SPOR - 20 Mart 2018 Salı 20:52

Marco Aurelio Motta: “Umarım mutlu sona ulaşırız”

A
A
A
Marco Aurelio Motta: “Umarım mutlu sona ulaşırız”

CEV Kadınlar Kupası’nda finale yükselen Eczacıbaşı VitrA’da antrenör Marco Aurelio Motta, açıklamalarda bulundu.

CEV Kadınlar Kupası’nda finale yükselen Eczacıbaşı VitrA’da antrenör Marco Aurelio Motta, açıklamalarda bulundu. Oyuncularının çok iyi oynadığını söyleyen Motta, “Umarım mutlu sona ulaşırız” dedi.


Almanya temsilcisi Palmberg Schwerin’i 2 maçta da 3-0’lık sonuçlarla mağlup ederek CEV Kadınlar Kupası’nda finale yükselen Eczacıbaşı VitrA’da antrenör Marco Aurelio Motta, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. Takımın oynadığı oyundan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen tecrübeli çalıştırıcı, “Bütün oyunculara forma verme şansı buldum. Takım oyunu oynadık ve bu nedenle çok mutluyum. Finalde rakibimiz kim olursa olsun saygı duyup önümüze bakmamız gerekiyor. Şimdi rakibimizi bekleyeceğiz. Maç maç odaklanmalıyız. İlk maçı oynadıktan sonra ikinci maça odaklanacağız. Ondan sonra da umarım mutlu sona ulaşırız” diye konuştu.



Jordan: “Başaracağımıza inanıyorum”


