SPOR - 07 Mayıs 2024 Salı 19:47

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve İstanbulspor Başkanı Sarıalioğlu, PFDK’ya sevk edildi

A
A
A
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve İstanbulspor Başkanı Sarıalioğlu, PFDK’ya sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ile Süper Lig’den 9 kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

TFF, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilen takımları açıkladı. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“1- MKE Ankaragücü Kulübü’nün 03.05.2024 tarihinde oynanan MKE Ankaragücü-Corendon Alanyaspor Trendyol Süper Lig müsabakasındaki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca ve “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile Sportif Ekipman Talimatı’nın 22/1 maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.

2- Beşiktaş Kulübü’nün 03.05.2024 tarihinde oynanan Beşiktaş - Çaykur Rizespor Trendyol Süper Lig müsabakasındaki “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.

3- Kayserispor Kulübü’nün 04.05.2024 tarihinde oynanan Kayserispor- Fatih Karagümrük Trendyol Süper Lig müsabakasındaki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca ve “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.

4- Fatih Karagümrük Kulübü futbolcusu Sofiane Feghouli’nin 04.05.2024 tarihinde oynanan Kayserispor- Fatih Karagümrük Trendyol Süper Lig müsabakasındaki “kural dışı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 43. maddesi uyarınca ve “hakareti” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca 05.05.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.

5- Samsunspor Kulübü’nün 04.05.2024 tarihinde oynanan Samsunspor - Trabzonspor Trendyol Süper Lig müsabakasındaki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca ve “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.

6- Trabzonspor Kulübü’nün 04.05.2024 tarihinde oynanan Samsunspor - Trabzonspor Trendyol Süper Lig müsabakasındaki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca ve “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.

7- Galatasaray Kulübü’nün 05.05.2024 tarihinde oynanan Galatasaray - Sivasspor Trendyol Süper Lig müsabakasındaki “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile Sportif Ekipman Talimatı’nın 22/1 maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.

8- Hatayspor Kulübü’nün 05.05.2024 tarihinde oynanan Gaziantep Futbol Kulübü - Hatayspor Trendyol Süper Lig müsabakasındaki “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.

9- Antalyaspor Kulübü futbolcusu Alexander Gerard Van de Streek’in 06.05.2024 tarihinde oynanan Antalyaspor - Pendikspor Trendyol Süper Lig müsabakasındaki “kural dışı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 43. maddesi uyarınca 07.05.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine,

Antalyaspor Kulübü teknik sorumlusu Ali Rıza Sergen Yalçın’ın aynı müsabaka sonrası yayıncı kuruluşa verdiği flaş röportajdaki beyanlarında ve müsabaka sonrası basın toplantısındaki beyanlarında yer alan “hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamalar” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.

10- Konyaspor Kulübü’nün 06.05.2024 tarihinde oynanan Konyaspor - Fenerbahçe Trendyol Süper Lig müsabakasındaki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca, “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca, “merdiven boşluklarının boş bırakılmaması” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 49. maddesi uyarınca ve “usulsüz seyirci alınması” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 49. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.

11- Fenerbahçe Kulübü’nün 06.05.2024 tarihinde oynanan Konyaspor - Fenerbahçe Trendyol Süper Lig müsabakasındaki “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca, “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.

 

12- Fenerbahçe Kulübü’nün, 03.05.2024 tarihinde Kulüp Başkanı Yıldırım Ali Koç’un basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda yer alan beyanlarının kulüp resmi sosyal medya hesabından (youtube) yayınlanması suretiyle “sportmenliğe aykırı hareket” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 36. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine,

 

Yıldırım Ali Koç’un 03.05.2024 tarihinde kulüp resmi sosyal medya hesabında (youtube) yayınlanan beyanlarında yer alan “sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 36. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.

 

13- İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu’nun 02.05.2024 tarihinde basın mensuplarına yapmış olduğu beyanlarında yer alan “sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 36. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir."

