SPOR - 16 Mayıs 2024 Perşembe 13:12

Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde Arda Kardeşler düdük çalacak

A
A
A
Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde Arda Kardeşler düdük çalacak

Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında oynanacak maçlarda görev yapacak hakemler belli oldu. Buna göre Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde hakem Arda Kardeşler düdük çalacak.

Trendyol Süper Lig’de 37. hafta heyecanı yarın, 18 Mayıs Cumartesi ve 19 Mayıs Pazar günü oynanacak maçlarla yaşanacak. Söz konusu müsabakaları yönetecek hakemler de Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) internet sitesinden duyuruldu. Haftanın en önemli karşılaşması olan ve şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde hakem Arda Kardeşler düdük çalacak.

Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde Arda Kardeşler düdük çalacak

Süper Lig’de 37. haftanın programı ve görev yapacak hakemler şöyle:

Yarın

17.00 İstanbulspor - Sivasspor: Ömer Faruk Turtay

20.00 Antalyaspor - Adana Demirspor: Turgut Doman

18 Mayıs Cumartesi

19.00 Beşiktaş - Hatayspor: Cihan Aydın

19.00 MKE Ankaragücü - Pendikspor: Volkan Bayarslan

19.00 Çaykur Rizespor - Kasımpaşa: Burak Pakkan

Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde Arda Kardeşler düdük çalacak