Takım kaptanı Jordan Quinn Larson, Almanya’da çok büyük salonda oynadıklarını söyleyerek, “Açıkçası bizim için zor bir maçtı. Orada kazanıp burada da 3-0 kazandığımız için çok mutluyum, Bu maçlar bize çok büyük güven sağladı. Hala oynamamız gereken 2 önemli maç var. Takıma çok güveniyorum ve bunu başaracağımıza inanıyorum” açıklamasını yaptı. Eczacıbaşı VitrA’nın önemli isimlerinden Meliha İsmailoğlu da, “İlk maçı 3-0 kazandığımız için büyük avantaj yakaladık. İyi hazırlanmıştık ve bu maçı da 3-0 bitirdik. Bu sene hocamızın sezon başında söylediği gibi, bu takım mücadeleci bir takım olacak. Genç takım olduğumuz için sezon başında beklenti düşüktü. İyi mücadele ederek kendimizi gösterdik. Buna devam ediyoruz ve inşallah seneye de Şampiyonlar Ligi’nde aynı başarıyı gösteririz. Sezon başında beklentinin düşük olması bizim için avantajdı. Hiçbir zaman pes etmedik ve buraya kadar geldik, sonunu da getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş İş yeri yıkılan depremzede kadın, yeniden iş yeri açtı Kahramanmaraş’taki depremlerde iş yeri yıkılan 3 çocuk annesi kadın, yeniden iş yeri açarak hayata tutunmaya başladı. Hayrullah Mahallesi’nde ayakkabı satışı yapan 3 çocuk annesi Tuğba Şahin (36), "Depremde iş yerlerimiz zarar gördü. Buna rağmen pes etmedik ve yeniden iş yeri açarak kendi ayaklarımız üzerinde durmaya çalışıyoruz" dedi. 5 yıldır kendi işini yaptığını söyleyen Şahin, "Kahramanmaraş’ta ayakkabı üzerine hizmet vermekteyim. 5 yıldır kendi işimi işletiyorum. Depremden önce iki şubemiz vardı, depremden sonra yıkıldı. Şu an ise tekrardan iş yerimizi açarak devam ediyoruz. Çok zorluklar yaşadık. Kadın girişimci olarak hizmet vermeye devam ediyorum. Çok memnunuz işimizden. Depremden sonra evinden çıkmayan kadınlar varmış duyduğumuz kadarıyla. Bizler burada bir bayan olarak destek veriyoruz. Geldiklerinde burada güler yüz ve yuva sıcaklığı ile karşılanacaklar. Her zaman yerimize bekleriz. Bir bayan olarak çalışmak çok güzel bir duygu. Ekonomik özgürlüğünü kazanmak daha da önemli. Ben de bunun için uğraşıyorum, çabalıyorum. 3 çocuk annesiyim. Bu konuda cesaret çok önemli. Başlamak başarmanın yarısıdır. Bir an önce harekete geçmeliler. Bu iş konusunda benim de yapamayacağımı söyleyen çok insanlar oldu ama ben buna rağmen kendi işime sarıldım ve başardım. İllaki hayatın her alanda zorluklardan geçiyoruz geçeceğiz de ama istemek ve başarmak lazım" dedi.
Samsun 9 ayda 80 yaş ve üzeri bin hastaya evde sağlık hizmeti Samsun’da Sağlık Bakanlığınca 80 yaş ve üzeri yaşlı bireylerin sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması amacıyla kurulan Sağlıklı Yaş Alma Merkezi (YAŞAM) uygulaması ile 9 ayda bin hastaya hizmet verildi. Samsun İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki doktor, hemşire ve sağlık personelinden oluşan ekip, 80 yaş ve üzeri bireyleri evinde ziyaret ederek, tedavilerini yapıyor. Yaşlılar Haftası çerçevesinde 92 yaşındaki Ali Ruhi Meral’ın evini ziyaret eden ekipler, burada tansiyon ölçme, hastasının ateşinin ölçülmesi, stetoskopla dinleme ve hastanın sağlık anlamında ihtiyaçlarının belirlenmesi ile ilgili çalışma yaptı. İl genelinde evde tedavisi yapılamayan yaşlılar ise randevu alınıp hastanede muayenesi gerçekleştirildikten sonra tekrar evlerine götürülüyor. "Bin hastaya hizmet" YAŞAM’ın kurulmasıyla 9 ayda bin hastaya ulaştıklarını söyleyen Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri İl Koordinatörü Prof. Dr. Erdinç Yavuz, "Sağlık Yaş Alma Merkezi, Samsun’da tüm il merkezi ve ilçelerimizde kuruldu. 80 yaş ve hastalarımız için özel bir sağlık hizmetidir. Herhangi bir kriter olmaksızın tüm 80 yaş ve üzeri hastalarımızı bu hizmete dahil ediyoruz. Bu hizmette gördüğünüz gibi evde muayene, evde tetkik alımı, evde pansuman gibi, rehabilitasyon hizmetleri, fizik tedavi, psikolog, diyetisyen hizmetleri gibi bu ekiple birlikte evde sağlık hizmeti verebiliyoruz. Aynı zamandan bu hastalarımızın ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerini de organize ediyoruz. Hastamız MHRS’den randevu almaksızın elimizdeki imkanlar dahilinde diğer branşlar kardiyoloji, nöroloji, ortopedi gibi bölümlerden hiç sıra beklemeksizin bir refakatçi arkadaşımızla beraber ilgili polikliniklere gönderiyoruz. Hiçbir zaman yaşlımızı yalnız bırakmıyoruz. Tüm sağlık hizmetlerini kapsayan bir hizmettir. Tüm ile ve ilçe merkezlerimizde yaygınlaştı. Bu hizmete başvurmakta çok kolaydır. Hastanelerimizde bulunan YAŞAM’a başvurabilirler. MHRS’de de bu merkezimiz mevcut, orada da başvurabilirler. 9 aydır verdiğimiz bir sağlık hizmetidir. Bin hasta sayımız oluştu. 80 yaş üstü daha çok vatandaşa ulaşmaya ihtiyacımız var. Polikliniklerimize başvurabilirlerse sağlık hizmetlerinden yararlanabilirler" dedi.