi BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinde polis ekipleri, esnafı tek tek gezerek dolandırıcılık hakkında bilgilendirmede bulundu. Bitlis Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan esnafı tek tek ziyaret ederek dolandırıcılık hakkında bilgilendirmede bulundu. Mobil bankacılık üzerinden yapılan işlemlerdeki dolandırıcılık faaliyetleri ve telefona gelen linklere basılmaması hakkında bilgilendirmelerde bulunan polis ekipleri, esnafa dolandırıcılığın türleri ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler vererek broşürler dağıttı. Verilen broşürleri dükkânın camına asacaklarını söyleyen işletme sahibi Mesut Sönmez, “Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğünden polis arkadaşlar dolandırıcılıkla ilgili broşürler getirdiler. Malum piyasada bayağı dolandırıcılık ile ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. Bu konuda sağolsunlar polis arkadaşlar bizleri de bilgilendirdiler. Bize verilen bu broşürleri dükkânımıza asıp vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz” dedi. Dolandırıcılık hakkında dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili bilgilendirmelerde bulunduklarını söyleyen Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Komiser Müge Bostan, “Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak halkımızı dolandırıcılık ile ilgili bilgilendirip gerekli çalışmaları yaptık. Bu konuda esnafı bilinçlendirip broşür dağıtımını sağladık. Mobil bankacılık kullanırken uyulması gereken kuralları hatırlatıp, gelen her onay koduna itibar etmemeleri konusunda uyardık” dedi.