EKONOMİ - 11 Eylül 2023 Pazartesi 14:23

İkinci el lüks otomobillerde satışlar tamamen durdu

A
A
A

İkinci el otomobil piyasasında durgunluk devam ediyor. Lüks araç satışlarda ise yaprak kıpırdamıyor. Vatandaşlar daha çok 600 bin ile 700 bin TL arasındaki araçlara yöneliyor.

İkinci el otomobil piyasasında yaşanan fiyat artışı yaklaşık 4 aydır sabit seyrediyor. Bununla beraber araç satışında da gerileme söz konusu. Özellikle lüks ikinci el araçların satışları durma noktasına geldi. Galericiler, lüks araca ulaşmanın zorlaştığını belirtirken, 2 milyon TL üzerinde olan araçlara kredinin çıkmadığını söyledi. Vatandaşlar ise daha çok 600 ile 700 bin TL arasında araçlara yöneliyor.

“Lüks ikinci el araçlarda satış yok diyebiliriz”

İkinci el otomobil piyasasının 4 ay kadar durgun olduğunu belirten galerici Gökhan Ardeşen, “Fiyatlarda düşme çok az, artışında olacağını beklemiyoruz. Fiyatı uygun araçlarda satışlar oluyor fakat ikinci el lüks araçlarda satış yok diyebiliriz. Bunun sebebi ise lüks araçlara herkes ulaşamıyor. BDDK’nın da yaptığı düzenlenmeden sonra 2 milyon TL üzeri arabaya kredi çıkmıyor. Ortalama şu anda 600-700 bin TL olan araçlarda satışlarımız oluyor. İlerleyen günlerde fiyatların düşmesini az da olsa bekliyoruz. Artmasını biz galericiler olarak istemiyoruz. Eskiden sattığımızın yerine araç koyamıyorduk ama şu anda o durum tamamen kalktı ortadan. Şu anda araç alanlar tamamen ihtiyaç olarak alınıyor. Yatırımcı ve fırsatçı dediğimiz kişiler ortadan kalktı. Devletimizin yaptırımları çok önemli. Yaptırım söz konusu olduğu an bile piyasaya olumlu etkisi oluyor” şeklinde konuştu.