19.00 Samsunspor - Corendon Alanyaspor: Mert Güzenge

19.00 Gaziantep FK - Fatih Karagümrük: Zorbay Küçük

19.00 RAMS Başakşehir - Trabzonspor: Tugay Kaan Numanoğlu

19.00 Kayserispor - Konyaspor: Halil Umut Meler

19 Mayıs Pazar

19.00 Galatasaray - Fenerbahçe: Arda Kardeşler

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Sakarya Valiliği’nden kokuya ilişkin açıklama: Sakarya’nın Erenler ilçesinde mahalleliyi sokağa döken kokuya ilişkin Sakarya Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “AFAD ekiplerimizce yapılan ilk belirlemelere göre halk sağlığını tehlikeye düşürmeyecek bir koku tespit edilmiştir. 25 kişilik ekip oluşturulmuş ve kokunun kaynağı ivedilikle araştırılmaya başlanmıştır” denildi. Sakarya’nın Erenler ilçesinin birçok mahallesini saran koku vatandaşları sokağa döktü. Sakarya Nehri’nden geldiği ileri sürülen koku üzerine başta AFAD olmak üzere ekipler harekete geçti. Yoğun kokuya maruz kalan vatandaşların birçoğu maskeyle sokaklara çıktı. Ekipler, kokunun kaynağını tespit etmek amacı ile bölgede çalışmalarını sürdürüyor. “Halk sağlığını tehlikeye düşürmeyecek bir koku tespit edilmiştir” Konuya ilişkin Sakarya Valiliği’nden açıklama yapıldı. Yazılı açıklamada, “Erenler bölgesinde oluşan bir koku neticesinde vatandaşlarımızın 112 Acil Çağrı birimine yaptığı şikayetler neticesinde, AFAD ekiplerimizce yapılan ilk belirlemelere göre halk sağlığını tehlikeye düşürmeyecek bir koku tespit edilmiştir. Valiliğimiz koordinesinde oluşturulan GAMER, Çevre Şehircilik ve İklim İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Erenler Belediyesi İtfaiyeleri, AFAD ekiplerinden oluşan 25 kişilik ekip oluşturulmuş ve kokunun kaynağı ivedilikle araştırılmaya başlanmıştır. Gerekli detaylı bilgi koku kaynağı tespit edildiğinde kamuoyuyla tekrardan paylaşılacaktır” ifadeleri yer aldı.
Aksaray Direnip biber gazı yedi, “Kaybol ya” diye bağırdığı polis memurunu azarlayıp kovdu Aksaray’da seyyar midyeci ve pilavcı arasında ‘Pilav üzerine tavuk koy’ meselesi yüzünden çıkan kavgada polise direnen midyeciye biber gazı sıkılarak durdurulabilirken, gaz sıkıldığı için polis memurlarına bağıran öfkeli midyeci, “Kaybol ya” diyerek polisi kovdu. Direnmekten vazgeçmeyen midyeci en sonunda kollarını uzatarak “Tak kelepçeyi” diyerek ters kelepçeyle gözaltına alındı. Olay Taşpazar Mahallesi Ebulfeyz Elçibey Caddesi üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray’ın en işlek caddesinde aralarında 1 metre boşlukla tezgah açarak birisi midyeci diğeri de pilav satan 2 seyyar satıcı bir birinden alışveriş yaptı. Pilavcı M.F.Y. (25) den pilav alan midyeci C.Ç. (23) bir süre sonra pilavın üzerindeki tavuğun az olduğunu ve tavuk koymasını istediği anda 2 esnaf arasında tartışma çıktı. Pilav üstü tavuk tartışması kısa sürede kavgaya dönüşünce 2 seyyar satıcı caddede birbirine girdi. Olay yerinde bulunan trafik polisleri tarafından ilk müdahale yapılırken 2 seyyarın polise de direnmesi üzerine olay yerine takviye ekip gönderildi. Kısa sürede olay yerine gelen bekçi ve asayiş ekipleri midyeci ve pilavcıyı ayırmaya çalıştı. Polisin tüm müdahale ve ısrarlı konuşmalarına rağmen saldırı ve kavgaya devam eden şahıslara biber gazı sıkılarak müdahale edildi. Sıkılan biber gazı sayesinde kavga son bulurken midyeci olan C.Ç. bu kez polis ekiplerine bağırmaya başladı. Yediği biber gazının acısını çıkarmaya çalışan midyeci kendisine yardımcı olmaya çalışan polis memuruna, “Açamıyorum abi, Yerde yatarken gözüme sıkıyorsunuz ya. Bırak ne tamamı, kaybol ya” deyip polis memuru hem azarladı hem de kovdu. Polis ekiplerince olay yerine ambulans çağırıldı. 112 Acil Yardım ekipleri biber gazı yiyen midyeciye ambulans içinde müdahale ederek gözlerinin yanmasını geçirdi. Adından ambulanstan inen midyeci yine dur durak bilmeden pilavcı tezgahına ve sandalyelerine tekme atarak zarar verdi. Yine kendisine müdahale etmek isteyen polis memurlarına direnen midyeci C.Ç. adeta polisin sabrını sınarken, son olarak sandalyeyi kırması üzerine üstüne gelen polis memurlarına, “Tak kelepçeyi tak” diyerek kollarını uzattı. Polis ekipleri şahsı ters kelepçeyle gözaltına alarak polis aracına bindirmesiyle herkes rahat bir nefes aldı. Midyeci ve pilavcı gözaltına alınarak ifadeleri alınmak üzere Polis Merkezi Amirliğine götürülürken, olayla ilgili tahkikat başlatıldı.
Hakkari 2 çuval Hakkari soğanını İran’a götürmek üzereyken yakalandı: 1 milyon 161 bin 423 TL para cezası verildi İran uyruklu bir vatandaş, 2 çuval içerisinde çok sayıda Hakkari soğanı bitkilerini yurt dışına çıkarmaya çalıştığı sırada, Yüksekova Esendere Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğün ekipleri tarafından tespit edilirken, Biyoçeşitliliği tahrip etmek suçundan 3 kişiye toplamda 1 milyon 161 bin 423 TL idari para cezası verildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün X hesabındam yapılan paylaşımda, “29 Mayıs 2024 tarihinde Hakkari İl Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yüksekova DKMP Şefliği’ne gelen ihbar üzerine Esendere Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personeli tarafından yapılan kontrollerde, İran uyruklu bir kişinin yanında bulunan iki çuval içerisinde çok sayıda Hakkari soğanı (Allium rhetoreanum-Nab.) bitkisini yurt dışına çıkarmaya çalıştığı tespit edilmiştir. Bitkilerin yumrularıyla birlikte ve yumrusuz olarak doğayı tahrip ederek toplandığı belirlenmiş ve tüm bitkilere Yüksekova DKMP Şefliği tarafından el konulmuştur. El konulan bitkilerin çimlenebilecek durumda olanları, Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Mükemre eşliğinde Yüksekova Dağlıca bölgesinde uygun habitatlara ekilmiş, soğansız örnekleri ise bilimsel çalışmalarda kullanılmak üzere Hakkari Üniversitesi Yüksekova Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü’nde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Mükemre’ye teslim edilmiştir. Biyoçeşitliliği tahrip etmek suçundan 3 kişiye toplamda 1 milyon 161 bin 423 TL idari para cezası verilmiştir. Kişi başına düşen ceza miktarı 387 bin 141 TL olarak belirlenmiştir” denildi.