ASAYİŞ - 29 Nisan 2024 Pazartesi 14:54

Kadıköy’de kanoya çarpan deniz taksi kaptanı adli kontrolle serbest

A
A
A
Kadıköy’de kanoya çarpan deniz taksi kaptanı adli kontrolle serbest

Kadıköy Kalamış açıklarında deniz taksi ve kanonun çarpışması sonucu kanoda bulunan iki kadın da yaralanmıştı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan deniz taksi kaptanı, “Kano, radar reflektörü olmadığı için cihazımda temas olarak gözükmedi” dedi.



Kadıköy Kalamış açıklarında 27 Nisan tarihinde iddiaya göre denizde seyir halinde olan deniz taksi ile, üzerinde iki kadının bulunduğu kano çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle iki kadın yaralanarak denize düştü. Yaralanan kadınlar hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından gözaltına alınan deniz taksi kaptanı Ahmet Özkan ise adliyeye sevk edildi.



“Kano muhtemelen radar reflektörü olmadığı için cihazımda temas olarak gözükmedi”


Şüpheli kaptan Ahmet Özkan savcılık ifadesinde, “ ‘SH-FLORYA’ isimli deniz takside kaptan olarak görev yapmaktayım. Çatışma anında mevcut radar ve harita sistemimiz çalışmaktadır. Fakat çatıştığımız kano suya yakın ve çok küçük olduğu için radarın çalışma prensibi nedeni ile kano muhtemelen radar reflektörü olmadığı için cihazımda temas olarak gözükmedi. Seyir esnasındaki hızımız ise 15 KTS olup çatışma anında 14 KTS’ dir. Çatışmayı yaşadığımız esnada bir gürültü duydum. Duyduğum gürültü üzerine arıza yaptığımı düşünerek makineyi boşa aldım ve kanoyu arka tarafımda tespit ettim. Denizde bulunan bir kano yolcusunu kurtarmak için 180 derece dönerek kurtarma manevramı yaptım. Onu kurtarırken 20-25 metre açıklarında bilinci kapalı ve can yeleği olmadığı için kafası su içinde ikinci bir kano yolcusu olduğunu fark ettim” dedi.



“İlk yolcunun bir aciliyeti bulunmadığından tekneyi gemicime bırakarak denize atladım”


Şüpheli Özkan ifadesinin devamında, “İlk yolcunun bir aciliyeti bulunmadığından tekneyi gemicime bırakarak denize atladım. Bilinci kapalı kano yolcusuna ulaşıp başını suyun üzerine çıkardım ve civardaki bir yattan yardım istedim. Bahsedilen mevkiinde genellikle yelkenliler mevcut olduğu için hali hazırda dikkatli ve emniyetli seyir yapıyorduk. Hava poyraz akıntı ve rüzgar sağ tarafımızdan geliyordu. Kuvvetle muhtemel kano akıntı, rüzgar ve kürek gücünün etkisiyle bordamızdan gelip arka tarafımızdan çıktı. Üstüme düşen her şeyi yaptım. Kanonun etrafında herhangi bir güvenlik botu bulunmamaktadır” dedi.



Hakimlik, suçun niteliği, her ne kadar kuvvetli suç şüphesi mevcut ise de şüphelinin uzun süredir aynı adreste oturuyor olması ve delillerin büyük oranda toplanmış olması nedeniyle şüpheli Ahmet Özkan’ın ’Taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.



Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa BUÜ Spor Festivali’nde öğrenciler hünerlerini sergiledi Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen Spor Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Çok sayıda öğrenci topluluğunun stant açtığı festivalde sporcu gençler yaptıkları gösterilerle seyircilerden alkış aldı. Geleneksel hale getirilen BUÜ Spor Festivali, bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Programın açılış törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi, Spor Koordinatörü Öğr. Gör. Tuncer Topsaç, SKS Daire Başkanı Mehmet Aydemir, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Üniversite hayatları dolu dolu geçiyor Programın açılış töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi, öğrenci popülasyonu anlamında son derece büyük bir üniversite olduklarını ve yaklaşık 130 topluluğa ev sahipliği yaptıklarını vurguladı. Prof. Dr. Cafer Çiftçi; “Spordan sanata, tarihten bilime kadar farklı kategorilerde çok sayıda aktif topluluğumuz var. Bunlar son derece kıymetli organizasyonlara imza atıyor. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız ile Spor Koordinatörlüğümüz öncülüğünde düzenlenen bu festivalde de yine yoğun bir katılımın olduğunu gözlemledik. Topluluklarımız her zamanki gibi çok güzel gösteriler gerçekleştiriyor. Üniversite hayatını dolu dolu yaşayan bir gençlik var. Eğitim-öğretimin yanı sıra kültürel ve sosyal organizasyonlarda da yer almaları bizleri mutlu ediyor. Üniversite yönetimi olarak bizler de bu ve benzeri etkinliklere destek vermeye gayret gösteriyoruz. Programa emeği geçen ve katılan herkese teşekkür ediyoruz. Keyifli bir etkinlik olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi ve beraberindeki heyet, açılış töreninin ardından topluluk stantlarını ziyaret etti. Öğrencilerle tek tek sohbet eden ve faaliyetlerine dair bilgi alan Çiftçi, Okçuluk standında gençlerle birlikte ok atma talimi yaptı.
Gaziantep Gaziantep Kolej Vakfı’nın 60’ıncı yıl gururu Kuruluşunun 60.yılını çeşitli etkinliklerle kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, 2023-2024 eğitim öğretim yılında mezun olan lise öğrencilerine yönelik 60’ıncı yıl mezuniyet balosu düzenledi. GKV Özel Fen Lisesi, GKV Özel Anadolu Lisesi ve IB Cemil Alevli Koleji’nden bu yıl toplam 144 öğrencinin mezun olduğunu ifade eden Genel Müdür Fevzi Gürsel mezunlara başarılar diledi. 2023-2024 eğitim öğretim yılının sonuna gelinmesiyle birlikte Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında yıl sonu etkinliklerinde de artış oldu. Tiyatrolar, sergiler, sosyal ve sportif etkinliklerin yanı sıra mezun olan öğrencilere yönelik düzenlenen etkinlikler de dikkat çekiyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılında mezun olacak olan GKV Özel Fen Lisesi, GKV Özel Anadolu Lisesi ve IB Cemil Alevli Koleji’nden bu yıl toplam 144 öğrenci için bir otelde düzenlenen 60’ıncı Mezuniyet Balosunda öğrenciler aileleriyle birlikte Gaziantepli ünlü sanatçı Fatih Toker’in konserinde eğlendiler. Düzenlenen geceye Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel, GKV Özel Liseleri Müdürü Engin Biba, GKV Özel Ortaokulu Müdürü Seçil Güldemet, GKV Özel İlkokulu Müdürü Ali Dirgen ve GKV Özel Anaokulu Müdürü Selda Bozkurt ile çok sayıda davetli ve öğrenci velisi katıldı. “Gaziantep Kolej Vakfı Anadolu’nun 60 yıllık eğitim çınarıdır” Gaziantep Kolej Vakfı’nın Anadolu’nun en güçlü eğitim kurumlarından birisi olduğuna dikkat çeken GKV Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel, kuruluşunun 60’ıncı yılını kutladıkları Anadolu’nun eğitim çınarının Gaziantep’in ve bölgenin eğitim alanında gelişmesi ve kalkınmasında önemli rol model olduğunu ifade ederek, “Bugün gurur günümüz, bugün onur günümüz. Yüzlerce yeni mezunumuzu 60.yıl mezunları olarak aramızdan uğurluyoruz. 8-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan üniversite giriş sınavlarında öğrencilerimize başarılar dilerken mezun öğrencilerimizin her birinin GKV ailesinin bir ferdi olarak aramızda yer almaya devam edeceğinin bilinmesini istiyorum. Öğrencilerimizin bu günlere gelmesinde büyük emekleri bulunan başta anne ve babalar olmak üzere okul idareci ve öğretmenlerimizle eğitim kadromuza teşekkür ediyorum” dedi. “60’ıncı yıla yakışır bir gece” GKV Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel tarafından GKV Özel Liseleri müdürü ve idarecilerine günün anısına çiçek takdiminin ardından mezun öğrenciler alkışlar eşliğinde sahneye çıktı. Düzenlenen gecede mezun öğrenciler okul idarecileriyle birlikte 60’ıncı yıl mezuniyet pastasını keserken ünlü sanatçı Fatih Toker’in bir birinden güzel şarkılarına da eşlik ettiler. Düzenlenen gece günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarla son buldu.
