EKONOMİ - 08 Mayıs 2024 Çarşamba 15:48

İhlas Vakfı kurban hisse bedellerini açıkladı

A
A
A

İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın, 2024 yılı kurban hisse bedellerini açıkladı. Aydın, yurt dışı hisse bedelinin 3 bin 500 TL, yurt içi hisse bedelinin ise 11 bin TL olduğunu söyledi.

İhlas Vakfı bu yıl da vekaleten kurban kesim ve dağıtım organizasyonlarına devam ediyor. ‘Kamu Yararına Çalışan Vakıf’ statüsü çerçevesinde faaliyetlerini sürdüren İhlas Vakfı, bu yıl 5 ülkede kurban bağışı yapanların kurbanlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın, 2024 yılı için belirlenen kurban hisse bedellerini açıkladı. Aydın, 2024 yılı kurban bağışı bedelini yurt dışı için 3 bin 500 TL, yurt içi için ise 11 bin TL olarak açıkladı. Vakıf, yurt dışında 5 ülkede; Uganda, Çad, Somali, Afganistan ve Hindistan’da kurban kesim faaliyetlerini gerçekleştirecek.

İhlas Vakfı kurban hisse bedellerini açıkladı

"Kurban etlerini yurtdışında yetimhanelere, medreselerdeki öğrencilere ve ailelerine dağıtıyoruz"

Kurban etlerinin dağıtım kısmına ilişkin de bilgi veren Mahmut Kemal Aydın, "Kurban etlerini yurtdışında yetimhanelere dağıtıyoruz. Örneğin Afrika’daki çeşitli ülkelerdeki medreselere ve Kuran-i Kerim kurslarına dağıtıyoruz. Buradaki ahaliye dağıtıyoruz. Aynı şekilde Hindistan’da medreselere dağıtıyoruz. Afganistan’da kendi külliyelerimiz var. Buradaki 28 bin 500 öğrencimize ve ailelerine kurban etlerini dağıtıyoruz" dedi.

İhlas Vakfı kurban hisse bedellerini açıkladı

"Web sitemizden kurban bağışı yapabilirsiniz"

İhlas Vakfı’na vekalet verme süreciyle ilgili de konuşan Aydın, "Kurban kestirmek isteyenler ihlasvakfi.org.tr web sitemize girebilirler. Buradan sonra kurban sekmesine tıklayarak oradaki vekalet formunu dolduruyorlar. Formu doldurduktan sonra bedeli banka hesaplarına yatırıyorsunuz. Daha sonra bunu kayda alıyoruz. Kurban Bayramı’ndan sonra kendilerine kurban kesim videosunu da gönderiyoruz. Büyükbaş hayvana 7 kişi ortak olabiliyor. Vatandaşlarımızın vakfımızı tercih edip vekaletlerini vererek bağış yapmalarını bekliyoruz. Çünkü dinimizin şatlarına uygun olarak kurbanlarımızı kesiyoruz" şeklinde konuştu.