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Gençlerin bayram coşkusu ikiye katlandı Osmangazi Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde sahne alan ünlü sanatçılar Osmangazili gençlerin bayramını ikiye katladı. Osmangazi Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen 1. Osmangazi Gençlik ve Spor Şöleni, ara vermeden devam ediyor. Osmangazili gençlerin bayramlarını en güzel şekilde yaşaması adına 17-19 Mayıs tarihleri süresince düzenlenen etkinliklerin ikinci gününde, ünlü sanatçılar konser verdi. Gün boyunca Osmangazi Meydanı’nda kurulan etkinlik alanında, spor turnuvaları, canlı langırt, rodeo parkuru ve DJ müzik yayını gibi eğlence dolu etkinliklerle bayramlarının tadını doyasıya çıkaran Osmangazili gençlerin bayram coşkusu, verilen konserlerle ikiye katlandı. Konserlere özellikle gençlerin ilgisi yoğun oldu. On binlerce genç, erken saatlerden itibaren meydanı doldurarak, konser saatini beklemeye başladı. Konser programı kapsamında sahneye ilk olarak pop müziğin yeni nesil seslerinden Beyza Bakırcı çıktı. Genç şarkıcı, son dönemin popüler şarkılarını seslendirerek, gençler coşku dolu bir akşam yaşattı. Birbirinden hareketli şarkılarının yanı sıra dansları ve sahne şovları ile hayranlarını coşturan başka bir şarkıcı da, şarkılarını hayranlarıyla birlikte seslendirdi. Meydanı dolduran gençler, konser boyunca ünlü şarkıcının eserlerine eşlik etti. Gençlerin ‘Büyük Başkan’ tezahüratları eşliğinde sahneye çıkan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, yaptığı konuşmada tüm gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Gençlerin, ülkemizin geleceği olduğuna vurgu yapan Başkan Aydın, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ümidim gençliktedir diyerek, Cumhuriyeti gençlere emanet etti. İyi ki, gençlerimiz var. Bu akşam bizleri yalnız bırakmayan tüm gençlerimize teşekkür ediyorum. ” dedi. Konuşmasının ardından Başkan Aydın, sahne alan sanatçılara çiçek ve tablo hediye etti.
Ordu Ordu’da 19 Mayıs kutlamalarını şehrin her köşesine taşındı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çeşitli organizasyonlarla şehrin her köşesi bayramı yaşadı. Bayram coşkusunu bir gün önceden düzenlediği organizasyonlarla hissettiren Ordu Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs günü de çeşitli etkinliklerle kutlamaları zirveye taşıdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’de düzenlenen etkinliklerde vatandaşları yalnız bırakmayarak coşkuya ortak oldu. Manzaraya karşı pedal çevirdiler Sabah saatlerinde 19 Mayıs Bisiklet Maratonu ile başlayan etkinlikte her yaştan sporcu Altınordu ilçesi İlkadım Anıtı’ndan Yason Burnu’na kadar devam eden güzergahta eşsiz manzara eşliğinde pedal çevirdi. Türk Bayrakları gökyüzünde dalgalandı Ardından yamaç paraşütü gösterisiyle de heyecan doruğa çıktı. Altınordu’nun misafir odası Boztepe’den atlayış gerçekleştiren profesyonel paraşütçüler, gökyüzünde dalgalandırdıkları Türk Bayrağı ve Atatürk posteri ile güne ayrı bir anlam kazandırdı. Boztepe’de bulunan vatandaşlar paraşütçülerin atlayışlarını ilgi ve heyecan ile izlerken pek çok vatandaşta telefonu ile anı kaydetti. Marşlar sokaklarda yankılandı Bir yandan paraşütçüler gökyüzünden süzülürken, diğer yandan Ordu Büyükşehir Belediyesi Şehir Bandosu’nun çaldıkları marşlar şehrin sokaklarında yankılandı. Halkın coşkusunun da eklendiği bu etkinlikte heyecan daha da arttı, vatandaşlar büyük bir gururla marşlara eşlik etti. Dağcılar Yoroz’un zirvesine tırmandı Doğa tutkunları için düzenlenen Yoroz Zirve Turu ile doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenler bir araya geldi. Burada tırmanış gerçekleştiren sporcular zirveye ulaşarak Türk Bayrağını Yoroz’da dalgalandırdı. Kano ve yelken gösterisi ile keyifli anlar Etkinliklerin devamında Turnasuyu Kordon Park’ta düzenlenen kano ve yelken gösterisi de büyük ilgi gördü. Genç sporcular hünerlerini sergilerken izleyenlere ise keyifli anlar yaşattı. Vatandaşları bugün de yalnız bırakmayan Başkan Güler bu etkinlikte gençlerin coşkusuna ortak oldu. Onlarla birlikte anın tadını çıkaran Başkan Güler vatandaşlarla da sohbet ederek günün anısına fotoğraf çektirdi. Öte yandan etkinlikler kapsamında ‘Atatürk ve Gençlik Söyleşisi’ ile ‘Kurtuluş’ sinema filmi gösterimi de yapıldı. 19 Mayıs coşkusunun her alanda hissedildiği bu etkinlikler unutulmaz bir gün olarak hafızalara kazındı.