Bursa BUÜ’nün proje çalışmaları yazılım desteğiyle güçlenecek Türkiye’deki 23 araştırma üniversitesi arasında yer alan Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), araştırma faaliyetlerini güçlendirmek ve akademik altyapısını geliştirmek için yenilikçi işbirlikleri yapmaya devam ediyor. Bursa Uludağ Üniversitesi, Bias Mühendislik firmasıyla özel bir işbirliği protokolüne imza attı. Sektörün lider işletmeleri arasında yer alan Bias, Mühendislik Fakültesi akademisyen ve öğrencilerine proje çalışmalarında kullanılmak üzere ücretsiz yazılım hizmeti verecek. Protokol çerçevesinde Hexagon tarafından üretilen MSCOne lisansı, eğitim platformu olan ELeaming ve teknik danışmanlık hizmetlerini kapsayan işbirliği sözleşmesi BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ve Bias Mühendislik Uzman Lisanslama ve Eğitim Yöneticisi Özüm Çelik Altınçekiç arasında imzalandı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, sürdürülen araştırma faaliyetlerinde en büyük ihtiyacın yenilikçi teknolojileri doğru şekilde kullanabilmek olduğunu belirtti. İçerisinde yer aldıkları araştırma üniversiteleri kategorisinde niteliği yüksek projeler üretebilmenin çok önemli kazanımlar sağladığını ifade eden Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, “Yer aldığımız ligde değerli bir rekabet var. Burada her yıl ölçümleme yapılıyor. Araştırma faaliyetleri, niteliği ve kapasitesi de sıralamada ön plana çıkmaya vesile oluyor. Yarım asırlık bir üniversitesiyiz. Potansiyelimizi en doğru şekilde kullanmak ve mümkün olan en yüksek basamakta yer almak istiyoruz. Araştırma üniversitesi vizyonunu iyi anlamak ve burada kalıcı olmak için dış paydaşlarımızın desteğini ihtiyaç duyuyoruz. Bugün sizlerin verdiği destek büyük bir önem taşıyor. Protokolümüzü imzalamak ve bu işbirliğini yürürlüğe sokmak bizi ayrıca mutlu ediyor. Katkısı olan herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. İşbirliğine dair bilgi veren Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yazıcı ise yürüttükleri bilimsel çalışmalarda yazılım konusunun son derece önemli bir yer tuttuğunu vurguladı. Bias Mühendislik ile 4 yıldır bu işbirliğini sürdürdüklerini kaydeden Prof. Dr. Murat Yazıcı; “Yazılım sektörü son derece geniş ve içerisinde mühendislik alanına dönük çok fazla çözüm var. Firmadan 4 yıldır lisans desteği alıyoruz. Eğitim, araştırma ve proje yürütme noktasında değerli faydalarını görüyoruz. İşbirliğinin protokole dökülmesi bizim için de ayrı bir mutluluk oldu. Bias Mühendislik yöneticilerine üniversitemize ilgi ve destekleri için teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu. Bias Mühendislik Uzman Lisanslama ve Eğitim Yöneticisi Özüm Çelik Altınçekiç de üniversitenin araştırma faaliyetlerine katkı sağlayabilmekten dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını vurguladı. İşbirliğinin geliştirilmesi için firma olarak her türlü adımı atmaya hazır olduklarını kaydeden Özüm Çelik Altınçekiç, öğrencilere ve araştırmacı akademisyenlere destek vermeye devam edeceklerinin altını çizdi. Protokol imza töreninde BUÜ Ar-Ge Koordinatörü Prof. Dr. Esra Karaca,Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Ü. Harun Güçlü ve Dr. Gönenç Duran ile firma yöneticileri de hazır bulundu.
Elazığ Elazığ’da 200 gram ekmek 10 lira oldu Elazığ’da Fırıncılar Odası tarafından 200 gram ekmeğin fiyatı 8 liradan 10 liraya çıkartıldı. Gelen zamla birlikte dar gelirlilerin etkileneceği belirten fırın ustası, ekmek için gerekli olan maliyetlerin denetlenmesini talep etti. Elazığ’da Fırıncılar Odası Başkanlığı tarafından kent genelinde ekmeğe zam kararı alındı. 200 gramlık ekmek 8 liradan 10 liraya çıktı. Tarihi Kapalı Çarşıda fırıncılık yapan Nevzat Kızılelma, gelen zamları savunmadığını fakat zam yapmadıkları taktirde kendilerinin zarar edeceklerinin altını çizdi. Giderlerinde artış olduğunu aktaran Kızılelma, ’’Bizim de ham madde olan ürünlerimiz un, odun ve diğer girdilerimizde çok ciddi artışlar var. Bunlar yetkililerimizin önünde bulundurularak tespit edilmiş bir rakamdır. İnşallah almış olduğumuz un, maya, odun ve diğer girdilerimiz inşallah böyle kalır. Bunun yanında sigorta giderleri ve işçi giderleri de var. Ben iktidarımızdan rica ediyorum, özellikle küçük esnafın Esnaf Kefalet Kooperatifinden para çekmeyen esnaf yok. Bunlarla ilgili bizlere yardımcı olmalarını istiyorum. Elazığ’ın da deprem bölgesi olma statüsü devam ediyor. Yetkililerimizin bunları göz ardı etmemelerini istiyorum. Bu doğrultuda ekmeğe gelen zamdan dolayı Allah vatandaşlarımıza yardım etsin. Kimisinin hiç umurunda değil ama dar gelirliler mutlaka etkilenecektir. Ekonomimiz düzlüğe çıkınca devletimizde almış olduğumuz un fiyatlarını gözden geçirir de onun altından kalkarız. Ekmek gramajında herhangi bir değişiklik olmadı. Türkiye geneli standart bir uygulama var gibi görünüyor fakat zaman zaman değişiklik gösteren illerimiz var. Fiyat 8 liraydı 10 lira oldu” dedi. (MK-YRT