İhlas Vakfı kurban hisse bedellerini açıkladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Geri geri kaçan aracı durdurmak isteyen 2 kişi araç altında kalarak yaralandı Aksaray’da otopark girişindeki rampada park halinde olan otomobil geri geri gidince aracı durdurmaya çalışan 2 kişi araç altında kalarak yaralandı. Kaza Hacılar Harmanı Mahallesi Perşembe Semt Pazarı karşısındaki apartmanın otopark girişinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Z.D. (70) 34 FJ 330 plakalı Volkswagen marka otomobili ikamet ettiği apartmanın otopark girişindeki rampaya park etti. Bu sırada otopark girişinde bulunan komşusu H.B. (60) ile karşılaşan sürücü Z.D.’nin komşusuyla birlikte sohbet ederken el frenini çektiği ama vitesi boşta bıraktığı otomobili aniden geri geri rampa aşağıya gitmeye başladı. Anlık refleksle Z.D. ve komşusu H.B. hem yan tarafından hem de arka tarafından gitmesini engellemek için durdurmaya çalışırken aracın altında kalarak yaralandı. Durumu fark eden diğer komşular durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde ambulans içinde yaptı. İlk müdahalenin ardından Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken polis ekiplerinin inceleme yaptığı kazayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı. Yaşanan olayı anlatan Hacılar Harmanı Mahallesi Muhtarı Mehmet Tutsak, “Arabayı garaja indirirken araç boşta kalmış. Araç geriye doğru kayarak Ziya D. ve Hüseyin B.’yi duvar arasında sıkıştırdı. İkisi de yaralı” dedi.
Edirne Edirne’de "tiny house"lar kaldırılıyor Edirne’nin Saros Körfezi’nde tarım arazilerinin üzerine kurulan "tiny house"lar (küçük evler) valilik talimatı ile çok sayıda jandarma ekibinin bölgede önlem almasıyla kaldırılıyor. Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Danışment köyünde bulunan 19 dönüm tarım arazisinin üzerine yaklaşık 30 "tiny house" kuruldu. Tarım arazilerinin üzerine yapılan kaçak yapılar, Edirne Valisi Yunus Sezer’in talimatıyla kaldırılmak istendi. Alınan kararın ardından yapı sahipleri, "tiny house"lardan çıkmak istemeyince bölgeye çok sayıda jandarma ve İl Özel İdaresi ekibi sevk edildi. Edirne İdare Mahkemesi "tiny house"ların inşa edilen ilavelerle konut niteliği kazandığına karar verdi. Edirne Valiliği de tarım alanlarının korunması çerçevesinde bu yapıların kaldırılması gerektiğini sahiplerine bildirdi. İl Özel İdaresi ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Danişment köyündeki yaklaşık 30 "tiny house" bulunan tarlaya gitti. Jandarma ekiplerine zorluk çıkaran yapı sahipleri, araziye giden yolları araçlarıyla kapatıp hem jandarma hem de İl Özel İdare ekiplerinin tarlaya ulaşmasını zorlaştırdı. Araçlarını çekmeyeceklerini ifade eden "tiny house" sahipleri çok masraf yaptıklarını ve her bir yer için yaklaşık 2 milyon lira harcama yaptıklarını gerekçe göstererek alanda kalmak istediler. Yapı sahiplerini ikna edemeyen ekipler, iş makineleriyle yeni yol açarak tiny house’ların bulunduğu alana ulaştı. İş makineleriyle açılan yoldan araziye ulaşan ekipler, bazı "tiny house"ları vinç yardımıyla yerinden alarak, başka alana götürdü.
Aksaray Polisin "dur" ihtarına uymayan sürücü ile polis arasındaki kovalamaca kamerada Aksaray’da polisin "dur" ihtarına uymayan araç sürücüsü ve polis arasında kovalamaca yaşanırken, yarım saat süren kovalamaca sonucu sürücü aracını bırakıp yaya olarak kayıplara karıştı. Tüm aramalara rağmen sürücü bulunamazken araç plakasına 35 bin TL cezai işlem uygulandı. Olay gece yarısı Tacin Mahallesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, gece yarısı devriye atan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri şüphelendikleri 35 EZC 46 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Frene basıp durmak yerine gaza basan sürücü ihtara uymayarak kaçmaya başladı. Polis ekipleri de aracı takibe alıp telsizle anons ederek aracın kaçış istikametini diğer ekiplere bildirdi. Polis ve şüpheli arasında yaşanan kovalamaca yaklaşık yarım saat sürdü. Tüm emniyeti peşine takan sürücü önce E-90 karayoluna çıktı, kaçamayacağını anlayınca da sokak aralarına girerek izini kaybettirmeye çalıştı. Polisin ısrarlı takibi sonucu kaçamayacağını anlayan sürücü yeni sanayi sitesine giriş yaptı. Burada da dükkanlar arasından kaçan sürücü bir blokta bulunan dükkanın önüne aracı bırakarak yaya olarak kaçtı. Gecenin karanlığından faydalanan sürücü kısa sürede izini kaybettirirken polis ekipleri sanayi içinde dükkan, araç ve kamyon ile tır dorselerinde arama yaptı. Yapılan aramalara rağmen sürücü bulunamazken araç plakasına çeşitli maddelerden toplam 35 bin TL para cezası kesilerek trafikten men edilip otoparka çektirildi.