EKONOMİ - 11 Ağustos 2023 Cuma 10:32

Girişimci Hızlandırma Programı’nın ikinci dönemi tamamlandı

A
A
A
Girişimci Hızlandırma Programı’nın ikinci dönemi tamamlandı

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nin (BTM) liderliğinde ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında hayata geçirilen INVENTREPRENEUR: Mucit Girişimci Hızlandırma Programı’nın ikinci dönemi tamamlandı. Programın dönem kapanışı 6 girişimcinin sunum yaptığı Mucit Girişimci Sahnesi isimli çevrimiçi bir etkinlikle gerçekleştirildi.



İstanbul Kalkınma Ajansı’nıın (İSTKA) desteği ve Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nin (BTM) liderliğinde yürütülen INVENTREPRENEUR: Mucit Girişimci Hızlandırma Programı’nın ikinci dönemi Mucit Girişimci Sahnesi isimli çevrimiçi etkinlikle tamamlandı. BTM’nin Youtube kanalı üzerinden 10 Ağustos Perşembe günü canlı yayınlanan etkinlikte, programda yer alan 6 girişimci projelerini tanıttı, Patent Effect Kurucu Ortağı Mustafa Çakır ile Tüm Mucitler İcat İnovasyon ve Araştırma Derneği (TÜMMİAD) Başkanı Bülent Kavaklı “Patent ile Değer Oluşturma” adlı bir de söyleşi gerçekleştirdi.



Programdan bugüne kadar 120 icatçı faydalandı


İki yıldır düzenlenen Girişimci Hızlandırma Programı, icadı olan veya icadıyla ilgili süreçleri sürdüren girişimcilere destek vermek amacıyla hayata geçirildi. Programdan ilk dönem 50, ikinci dönem 70 olmak üzere toplam 120 girişimci faydalandı. Girişimciler program kapsamında temel girişimcilik eğitimlerinden sanal prototipleme ve test faaliyetlerine, mentor ve yatırımcı eşleştirmelerden patent ve faydalı model danışmanlığına uzanan birçok imkandan faydalandı. Her dönemi 6 ay süren programın paydaşları arasında İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstinye Üniversitesi, Teknopark İstanbul ile TÜMMİAD yer aldı.



Etkinlikte sunum yapan 6 girişim


Sunflower: Kurulum maliyeti olmayan, su buharlaşmasını engelleyen ve elektrik üreten yeni nesil güneş enerji sistemlerine yönelik bir girişimdir.


Prosthetic Worlds: Cerrahi operasyonlara yönelik tecrübenin kısa sürede ve düşük maliyetle elde edilmesini sağlayan hisse dayalı sanal gerçeklik eğitim sistemidir.


Agon: Her yıl 1 milyondan fazla insanın hayatını kaybetmesine yol açan ve sağlık sektöründe milyonlarca dolar ek maliyet oluşturan Staphylococcus aureus isimli bakterinin yüksek hassasiyetle otonom olarak tespit edilmesini sağlayan erken uyarıya yönelik biyosensör uygulamasıdır.


Hatcherlabs: Girişim tarafından icat edilen masaüstü filament ekstruder makinesi 3D baskı atıklarını yeniden kullanılabilir filamentlere dönüştürerek ekonomik ve çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamaktadır.


Tent Bant: Acil müdahale gerektirmeyen yaralanmalara yönelik pratik çözüm sunarak enfeksiyon risklerini minimize eden yenilikçi bir yara bandı ürünüdür.


Traick: Tiroid nodüllerinin ayırıcı tanısı için geliştirilmiş, erken teşhise olanak sağlayan AI tabanlı bir klinik karar destek uygulamasıdır.



Girişimci Hızlandırma Programı’nın ikinci dönemi tamamlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Vali Mustafa Çiftçi’den, Engelliler Haftası mesajı Erzurum valisi Mustafa Çiftçi, 10-16 Mayıs Engelliler haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Mustafa Çiftçi, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Engelli bireylerin toplumsal yaşama diğer bireylerle eşit şartlarda katılım sağlamalarına ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla 1992 yılında Birleşmiş Milletler’ de alınan kararla 10-16 Mayıs tarihleri “Engelliler Haftası” olarak kutlanmaktadır. Mazlum ve muhtaçların daima yanında olarak yardımlaşma, dayanışma, şefkat ve merhamet duyguları ile beslenen milletimiz, tüm engellerin sevgi ile aşılacağının bilincinde ve duyarlılığındadır. Engelli vatandaşlarımız ile sosyal dayanışmanın sağlanması, onlara destek olmak, acı ve mutlu günlerini paylaşmak, sevgi ve saygı tohumlarını atabilmek; toplumumuz için dikkat edilmesi gereken önemli hususların başında gelmektedir. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamın her alanına aktif katılımlarını sağlamak için bizlere düşen, engellilerin karşılaştığı sorunlar hakkında farkındalık oluşturmaktır. Bunun için “Engelliler Haftası”nı bir fırsat olarak görmeli fakat sadece bir hafta değil, her zaman engelli vatandaşlarımız ile hayatı paylaşmalı ve engellilere verilen hizmetleri arttırmak için üzerimize düşen görevleri yerine getirmek için çalışmalıyız. Çünkü engelli vatandaşlarımız da tıpkı bizler gibi, topluma katkıda bulunabilecek, üretebilecek ve başarılar elde edebilecek potansiyele sahiptir. Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve onları topluma daha aktif bir şekilde dâhil etmek için çok çeşitli çalışmalar yürütmektedir. Bu kapsamda, engelli vatandaşlarımızın eğitim, sağlık, istihdam ve sosyal hayata katılım imkânları genişletilmektedir. Engelli vatandaşlara yönelik ayrımcılığın önlenmesi ve haklarının korunması için de gerekli adımlar atılmaktadır. Ancak, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için sadece devlete değil, tüm topluma önemli görevler düşmektedir. Engelli vatandaşlarımıza karşı ön yargıların ve engellerin ortadan kaldırılması ve engellilerin topluma eşit bireyler olarak katılımlarının sağlanması hepimizin ortak sorumluluğudur. Mutlu bir toplum inşa etmenin ancak farkındalık ile mümkün olduğuna canıgönülden inanarak Engelliler Haftası’nın, engelli vatandaşlarımızla dayanışma ve birliktelik duygularımızı pekiştirmesini ve engellilerin sorunlarına çözüm bulmak için ortak bir çaba göstererek hayırlara vesile olmasını diliyor, Cenab-ı Hakk’tan onlara aileleri ile birlikte mutlu ve sağlıklı bir yaşam niyaz ediyorum."
İstanbul Üsküdar’da Osmanlı yönetim sistemi sempozyumunda tarihçiler bir araya geldi Osmanlı devletinin kuruluşunun 725. yılında tarihçiler Üsküdar’da bir araya geldi. Osmanlı’nın günümüzdeki gelişmiş ülkelere de ilham kaynağı olan idare sisteminin ele alındığı sempozyumda Osmanlı hanedan mensupları, akademisyenler ve öğrenciler buluştu. Üsküdar’da Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde "Kuruluşunun 725. Yılında Osmanlı Yönetim Sistemi" adlı sempozyumda birbirinden değerli tarihçiler bir araya geldi. Uzman tarihçiler Osmanlı yönetim anlayışını öğrenciler ve akademisyenler ile paylaştı. Sempozyuma Prens Abbas Hilmi, Harun Osmanoğlu ve Selahattin Osmanoğlu gibi hanedan mensuplarının yanı sıra Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Prof. Dr. Beşir Atalay, Abdülkadir Özcan, Dr. Kemal Tekden, Prof. Dr. Feridun Emecen gibi isimler konuşmacı olarak katıldı. “600 yılı aşkın böyle bir yönetim istisnadır” Eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Ecdadın kurduğu bu büyük imparatorluk, büyük bir medeniyet. Müslüman Türklerin, bütün tecrübelerinden sonra en olgun medeniyet sistemi olarak görüyorum. Son zamanlarda bu büyük medeniyet ile ilgili çok çalışmalar yapıldı ve bu çalışmaların sayısı arttı. Osmanlı’yla mukayese edebileceğimiz örnek bile azdır. 600 yılı aşan böyle bir sistem çok istisnadır. Bunun diğer bir boyutu da aynı hanedanın bu kadar uzun süre bir imparatorluğu yürütmesidir. Bunun örneği yok, Osmanlı’nın en orijinal, en özgün yönlerinden birisi budur. Osmanlı medeniyetine baktığımızda bu kadar çoğulcu bir yönetimi hiçbir yerde göremiyoruz. Her kesim kendi dinini, dilini yaşayarak uzun yıllar ayakta kalmıştır” diye konuştu.
Bursa Osmangazi Belediyespor’da yeni başkan Fatih Karayılan oldu Osmangazi Belediyespor Kulübü’nün yapılan olağanüstü genel kurul toplantısında yeni başkan Fatih Karayılan oldu. Osmangazi Belediyesi’ne ait Sukaypark Tesisleri’nde gerçekleştirilen Osmangazi Belediyespor Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’na kulübün önceki dönem ve yeni dönem yöneticileri katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan kongrede, faaliyet ve denetim kurulu raporu okunarak kabul edildi. Daha sonra gerçekleştirilen açık oylamada kulübün yönetim kurulu üyeleri ve denetim kurulu üyeleri belirlendi. Tek liste halinde yapılan oylamada Fatih Karayılan yeni başkan seçildi. Fatih Karayılan başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda; Burak İleri, Özlem Bodur, Kemal Yetişen, Bülent Akça, Kemal Güzelvardar, Sinan Nergiz, Bakır Taşer, Aykut Büyükdere yer alırken, denetim kurulu ise Erdinç Sümer, Necati Gezer ve Ayhan Döner’den oluştu. Kongrede konuşan Osmangazi Belediyespor Kulübü Başkanı Fatih Karayılan, önceki dönem yönetim kuruluna yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, “57 ilden büyük Osmangazi ilçemizin çocuk ve gençlerinin spor yapabilmeleri için gerekli şartlar oluşturmayı amaçlayan kulübümüz, 20 yıldan beri birçok başarıya imza atmıştır. Bu başarılarda katkısı olan tüm yönetici, antrenör ve sporcularımıza teşekkür ediyorum. Teslim aldığımız bu görevi, yönetim kurulundaki arkadaşlarımla birlikte en iyi şekilde yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Açacağımız yeni branşlar ve hizmete kazandıracağımız yeni tesislerle daha geniş sporcu kitlelerine ulaşmayı hedefliyoruz. Bunun neticesinde sportif başarıların da geleceğine inancımız tamdır. Bizi bu göreve layık gören Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Erkan Aydın’a da çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.