GENEL - 16 Mayıs 2018 Çarşamba 21:28

Kudüs’ün manevi atmosferi Sultangazi’ye taşındı

A
A
A
Kudüs’ün manevi atmosferi Sultangazi’ye taşındı

Sultangazi Belediyesi, Kudüs’te yer alan eserlerin panoramasını Ramazan etkinlik alanına taşıdı.

Sultangazi Belediyesi, Kudüs’te yer alan eserlerin panoramasını Ramazan etkinlik alanına taşıdı. Ramazan‘ın ilk gününde bir araya gelen Sultangazililer, Kudüs’ün manevi atmosferinde ilk oruçlarını açtı.


Kudüs’te yer alan eserler Sultangazi’de yeniden vücut buldu. Sultangazi Belediyesi ve Filistinli derneklerle birlikte yürütülen çalışmalarla Kudüs’te yer alan Kubbet-üs Sahra, Kıble Mescidi, Kayd Bayd Çeşmesi, Şam Kapısı, Kudüs Kahvehanesi’nin panoramik yapıları Ramazan etkinlik alanına taşındı. Kubbet-üs Sahra içine ilçedeki vatandaşlar için mescit inşa edildi. 6 bin metrekare alan üzerinde bulunan Kudüs’ün simge eserlerinin panoramik yapıları Ramazan boyunca vatandaşların ziyaretine açık olacak.


Sultangazi Belediyesi, Ramazan Ayının ilk gününde yüzlerce ilçe sakinini aynı sofrada buluşturdu. Ramazan’ın sevincini paylaşan vatandaşlar, ezanın okunmasıyla birlikte dualarla orucunu açtı. Sultangazi Belediyesi, Kudüs Temalı Ramazan etkinlik alanında yüzlerce vatandaşı aynı sofrada buluşturdu. Ramazan ayının ilk günün de bir araya gelen vatandaşlar ezanın okunmasıyla birlikte dualarla oruçlarını açtı. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.



"Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir"


Kudüs temasıyla hazırlanan etkinlik alanında Ramazan boyunca vatandaşları ağırlayacaklarını belirten Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay Filistin’in yanında olduklarını ifade etti. Altunay, “Filistin ve Kudüs’te yaşanan acı olayı nefretle kınıyoruz inşallah onların hep yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir, altını çizerek söylüyorum. Kudüs konseptli Ramazan etkinlik alanı Kudüs’ün panoramasını buraya getirdik. Orada olan ne varsa benzetmeye çalıştık. İlk kıblemiz, ilk mescidimiz Şam kapısı ve diğer kapıları da Kayd Bayd Çeşmesini, Kubbet-üs Sahrayı buraya kurarak inşallah Filistin kahvesiyle beraber tamamladık. Böylece bir Ramazanı Kudüs temasıyla ihya edeceğiz. İstiyor ve temenni ediyoruz ki onlar hiç unutulmasın hep gönüllerimizde olsun, ama bu görsellerle hafızalara daha iyi yer edinsin diye bu temayı işliyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Sağlıkçılar bu kez eğlendirdi Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu “Sağlığın Ritmi” konser verdi. Tamamı sağlık çalışanlarından oluşturulan müzik grubunun bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri konser Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ve fedakarlıkla yaptıklarını, ertelenemeyecek tek görevin sağlık olduğunu vurguladı. Vali Çelik, "Sağlık çalışanlarımızın müzikle ilgilenmesi bizleri memnun etmiştir. Devletimiz vatandaşlarımıza birçok alanda kamu hizmeti sunuyor. Güvenlik, eğitim, sağlık hizmeti sunuyor. Baktığımız zaman gerçekten sağlık hizmetinin bu hizmetler içerisinde çok farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak ertelenebilir, ötelenebilir bir hizmet değildir. Bu anlamda da ilimizde sağlık hizmeti sunmaya çalışan 4 bin 750’den fazla var. Ben hepsine Teşekkür ediyorum" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a devredecek olan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çekinkaya ise konserde duygusal bir veda konuşması yaptı. Başhekim Çetinkaya katılan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Tamamı sağlıkçılardan oluşan müzik grubumuzun içinde sağlık çalışanlarımız var. Belki detone olacaklar, belki yanlış notaya basacaklar ama eğlenecekler, eğlendirmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var çünkü bizler 24 saat çalışan insanlarız, dolayısıyla sağlık çalışanlarının eğlenmek de hakkı diye düşünüyorum. Bugün benim başhekimliğimin son günü. Tüm sorumlularıma, çalışma personellerime çok teşekkür ediyorum. Kırdıklarım olabilir. Özür diliyorum, bana hakkınızı helal edin. Benim size hakkım helal olsun. Böyle muhteşem bir ekibin önünde yapabilecek şey sadece saygıyla eğilmek olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından solist, koro üyeleri ve orkestranın sağlık çalışanlarından oluştuğu müzik grubu katılımcılara konser verdi. Sağlıkçıların sahnede gösterdikleri performans katılımcılar tarafından büyük büyük beğeni topladı.