ASAYİŞ - 29 Nisan 2024 Pazartesi 10:08

Kartal’da kontrolden çıkan otomobil ağaca çarptı: 1 yaralı

A
A
A
Kartal’da kontrolden çıkan otomobil ağaca çarptı: 1 yaralı

Kartal’da hız yaptığı iddia edilen bir sürücü direksiyon hakimiyetini kaybederek, önce yolun ortasındaki refüje çarptı, ardından da ağaca çarparak durabildi. Kazada otomobil sürücüsü ağır yaralandı.



Kaza, Kartal Orhantepe Mahallesi, Çetin Emeç Bulvarı üzerinde geçtiğimiz gün saat 15.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, hızla seyreden A.E.R hakimiyetindeki BMW marka 34 ZG 2686 plakalı otomobil yağmurun da etkisiyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce yolun ortasındaki refüje çarptı, ardından da iki ağaca çarparak durabildi. Çarpmanın etkisiyle otomobil sürücüsü A.E.R. araç içinde sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri araçta sıkışan sürücüyü kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Sağlık ekipleri ağır yaralanan sürücüyü hastaneye kaldırırdı. Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.




Kartal’da kontrolden çıkan otomobil ağaca çarptı: 1 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’de Belediye Personeline “Diksiyon Ve Etkili İletişim” Semineri Niğde Belediyesi tarafından personele yönelik “Diksiyon ve Etkili İletişim Semineri” verildi. Personelin vatandaşlarla daha etkin iletişim kurmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen seminerde katılımcılara hitabet, beden dili ve diyafram gibi konularda bilgiler verildi. Niğde Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte organize ettiği seminere birim müdürleri ve belediye personeli tam kadro katıldı. Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Diksiyon Eğitmeni Seçil Gün, yoğun katılımla gerçekleştirilen seminerde beden dili, mimiklerin doğru zamanda ve doğru şekilde kullanımı, diksiyon, hitabet ve empati gibi konulara değindi. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, seminerin düzenlenmesine katkıda bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ve personelin etkili iletişim becerilerinin artırılmasına yönelik teknik bilgileri örnekler vererek uygulamalı bir şekilde aktaran Diksiyon Eğitmeni Seçil Gün’e teşekkür etti. Niğde Belediyesi’nin vatandaşlara, her alanda en iyi hizmeti sunmaya özen gösterdiğine işaret eden Başkan Özdemir, “Vatandaş ile çalışma arkadaşlarımız arasındaki memnuniyetin en üst seviyeye çıkarılması amacıyla eğitim faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu noktada İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’müzün, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’müzün katkılarıyla organize ettiği seminerde, mesai arkadaşlarımızın hem günlük hayatlarında hem de vatandaşlarımızla etkili iletişim kurmalarına yönelik olarak aldıkları eğitimin hizmet kalitesinin artırılmasına önemli katkılar sağlayacağını umut ediyorum” dedi. Başkan Özdemir, belediye personelinin her anlamda daha etkin ve verimli hizmet sunmasına imkan sağlayacak olan bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.
Bartın 500 bin Euroluk sürat teknesinin yolculuğu kara yolunda bitti Kırgız işadamı tarafından Türkiye’den yaklaşık 500 bin Euro’ya ikinci el olarak satın alınan ve Rusya’ya götürülen sürat teknesi, arıza yapıca yolculuğuna tır üstünde bitti. Tıra yüklenen tekne, deniz yoluyla Rusya’ya değil, kara yoluyla İstanbul’a gönderildi. Rusya’nın Soçi şehrinde yaşayan ve ismi açıklanmayan Kırgızısiztan’lı bir işadamı İstanbul’un Tuzla ilçesindeki bir firmadan yaklaşık 500 bin Euro bedelle ikinci el 12 metrelik sürat teknesi satın aldı. Kırgız işadamı, sürat teknesini getirtmek amacıyla 2 Rus kaptan ile anlaşarak Türkiye’ye gönderdi. Tekneyi teslim alan Rus kaptanlar, yaklaşık 20 gün önce yola çıktı. Önce Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde arıza yapan sürat teknesi, çağrılan servis ve uzman ekipler tarafından onarılarak, yeniden yol koyuldu. 15 gün önce yine arıza yapan sürat teknesi Bartın’ın Amasra Limanı’ına sığındı. Çağrılan teknik servis ve uzman ekipleri tarafından yapılan kontrollerde, arızanın sebebi belirlenemedi. Makine ve dümen kısmındaki arıza nedeniyle hareket ettirilemeyen sürat teknesinin kara yoluyla İstanbul’a götürülmesi kararı alındı. Vinçle denizden kurtarma operasyonu Teknenin İstanbul’a götürülmesi için yaklaşık 120 bin TL’ye bir tır tutan firma, teknenin denizden alınması için vinç ve kızak temin etti. Yaklaşık 2 saat süren bir çalışmada vinçle kaldırılarak denizden çıkarılan tekne, tırın dorsesine konulan kızağa yerleştirildi. Özel halatlar ve rampalar yardımıyla tırda sabit kalması sağlanan tekne, yapılan gümrük işlemlerinin ardından kara yolu ile yaklaşık 450 kilometre uzaklıktaki İstanbul’un Tuzla ilçesine doğru yola çıkarıldı. Teknedeki arızalar nedeniyle Ereğli ve Amasra’da mahsur kalan Rus kaptanlar ise teknenin gönderilmesinin ardından karayolu ile yeniden İstanbul’a doğru hareket etti. Öte yandan teknenin bir süre önce kazalı bir şekilde Bulgaristan’dan satın alınarak Türkiye’ye getirildi, yenilenerek yapılan bakım ve onarımların ardından satışa çıkarıldığı öğrenildi. Türkiye’deki ilk yolculuğunda sadece 70 deniz mili yol gidebilen sürat teknesi, yolculuğuna tır üstünde devam edebildi. Tekne, Rusya’nın Soçi kenti yerine yolculuğun başladığı İstanbul’un Tuzla ilçesine geri götürüldü.