Uğur Çetin


 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Engelsiz İzciler bağımsız yaşamayı öğreniyor Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk defa 2016 yılında Menteşe’de hizmete sunduğu, ardından Milas, Marmaris ve Fethiye’de de hizmet vermeye başlayan Kısa Mola Merkezleri’nde engelli bireyler için çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediliyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi 4 ilçeden gelen 31 ‘Engelsiz İzci’ için Köyceğiz’de kamp düzenledi. İzciler, gün boyu oyunlar oynayarak, çeşitli etkinlikler yaparak, şarkılar söyleyerek gönüllerince eğlendi. ‘Çocuklarımıza hayatlarını kendi başlarına sürdürme eğitimi veriyoruz’ Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen engelli etkinliklerinde bireylere aileleri olmadan hayatlarını sürdürme ve sorumluluk alarak bağımsız yaşayabilme eğitimleri verdiklerini söyleyen Sosyal Hizmet Uzmanı ve aynı zamanda izci lideri olan Zeliha Balık, “Fethiye’den, Marmaris’ten, Milas’tan ve Menteşe’den gelen arkadaşlarımız ile günübirlik bir etkinlik düzenledik. Sabah kalkınca dişlerini fırçalamasından yatağını düzeltmesinden, kıyafetlerini gün içinde giyiş şeklinden, yemeğini kendi alması, yediği tabağı kendi kaldırması gibi basit şeylerden başlayarak ailesi olmadan yapabilme becerisini kazandırmaya çalışıyoruz. O nedenle kamplarımız ailesiz oluyor. Çadırlarını kendileri kuruyorlar, yataklarını yapıyorlar. Gün içerisinde denetim yapıyoruz çadırların içine. Çarşafları düzgün mü, kıyafetleri kalktı mı, kirlileri ayrı yere koymuş mu? Bunları önceden öğretiyoruz, kamplarda da uygulamalarını bekliyoruz. Bu şekilde de yaşama adapte etmeye çalışıyoruz” dedi. Etkinliğe Fethiye’den katılan Engelsiz İzci Kenan Kayıkçı Köyceğiz’de düzenlenen etkinlikten çok şey öğrendiğini ve güzel zaman geçirdiğini belirterek, “İzcilikte doğayı korumayı, çöp atmamayı, doğayı temiz tutmayı öğrendim. Bugün taşlarla bir eser yaptık. Sabah oyunlar oynadık. Balon yarışması yaptık eğlendik. İzci olmayı çok seviyorum” dedi. Köyceğiz’de düzenlenen izci etkinliğine Marmaris’ten katılan Ceyda Altın değişik etkinliklerle çok eğlendiklerine vurgu yaparak “İzcilik kampına gidiyoruz. Çok eğleniyoruz. Değişik etkinlikler yapıyor, değişik oyunlar oynayarak çok eğleniyoruz. Kendi başımıza yataklarımızı topluyoruz” dedi.
Diyarbakır Hacıbaba Pastaneleri, Amedspor’un 1. Lig yolundaki en büyük sponsoru oldu Diyarbakır merkezli Hacıbaba Pastaneleri, Amedspor’un 1. Lig’e yükselmesindeki en büyük sponsor destekçisi oldu. Kulüp yönetimiyle yapılan anlaşma, Amedspor’un sportif başarısına sağladığı önemli katkılarla öne çıktı. Amedspor’un 1. Lig’e çıkmasında Hacıbaba Pastanelerinin rolü büyük oldu. İlçe ve kent merkezlerinde hizmet veren pastaneler zinciri, spor kulüplerine ve toplum etkinliklerine yaptığı desteklerle biliniyor. Amedspor’un başarısında da aktif bir rol oynayan Hacıbaba Pastaneleri, kulübün altyapıdan üst liglere kadar olan tüm kademelerinde destek sağlıyor. Hacıbaba Pastanelerinin Amedspor’a sağladığı sponsorluk, kulübün maddi ve manevi anlamda güçlenmesine katkıda bulunuyor. Bu destek, Amedspor’un altyapı tesislerinin geliştirilmesi, futbolcu transferleri, teknik kadronun güçlendirilmesi ve diğer operasyonel ihtiyaçların karşılanmasında kullanılıyor. Hacıbaba Pastaneleri CEO’su Ömer Elaldı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Amedspor’un 1. Lig’e çıkmasında yer almaktan gurur duyuyoruz. Kulübümüzün başarısını desteklemek ve Diyarbakır’ın spor kültürüne katkı sağlamak, bizim için büyük önem taşıyor. Sporun birleştirici gücüne inanıyoruz ve Amedspor’un yanında olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi. Hacıbaba Pastanelerinin Amedspor’a sağladığı sponsorluk desteği, kulübün 1. Lig’de başarılı bir performans sergilemesi ve bölgenin spor potansiyelini artırması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu işbirliği, Diyarbakır sporunun daha da ileriye gitmesine katkı sağlayacak ve bölgenin futbol potansiyelini artırmaya yönelik atılan önemli adımlardan biri olarak kayıtlara geçecek.
