GENEL - 24 Ekim 2016 Pazartesi 15:10

İBB hizmetleri mobil uygulamalarda

A
A
A
İBB hizmetleri mobil uygulamalarda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, belediyecilik hizmetlerini bir adım öteye taşıyarak mobil uygulamalardan da hizmet vermeye başladı. Android ve IOS cihazlarla uyumlu 5 mobil uygulama İstanbulluların hizmetine sunuldu. Vatandaşlar akıllı cihazlarına indirdikleri uygulamalar sayesinde hizmetlerden 7 gün 24 saat faydalanabilecek.
Mobil Beyaz Masa ile anlık çözümler
Beyaz Masa mobil uygulamasını akıllı cihazlarına indiren vatandaşlar, yer ve zaman kısıtlılığı olmadan istek, şikayet ve görüşlerini ilgili birimlere iletebilecek, başvurularının durumunu anlık olarak takip edebilecek. Uygulama sayesinde talep/şikayetlere fotoğraf ve video da eklenebilecek.
Türkiye’nin ilk işitme engelli video sözlüğü mobil İsem’de
İSEM mobil uygulama hizmeti sayesinde, İstanbul genelinde bulunan engelli merkezlerine ve bu merkezlerin iletişim bilgilerine çok daha kolay ulaşılıyor. Vatandaşlar, uygulama sayesinde tüm duyuru ve bilgilendirmelere anında erişilebilecek. İSEM Mobil Uygulamayı kullanan vatandaşlar, işaret dili eğitimi almış eğitmenler tarafından hazırlanmış işaret dili sözlüğü ile Türkiye’nin en geniş video sözlüğüne erişebilecekler. İSEM Uygulaması, Apple Store ve Google Play marketlerini kullanılarak indirilebilecek.
Miniatürk de artık akıllı cihazlarda
Birçok medeniyetin zengin mimari eserlerinin ‘Mini Maket’ şeklinde sergilendiği ‘MİNİATÜRK’ İstanbul Büyükşehir Belediyesinin geliştirmiş olduğu uygulama ile artık mobil cihazlarda da yer alıyor. Sesli rehberlik sistemi sayesinde mimari eserlerin tarihçesinin Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, Arapça, Farsça, Japonca ve İspanyolca olmak üzere dokuz farklı dilde dinleyebilme imkanı sunuluyor.
İBB Simultane ve Karekod da mobil uygulamalarda
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen İBB Simultane Uygulaması ile İstanbul genelinde gerçekleştirilen etkinliklerin canlı verilen videoları farklı dillerde izlenebilecek. Canlı yayın esnasında etkinliğe ait görüntüyü kapatıp sadece sesli olarak da dinlemek mümkün olacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin vatandaşlara sunmuş olduğu barkod tarayıcı uygulaması olan İBB Karekod da İstanbulluların hizmetinde. Karekod Uygulaması İstanbul’daki tarihi eserler, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait çalışma alanları, önemli binalar, metro istasyonları gibi bir çok farklı noktada kullanım imkanı sunuyor. Uygulamayı indiren vatandaşlar, karekodu okutarak bu yapılara ait açıklama ve bilgilendirmelere sahip olabiliyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa’dan şifa dağıtacak 7 ton mesir macununun duası yapıldı UNESCO tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde yer alan 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında 28 Nisan Pazar günü saçılacak olan 7 ton mesir macunu, yapılan dualarla çuvallara yerleştirildi. UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesinde yer alan 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Ayşe Hafsa Sultan tarafından yaptırılan tarihi Sultan Camisi’nden 28 Nisan Pazar günü saçılacak 7 ton mesir macununun duası yapıldı. Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği’nin mesir imalathanesinde yapılan dua öncesinde protokolün de katılımıyla Sultan Camisi’nde Hafsa Sultan, Merkez Efendi ve mesir macununun yapımında emeği geçenler için Mevlid-i Şerif okutuldu. Manisa’yı Mesir Tanıtma ve Turizm Derneği üretim atölyesinde Cuma namazı sonrası gerçekleşen mesir duasına; Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Manisa İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Manisa Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ve STK başkanları katıldı. Manisa İl Müftü Vekili Mehmet Nurlu tarafından yapılan duanın ardından Vali Ünlü ve protokol üyeler sembolik olarak basın mensuplarına mesir macunu saçtı. 