Düzce Görme engelli eski milletvekili Ayva, kan bağışı yaparak çağrı yaptı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk görme engelli milletvekili olan AK Parti 22. ve 23. Dönem Milletvekili Türkiye Beyazay Genel Başkanı Lokman Ayva, Düzce’de kan bağışında bulundu “Kan vermek beni çok mutlu ediyor, şükür duygusu yaşıyorum” dedi. Beyazay Genel Başkanı Lokman Ayva, 40 yıl önce ilk kez kan verdiği Düzce’de yeniden kan bağışı yaptı. Anıtpark meydanında Kızılay’ın kan bağış otobüsünde Düzce Kızılay Şube Başkanı Halil Aydın, Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz tarafından karşılanan Lokman Ayva, kan bağışı öncesinde Kızılay ekiplerinin sağlığı ile ilgili soruları cevaplandırdı. Ardından Kızılay ekibinin yardımıyla kan bağış otobüsüne binen Lokman Ayva, otobüste görevli doktor tarafından kontrolleri yapılarak kan bağışı yaptı. “Vücuduma kanı veren Allah” Kan verdiği zaman mutlu olduğunu şükür duygusu yaşadığını belirten Lokman Ayva “Keşke zaman gelse de sürekli kan verebilsek. Düzenli aralıklarla da kan vermeye çalışıyorum. Kanın üretilmesi için hiçbir fedakarlık yapmıyorum. Allah böyle kan veriyor vücudumuza. Benim vücudumdaki kan benim sağlığımı etkilemeyecek şekilde başkasına aktarılması acayip güzel bir duygu. İhtiyacı olan kardeşlerimiz sağlığına kavuşuyor bu beni ziyadesiyle kendimi iyi hissettiriyor, mutlu hissettiriyor, şükür duygusu veriyor. Aynı zamanda bir fedakarlık yapmış hissi yaşıyorsunuz. Kan vermeden öncede doldurulan bir form var, bir sürü sorular soruyorlar hepsine yok yok yok diyebilmek ya diyorum ki demek insanını başına ne haller gelebilirmiş ve hamd olsun benim başıma hiç biri gelmedi. O yüzden buda başka güzel bir duygu. Herkesin bu güzel duyguları yaşamasını tavsiye ederim. Bu duyguyu yaşamak için anca bu işi yapmak lazım” ifadelerinde bulundu. Kan bağışı yapan Lokman Ayva, bağışın ardından Kızılay kan bağış otobüsünden ayrıldı.
Ankara Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan: “Tasarrufa kamu görevlilerinden başlanılmasını anlamsız buluyoruz” Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Genel Başkanı Yusuf Yazgan, açıklanan kamuda tasarruf paketini önemsediklerini ancak kamu görevlilerinin kazanımlarının tasarrufa kurban edilmemesi gerektiğini belirtti. Kamuda tasarruf paketinin açıklanmasının ardından yazılı bir açıklama yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, açıklanan paketin bir anlamda gider kalemlerinde ipin ucunun kaçtığının, tasarrufun kaçınılmazlığını ortaya koyduğunu kaydetti. Tasarruf paketinde yer alan personelin servis araçlarının kaldırılması ve yeni istihdamın emekli sayısıyla sınırlandırılmasının yanlışlığına dikkat çeken Yazgan, “Toplu sözleşme ile imza altına alınan servis araçlarının kaldırılması, kanuna aykırılık teşkil etmektedir. Buradan dönüş olması, çalışanlar arasında huzursuzluğa yol açacaktır” ifadelerini kullandı. Bazı kurumlarda personel yetersizliği sebebiyle çalışanların ağır iş yükü altında ezildiğini belirten Yazgan, yeni istihdamların emekli olan personel kadar yapılacak olmasını da eleştirdi. Bunun çalışanların iş yükünü zamanla daha da artıracağına dikkat çeken Yazgan, “Bu tür uygulamalara gidilmeden önce etraflıca düşünülmesi, kapsamlı çalışma yapılması gerekirken sahaya hiç inmemiş, vatandaşla muhatap olmamış bürokratların yönlendirmesiyle hazırlanan tedbirlerin de uygulanabilirliğinin olmamasından endişe ediyoruz” dedi. Kamudaki tasarrufu desteklediklerini dile getiren Yazgan, açıklamasında şunları kaydetti: “Tasarrufa kamu görevlilerinden başlanılmasını anlamsız buluyoruz. Devletin yapacağı tasarruf üst düzey olarak adlandırılan atama ve kadrolar, bu makamlara sunulan yüksek rakamla kiralanan lüks araçlar, ihtiyaçtan fazla büyüklükteki bina kiralamaları gibi kalemlerden olmalıdır. Vergide kayıp kaçakların önlenmesi, eşit ve adil bir şekilde yayılması ve toplanmasıdır. Kamu ihalelerinde şeffaflığa gidilerek, yatırım harcamaları gözden geçirilmelidir. Şimdiye kadar açıklanan tasarruf tedbirlerinin başarısız olmasının sebebi, tedbirlere kamu görevlilerinin hizmet sunumuyla ilgili alanlardan başlanması ve göstermelik birkaç uygulamanın kamuoyunun algısına sunulması, gerçek israf kalemlerinde ise bir kısıtlamaya gidilmemesidir.”