Kayseri Şirintepe Akıl Küpü Kütüphanesi ve İkinci Bahar Evi açılıyor Melikgazi Belediyesi; Mimsin Şirintepe Mahallesi’ne kazandırdığı Şirintepe Akıl Küpü Kütüphanesi ve İkinci Bahar Evi’nin açılışını 11 Mayıs Cumartesi günü saat 12:00’de gerçekleştirecek. Eğitimde lider yatırımları ve yenilikçi projeleriyle ilçeye birçok eğitim merkezi kazandıran Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu; "Melikgazi’mizde çocuklarımız ve gençlerimiz için birbirinden kıymetli hizmetleri hayata geçiriyoruz. İlçemize 5 yıl gibi kısa bir sürede 15 adet Akıl Küpü Kütüphanesi, 21 adet okul kazandırdık. Gençlerimize yatırımlarımız meyvelerini veriyor. Ülkemize birbirinden değerli katkılar sağlayacak, değerlerimizi gelecek nesillere aktaracak, donanımlı, kültürlü, üreten ve gelişen nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak bizleri gururlandırıyor. Bu kapsamda hayat geçirdiğimiz Akıl Küpü Kütüphanelerimiz, gençlerimize konforlu ve kaliteli bir ortamda ders çalışma, sosyalleşme, gelişme olanağı sağlıyor. Mimsin nüfus yoğunluğu olan bir bölgemiz. Dolayısıyla gençlerimizin kendi mahallelerinde, nezih bir ortamda ders çalışma alanına sahip olması bizim için son derece önemli. Akıl Küpümüzle birlikte hayata geçirdiğimiz İkinci Bahar Evimizde de vatandaşlarımız dinlenebilecek, sosyalleşebilecek, keyifli zaman geçirebilecekler. Grup çalışma ofisleri, özel çalışma ofisleri, kafeteryası bulunan 2 katlı Kütüphanemizin karşısında büyük bir park yer alıyor. Şirintepe Mahallemize bu kapsamda kazandırdığımız Melikgazi Belediyesi Yusuf ve Hatice İşgüzar Akıl Küpü Kütüphanesi ve İkinci Bahar Evi’nin açılışını 11 Mayıs Cumartesi günü saat 12.00’de gerçekleştireceğiz. Tüm hemşehrilerimizi açılışımıza bekliyoruz. Melikgazi’mize hayırlı, uğurlu olsun" dedi.
Denizli Ölü bulunan turistin cenazesi düştüğü uçurumdan çıkartıldı Yabancı turist kafilesiyle geldiği Pamukkale’de kaybolan Polonyalı yaşlı kadın, ören yeri girişine yakın bir bölgedeki dere yatağında ölü olarak bulundu. Kaybettiği yolu bulmak isterken 75 metrelik uçuruma yuvarlanan turistin cenazesi uzun uğraşlar sonucu çıkartıldı. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale ve Hierapolis Antik Kenti’ni görmek için yabancı bir kafileyle birlikte Denizli’ye gelen 73 yaşındaki Polonya uyruklu Maria Jolanta Latacz, dün öğle saatlerinde kayboldu. Ören yerindeki Kleopatra Antik Havuzu’nda yüzdükten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Latacz, Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı komando birlikleri ile Pamukkale güvenlik ekibinin yaptığı çalışmalarına rağmen bulamadı. Jandarma ekiplerinin yaptığı detaylı kamera incelemesinde en son Hierapolis Antik Kenti’ndeki antik tiyatro çevresinde görülen yaşlı turistin bulunması için İl Jandarma Komutanlığına bağlı komando birliği, jandarma ve AFAD ekipleri tarafından sabah saatlerinde yeniden çalışma başlatıldı. 75 metre yuvarlanmış Havadan dronların da destek verdiği çalışmalar esnasında, saat 11.00 sıralarında Maria Jolanta Latacz’ın cansız bedenine Pamukkale ören yeri güney kapısına yakın bir konumda bulunan Domuzçukuru mevkiindeki dere yatağında ulaşıldı. Araçla ulaşımın olmadığı yaklaşık 75 metrelik uçuruma yuvarlanan turistin cenazesi, Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından yola çıkartıldı. Tabuta konarak dik yamaçtan elle taşınan cenazenin taşınmasına, olayı haber yapmak için bölgede bulunan gazeteciler de destek verdi. Maria Jolanta Latacz’ın cenazesinin, Pamukkale Üniversitesi Adli Tıp morgundaki otopsi işlemlerinin ardından teslim edileceği öğrenildi. Pamukkale gezisinde hayatını kaybeden Polonya uyruklu Maria Jolanta Latacz’ın gezinin sonu için belirlenen buluşma noktasını bulamadığı, çıkış kapısına ulaşmaya çalışırken yolu kaybederek uçuruma yuvarlanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.
İstanbul Küçükçekmece’de hırsızlar saniyeler içinde motosikletin kilidin kırıp böyle çaldı Küçükçekmece’de, kasklı ve kimliği belirsiz iki kişi, park halindeki motosikleti saniyeler çalarak kayıplara karıştı. Hırsızlık anları kameraya yansıdı. Olay, 29 Nisan Pazartesi günü saat 02.30 sıralarında Küçükçekmece İnönü Mahallesi Halkalı Caddesi üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, motosikletle gelen kasklı ve kimliği henüz belirlenemeyen iki kişi, 34 GLC 590 plakalı park halindeki motosikleti gözüne kestirdi. Şahıslardan biri kilidi ve kontağı kırarken, diğeri ise saniyeler içinde motosikleti çalıştırarak kayıplara karıştı. Diğer şüpheli ise, geldiği motosikletle olay yerinden kaçtı. Memleketi Şanlıurfa’dan dönen Mehmet Sait Çetin, sabah geldiğinde motosikletinin yerinde olmadığını fark etti. İş yerinin güvenlik kameralarını inceleyen Çetin, motosikletinin çalındığını fark etti. Motosiklet sahibi Mehmet Sait Çetin, güvenlik kameralarıyla birlikte polise giderek şikayetçi oldu. Güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Motosikletinin çalınmasıyla ilgili konuşan Mehmet Sait Çetin, “29 Nisan’da gece saatlerinde iki kişi kafalarında kaskla geliyorlar. Motorumun kontağını kırıp, çalıştırıp gidiyorlar. Ben köyden geldim, sabah motorum yerinde yoktu, kamera kayıtlarına baktım ve o an motorumun çalındığını fark ettim. Borcunu yeni bitirmiştim, şuan yaklaşık 150 bin TL değerinde. Polise ve savcılığa şikayette bulundum. İnşallah bulunur, yetkililerden bulunmasını istiyorum” ifadelerini kullandı. (MT-ÖFA