GENEL - 10 Mart 2017 Cuma 10:07

GASAM ve FSM Vakıf Üniversitesin’den FETÖ mücadelesine destek

A
A
A
GASAM ve FSM Vakıf Üniversitesin’den FETÖ mücadelesine destek

Güney Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi işbirliği ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı desteğiyle "Pakistan’da Türkiye’nin FETÖ Mücadeleleri" başlıklı bir panel gerçekleştirdi.

Güney Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi işbirliği ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı desteğiyle "Pakistan’da Türkiye’nin FETÖ Mücadeleleri" başlıklı bir panel gerçekleştirdi.
Pakistanlı birçok misafirin de katıldığı panelde konuşmacı olarak Başbakanlık Müşaviri Kudret Bülbül, gazeteci Kemal Gümüş, öğretim görevlisi Süreyya Aydın ve Pakistan’dan strateji uzmanı Muhammad İbrahim Qazi ile avukat Muhammad Sohail Sajid yer aldı. İki ülke arasındaki bağların gücünün sıkça dile geldiği panelde, FETÖ ile mücadelede ülkelerin uygulayabileceği stratejik adımlar, tecrübeler ve öneriler konuşuldu.
"Pakistan ile bağımız çok"
Panelde Pakistan ile ilişkilerin oldukça dostça yürütüldüğünü vurgulayan GASAM Başkanı Cemal Demir; “Türkiye’nin Pakistan’la kadim kültürel ve tarihi bir bağı var. Biz bu bağı çok önemsiyoruz. 15 Temmuz sonrasında Fetullahçı Terör Örgütü’nün Türkiye’deki tahribatını gördük. Kardeş ülkemiz olan Pakistan ile bu konuda uzun bir diyaloğumuz var. Bu diyaloğu herhangi bir kesintiye uğratmadan sürdürmenin arayışı içindeyiz. Hatta bugün gerçekleşen panelimizin yapılma amacı da bu. Küresel vesayet aracı olan FETÖ kimdir ve kimler destekliyor? FETÖ’nün Pakistan’da görsel, işitsel ve yazılı medyada rolü nedir, yargıda rolü nedir, Türkiye’nin Pakistan’da FETÖ ye karşı mücadelesinde nasıl bir yol izlenmelidir? sorularına bizler ve Pakistan’dan gelen panelistlerimiz bilgi ve tecrübelerimizle cevaplar arayacağız. GASAM ve FSM Vakıf Üniversitesi olarak biz bu konuda bir yol haritası çizmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
"Türkiye FETÖ mücadelelerin de sıkıntı yok"
Türkiye’de yürütülen FETÖ mücadelelerini değerlendiren GASAM Başkanı Cemal Demir; "Türkiye’de eğitim, basın ve akademik düzeyli birçok alanda FETÖ mücadelesi başlatıldı ve devam ediyor. Türkiye’de ki mücadele düzeyinde bir sıkıntı yok ancak ülkede bu örgütün 60 yıllık bir geçmişi var ve biz bundan sonra atılacak adımları çok önemsiyoruz. Bu mücadelede örgütün projelendirmesinden kimler sorumluysa onların takip edilip yargılanması mücadelenin en önemli kısmı. Bizler bu noktada devletimizin yürüttüğü çalışmadan memnunuz. Bundan sonra eğitim üzerine yapılacak çalışmalarda daha dikkatli davranmak ve milli eğitim politikaları belirlememiz gerektiği düşüncesindeyim. STK’lar da incelenmeli, yerli ve milli STK’ların ayrımı yapılmalıdır çünkü artık dış mihrakların STK’lar üzerinden ülkeye girmeye çalışabileceği kanısındayım. FETÖ örneğinde de görüldüğü gibi bu kuruluşların vitrininde gözüken ile niyeti aynı olmayabiliyor. Bu konu da kesinlikle akademik çalışmalar da yürütülmelidir. Bir mücadele geliştirebilmek için devletimizin bütün kadroları bu konu üzerinde çalışmalıdır" ifadelerini kullandı.
"FETÖ mücadelesinde çalışmalara devam edeceğiz"
GASAM ve FSM Vakıf Üniversitesi olarak mutabık olunan Güney Asya Ülkeleri ile karşılıklı bu paneller serisine devam etmeyi istediklerini de belirten Güney Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Cemal Demir; “Afganistan, Hindistan gibi ülkelerle benzer programlarda yer almayı istiyoruz. Burada karşılıklı bu mücadeleye çözüm arıyor olmak çok önemli. STK’lar arasında bu çalışmaların karşılıklı olarak sürdürülmesi gereklidir. Pakistan ile bu noktada benzer bir istek içindeyiz. Hem bizim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hem de Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ’in ifadelerinde belirttiği gibi Türkiye’nin düşmanı Pakistan’ın da düşmanıdır. Bürokraside böyleyken alt kadrolarda bunu görmekte zorlanıyoruz. Bu fikrin yaygınlaşma için çalışmalar yürütülmelidir. Bizler bu ilişkileri geliştirecek programlarla alt kadrolar olarak da mutlaka birbirimizi bu anlamda tanımalıyız" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir