GENEL - 09 Kasım 2018 Cuma 11:41

İBB’den Ampute Milli Takımı’na ödül

A
A
A
İBB’den Ampute Milli Takımı’na ödül

Dünya Kupası’nda ikinci olan Ampute Milli Futbol Takımı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın davetlisi olarak İBB Başkanlık binasına ziyarete geldi.

Dünya Kupası’nda ikinci olan Ampute Milli Futbol Takımı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın davetlisi olarak İBB Başkanlık binasına ziyarete geldi. Başkan Uysal futbol takım oyuncuları ve teknik heyete ödüllerini takdim etti.


Meksika’nın San Juan de Ios Lagos kentinde düzenlenen Dünya Kupası’ndan ikinci olarak Türkiye’ye dönen Ampute Futbol Milli Takımı heyeti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın davetlisi olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane’de bulunan binasını ziyaret etti.


“Dünya birinciliği sayıyoruz”


İBB Başkanlık Binası Etkinlik Salonu’nda gerçekleşen programa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ve vatandaşlar katıldı. Ampute Milli Takımı oyuncuları ve teknik heyetinin misafir edildiği programda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal kazanılan ikinciliğin büyük bir başarı olduğunu ifade etti. Sonraki dünya kupasında dünya birinciliğinin sırasının geldiğini belirten Başkan Uysal, “Dünya ikinciliği penaltılarla belirlendi. Penaltılarla belirlenen ikinciliği biz aynı zamanda dünya birinciliği sayıyoruz. Başarı en azından ödüllendirme ile biraz daha moral takviyesi bulur. Futbol takımımız bundan önce üçüncüydü. Bu sefer ikinci oldu, artık birincilik kaldı” dedi.


“Formanın ağırlığı çok büyük”


Dünya Kupası’nın finalinde, normal süresi golsüz berabere biten maçın sonunda Angola’ya penaltılarda kaybedilen maçta son penaltı kaçıran Ampute Futbol Milli Takımı Kaptanı Osman Çakmak da kısa bir konuşma yaptı. İyi bir şampiyona geçirdiklerini söyleyen Çakmak, ”Birlik ve beraberlik içerisinde iyi bir şampiyona geçirdik. Sonuç iyi olmadı. Üzerimize giymiş olduğumuz formanın ağırlığı çok büyüktü. O, Türk halkının formasıdır” dedi.


Konuşmaların ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Ampute Futbol Milli Takımı oyuncuları ve teknik heyetine çeşitli hediyeler takdim etti. Uysal ayrıca sporcuların boynuna çelenk taktı.


“Biz, başarıda da başarısızlıkta da beraberiz”


Programda Ampute Futbol Milli Takımı oyuncuları da duygularını dile getirdi. Angola ile oynanan final mücadelesinin özellikle ilk yarısında etkili bir oyun sergileyen Ampute Milli Futbol Takımı oyuncusu Rahmi Özcan, turnuvada Müslüman olan tek ülke olduklarına dikkat çekti. Kazanılan farklı skorlarla finale kadar ilerlediklerini belirten Özcan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:


“Avrupa şampiyonluğu ve 4 tane dünya üçüncülüğünden sonra milli takımımız gerçekten çok çalışarak dünya kupasına katılmaya hak kazandı ve dünya kupasında Türk ve İslam coğrafyasını temsil eden tek milli takımdı. Müslüman olan tek ülkeydik öncelikle. Ülkemizi ve milli takımımızı temsil etmenin gururunu yaşadık orada. Farklı skorlarla finale geldik. Amerika maçını 5-1 kazandık. Bizim için önem arz ediyor Amerika maçı. Son dünya şampiyonu Rusya maçını 5-1, İrlanda maçını 4-0, ev sahibi Meksika maçını 4-0 kazanarak 2014 yılı finalisti Angola ile karşılaştık. Çok iyi futbol oynamamıza rağmen sonuç elde edemedik. Geçen sene kaptanın ayağından gol bulup şampiyon olduk bu yıl da onun ayağından kaçırdığımız golle dünya ikincisi olduk. Canı sağ olsun. Biz, başarıda da başarısızlıkta da beraberiz. Biz bunu başarısızlık olarak adlandırırken Türkiye’ye geldiğimizde fark ettik ki üst düzey bir başarı yakalamışız. Çünkü havalimanında bizi karşılayanlar, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve devlet büyüklerinin desteği, Türkiye Süper Ligi’ndeki takımlarının ve sanat camiasının desteğini gördük. Herkesten önce yüce Türk milletinin dualarını ile biz bir şeyleri başarıyoruz.”


Ampute Milli Takımı’nın golcü oyuncusu Barış Telli de Türk milletinin desteğine teşekkür etti. Türk’ün gücünü tüm dünyaya gösterdiklerini söyleyen Telli, “Geçen sene aslında çok güzel bir farkındalık oluşturmuş olduk. Bu sene dünya şampiyonası Meksika’da olmasına ve saat farkına rağmen kimse uyumadı. Ekip halinde güzel maçlar çıkardık. Türk’ün gücünü tüm dünyaya göstermiş olduk. O kupayla dönmek istiyorduk ama şanssız penaltılarla kaybetmiş olduk. Hiç sorun değil, insanların bu mutluluğunu gördükçe biz de çok mutlu oluyoruz. Yanımızda olan, dua eden herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde önemli ’afet’ projesi Kastamonu Üniversitesi’nde hayata geçirilen proje çerçevesinde farklı üniversitelerden gelen 20 kursiyere ’afetlerde tedarik zinciri’ konusunda eğitim verildi. Kastamonu Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı çerçevesinde desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi tamamlandı. Proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yaptığı ve BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi çerçevesinde eğitimler düzenlendi. 15-18 Nisan tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen eğitimlerde Kastamonu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nin yanı sıra AFAD ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından katılım gösteren 12 uzman tarafından dersler verildi. Eğitimlere farklı üniversitelerden katılan 20 kursiyer, 3 gün boyunca insani yardım kuruluşları, insani yardımın önemi, tedarik zinciri yönetimi, coğrafi bilgi sistemleri, insani yardım konusunda dijitalleşme ve insani yardımlarda lojistiğin önemi ve lojistiğin rolü ile ilgili konularda teorik dersler aldı. Proje çerçevesinde çerçevesinde bilimsel araştırma fikri geliştirme ve etkili sunum derslerine de yer verildi. 1 gün boyunca insani yardımlarda tedarik zinciri ve lojistik faaliyetler üzerine yaklaşımlar geliştirmeye yönelik araştırma konusu belirlenmesi için uygulamalar gerçekleştirildi. Gruplar halinde çalışan kursiyerler oluşturdukları araştırma fikirlerini jüri üyelerine sundu. Etkinlik sayesinde farklı üniversitelerden katılım gösteren katılımcıların başta afetler olmak üzere insani yardımlarda tedarik zinciri yönetimi ve lojistik konularında farkındalıklarının artırılması sağlandı. Türkiye’nin doğa kaynaklı afetlerde insani yardımların ulaştırılmasında lojistiğin önemi üzerinde durulurken, Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi ve LODER Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş tarafından lojistiğin geleceğine ve lojistik sektöründe kariyer imkanlarına yönelik lisans öğrencilerine de bilgilendirme sunumu yapıldı. Eğitimler, kursiyer sunumları ve katılım belgelerinin kursiyerlere takdimi ile sona erdi. Etkinliğe katılan tüm kursiyerler ise Kastamonu Üniversitesi’ne misafirperverlikleri için teşekkür etti.
Bitlis Bitlis’te bir yılda 522 kilo atık pil toplandı BİTLİS (İHA) – Bitlis il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması"nda 522 kilogram atık pil toplandı. 14 yıldır Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu. Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla yürütülen kampanya ile hem çevreye katkı sağlanıyor hem de çocuklara çevre bilinci aşılanıyor. Bu yarışma ile düzenli olarak il merkezi ve ilçedeki okullara dağıtılan atık pil toplama kutularına öğrenci ve öğretmenler topladıkları pilleri atarak çevreye büyük katkı sağlıyor. 14 yıldır her sene düzenli olarak yapılan yarışmada dereceye giren okul ve öğrenciler ise Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ödüllendiriliyor. Öğrencilerin bir yılda 522 kilo atık pil topladıklarını söyleyen Bİ-KA Teknik Personeli Yunus Gözeten, "Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak yaklaşık 14 yıldır atık pil yarışması düzenliyoruz. İl merkezi ve ilçe bazında 220 okulda yarışmayı yaptık. Yarışma sonucunda kazanan okullarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Toplanılan atık pilleri de okullardan alıp Kocaeli’nde bulunan geri dönüşüm fabrikasına gönderiyoruz. Atık pillerin etrafındaki kalan metallerden geri dönüşüm, içerisindeki malzemelerle de petrol üretimine katkıda bulunuyoruz. Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin (TAP) gönderdiği ödüllerin yanında kendimiz de ödüller ekliyoruz. Okullarımıza özveriyle çalışmalarından dolayı plaket ve hediyelerini veriyoruz" dedi.