484. Uluslararası Mesir Macun Festivali kapsamında 7 ton mesir macunu 28 Nisan Pazar günü Sultan Camii kubbe ve minarelerinden binlerce vatandaşa saçılacak. Geleneğin tarihçesi Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim’in eşi, Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Ayşe Hafsa Sultan Manisa’da hastalanınca, dönemin ünlü hekimi Merkez Efendi, sultan için baharat karışımıyla macun hazırladı. Bir süre sonra iyileşen Ayşe Hafsa Sultan, macunun her yıl aynı dönemde karılarak halka saçılmasını buyurdu. Bunun üzerine her yıl nevruzda hazırlanan mesir macunu, Manisa’daki Sultan Camisi’nin kubbe ve şerefeleri ile çevresindeki 40 noktadan halka saçılıyor. 484 yıldır içeriği bozulmadan hazırlanan mesir macununun içinde şu baharatlar bulunuyor: "Tarçın, karabiber, yenibahar, karanfil, çörek otu, hardal tohumu, anason, kişniş, zencefil, hibiskus, zerdeçal, hindistan cevizi, rezene, kebabiye, sinameki, sarıhalile, vanilya, darı fülfül, kakule, havlıcan, hıyarşembe, safran, kimyon, çam sakızı, mürsafi, meyan balı, zulumba, limon kabuğu, portakal kabuğu, deve dikeni tohumu, keten tohumu, keçiboynuzu, udi hindi, ısırgan tohumu, akbiber, üzüm çekirdeği, hayıt tohumu, biberiye, funda yaprağı, melisa otu, karahalile”
Bartın Adalet Bakanı Tunç’tan DEM Partili belediyelere terör uyarısı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, memleketi Bartın’ın Ulus ilçesinde yaptığı açıklamada DEM partili belediye başkanlarını belediye gelirlerinin teröre aktarılmaması konusunda uyarılarda bulunarak, ’’Bir belediye başkanı milletin kaynaklarını, millet düşmanlarına akıtırsa orada hukuk devleti devreye girer. Bu noktada devletin yetkili kurumları da her zaman bu konuda hassas ve teyakkuzda olacak’’ dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, memleketi Bartın’da seçimi kazanan Ak Partili belediye başkanlarını hayırlı olsun ziyaretlerine başladı. İlk durağı Ulus ilçesi olan Bakan Tunç, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Ak Parti İl Başkanı Yaşar Arslan ile birlikte Ulus Kaymakamı Fırat Kadiroğlu’nu ziyaret etti. Ardından Ulus Belediyesine geçen Bakan Tunç, burada yaptığı konuşmasa DEM partili belediye başkanlarını uyardı. Tunç, konuşmasında belediyelerin önemine dikkat çekerek, ’Belediyeler, yerel yönetimlerimiz demokrasinin beşiği. Yerel yönetimler, vasıtasıyla vatandaşlarımıza doğumdan vefatına kadar her türlü hizmeti götüren kamu kurumlarımız aynı zamanda. Seçimle işbaşına gelen belediye başkanlarımız, milletten ve devletten aldığı desteği, devletin ve milletin kaynaklarını yine millete hizmet olarak akıtmak için görevlidirler. Onların yaptığı eserler, gerek ilçenin yeniden imarı, beldenin yeniden imarıyla ilgili, şehrin daha yaşanılabilir hale getirilmesi için gerçekleştirilen hizmetler tabii ki artarak devam etmelidir’’ dedi. Terör örgütleri ile bağlantısını sürdüren belediyelere yönelik kayyum uygulamasının devam edeceği sinyalini de veren Bakan Tunç, şöyle devam etti: ’’Hükümetimiz tarafından belediyelerimize gönderilen kamu kaynakların son kuruşuna kadar vatandaşa, millete hizmet edilmesi gerekir. İşte bunu yapan belediye başkanlarımız başarılı oluyor. Kamu kaynaklarının belediyelerimize gönderilen kaynakların son kuruşuna kadar vatandaşımıza ve milletimize hizmet olarak gösterilmesi lazım. Kamu kaynaklarını suç unsuru bulunan faaliyetlere harcayanlar, terörün finansmanı olarak kullananlar milletimiz tarafından cezalandırılmaktadır. Geçmişte bunun kötü örneklerini maalesef yaşadık, gördük. Bir belediye başkanı milletin kaynaklarını, millet düşmanlarına akıtırsa orada hukuk devleti devreye girer. Bu noktada devletin yetkili kurumları da her zaman bu konuda hassas ve teyakkuzda olacak. Belediye başkanları da bu bilinçle çalışacaklar ve halktan aldıkları, milletten aldıkları yetkiyi kötüye kullanmayacaklar.’’ Bakan Tunç, Ulus ziyaretinin ardından ise Abdipaşa beldesine hareket etti.