SPOR - 18 Ekim 2023 Çarşamba 00:16

İşte EURO 2024’ü garantileyen ülkeler

A
A
A
İşte EURO 2024’ü garantileyen ülkeler

 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde ekim ayı maç takviminde karşılaşmalar tamamlanırken, şampiyonada mücadele edecek 9 takım belli oldu.

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde ekim ayı maç takvimi bugün oynanan maçlarla tamamlandı. 14 Haziran - 14 Temmuz tarihleri arasında Almanya’nın ev sahipliği yapacağı finallere gitmeye hak kazanan ülkelerin 9’u belli oldu.

EURO 2024 Elemeleri D Grubu’nda mücadele eden A Milli Futbol Takımı, 12 Ekim’de Hırvatistan (0-1), 15 Ekim’de de Letonya’yı (4-0) mağlup ederek gruptan çıkmaya hak kazandı. Gruptan çıkacak diğer takım kasım ayında oynanacak maçların ardından belli olacak. 10’ar puanı bulunan Galler ve Hırvatistan’ın kasım ayında 2 maçı bulunuyor. 21 Kasım’da son maçta Galler’e konuk olacak ay-yıldızlılar, 18 Kasım’da ev sahibi Almanya ile hazırlık maçında karşılaşacak.

İşte EURO 2024’ü garantileyen ülkeler

Ev sahibi Almanya’nın dışında turnuvaya gidecek diğer takımlardan 20’si gruplarını ilk 2 sırada bitiren takımlardan oluşuyor. A grubunda 15’er puanlı İspanya ile İskoçya ilk iki sırayı garantilerken; B grubunda Fransa oynadığı 6 maçı da kazanarak finaller biletini cebine koydu. F grubunda Belçika ile Avusturya ilk 2 sırayı garantilemeyi başaran ülkeler oldu. Elemelerde oynadığı 8 maçın tamamında galibiyet sevinci yaşayan Portekiz, J grubunu lider tamamladı.

İşte EURO 2024’ü garantileyen ülkeler

İtalya’yı deviren İngiltere bileti aldı

Gecenin maçında kazanan İngiltere oldu; C grubunda İngiltere, Wembley’de konuk ettiği İtalya’yı 3-1 mağlup ederek puanını 16’ya yükseltti ve Almanya biletini aldı. Yenilgi sonrası 3. sıraya gerileyen İtalya, gruptan çıkma şansını Kuzey Makedonya ve Ukrayna maçlarına bıraktı.

İşte EURO 2024’ü garantileyen ülkeler

3 takım Uluslar Ligi’nden katılacak

EURO 2024 eleme grubu maçları sonunda finallere katılmayı başaramayan takımlar arasından, 2022-2023 UEFA Uluslar Ligi A, B ve C Liglerinde elde ettikleri derecelere göre belirlenecek play-off maçlarının ardından rakiplerine üstünlük sağlayan 3 takım da Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazanacak. 

İsmail Yasin Akçın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Doğal gaz kesintisi sebebiyle esnaf iş yerlerini açamadı Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde dün gece saatlerinde kesilen doğal gaz sebebiyle ilçede esnaflık yapan vatandaşlar iş yerlerini açamadı. Kastamonu’nun İnebolu, Hanönü, Daday, İhsangazi, Pınarbaşı, Abana, Araç ve Cide ilçelerinde son bir haftadır Çorum Elektrik ve Doğal Gaz şirketi bünyesindeki KarGaz doğa lgaz dağıtım şirketi tarafından, şebekelerde problem olduğu belirtilerek yapılan uzun süreli doğal gaz kesintileri vatandaşlar kadar esnafları da mağdur ediyor. Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü ilçelerde yapılan doğal gaz kesintisi sebebiyle vatandaşlar soğukta kaldı, ilçede hizmet veren birçok esnaf de gaz olmadığı için iş yerlerini açamadı. Doğal gaz sistemine geçiş ve abonelik için büyük meblağlar ödediklerini belirten esnaflar, 16 saatlik kesintinin kendilerini maddi açıdan da manevi açından da mağdur ettiğini ifade etti. İnebolu ilçesinde esnaflık yapan Kenan Gümüş, "Ben, İnebolu’da yıllardır simit fırını işletmeciliği yapıyorum. Biz odun koyacak yer depo bulamadığımız için doğal gaza geçtik, 7-8 aydır kullanıyoruz. Gece bir arkadaşın araması ile uyandım. Doğal gaz olmadığı için iş yerimizi açmadık ve biz de müşterilerimizin geri dönmemesi için iş yerimizin camına ‘doğal gaz kesintisinden dolayı kapalıyız’ yazısını asmak dorunda kaldık. Tezgahlarımız boş, gaz gelmediği için fırınımızı zaten kullanamıyoruz. Büyük bir mağduriyet yaşıyoruz ve bizden doğal gaz döşenirken abonelik ücreti olarak, güvence bedeli olarak, çok ciddi rakamlarda para alıyorlar. Ben tesisatı döşetirken 350 bin TL ödeme yaptım ama bugün ben burada mağdur olarak kaldım. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyorum" dedi. Esnaf Ferdi Sarıgöz ise "16 saattir doğal gazımız yok ve çok mağdur olduk, müşterilerimizi mağdur etmemek için ekmek fırınlarında böreklerimizi pişirdik. Evler de çok soğuk ve evlerde küçük çocuklarımız var. Birçok esnafımız da bu doğal gaz kesintisinden etkilendi. Dükkanlarını açamayan esnafımız var" diye konuştu.