EĞİTİM - 24 Nisan 2017 Pazartesi 10:16

Mersinli gazeteciler GAÜ’ye hayran kaldı

A
A
A
Mersinli gazeteciler GAÜ’ye hayran kaldı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Mersin Gazeteciler Cemiyeti üyelerini ağırlarken, aynı zamanda Kıbrıs Kültür turu düzenledi.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Mersin Gazeteciler Cemiyeti üyelerini ağırlarken, aynı zamanda Kıbrıs Kültür turu düzenledi. GAÜ Kampüs turunun ardından, Girne, Lefkoşa ve çevresine düzenlenen Mersinli gazeteciler, hem Kıbrıs’a; hem de GAÜ’ye hayran kaldıklarını belirttiler.


Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal gerçekleştirmiş oldukları gezi ve ziyaret ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında, harika bir etkinlik olduğunu belirterek, Kıbrıs’a hayran kaldıklarını ve burayı da küçük bir Anadolu’ya benzettiklerini söyledi. Ünal Konuşmasının devamında, “O yüzden birbirimizi çok seviyoruz. Kıbrıs’ın bağımsızlık mücadelesine, ilerleme mücadelesine katkı sağlayan her projenin içinde olmak istiyoruz. Bu üniversite bizim üniversitemiz. Buraya gelince buradaki sosyal hayatı ve dokuyu daha iyi anladım, olağanüstü derecede keyif aldım. Hayat sadece okulda mühendis olmak vesaire değil. Hayatın bir de arka planı var. GAÜ olarak bu arka planları bize çok iyi anlattınız. Ben 1500-2000 kişinin okuduğu küçük bir üniversite zannediyordum. Ama burada 17500 102 ülkeden insanın bir ortak hayal ve ideal ile dünyanın, Kıbrıs’ın ülkemizin geleceği adına nasıl programlanmış bir iş yaptıklarını gördükçe heyecanım iyice arttı. Bu anlamda bu mücadeleyi buraya taşıyan, bu seferberliği bu günlere getiren tüm yönetim kadrosuna, destek verenlere, Kıbrıs halkına teşekkür ediyoruz. İnanıyoruz ki bu ada halkının, adadaki Anadolu insanının ve karşıda Mersin’deki Anadolu insanının ortak geleceği, hayalleri hep güzel olacak, boynumuz bükülmeyecek” dedi.


Mersin Gazetesi sahibi Selahattin Akkuş ise açıklamasında, GAÜ’nün güler yüzünü gördük. Bana sorulursa tek kelime ile GAÜ için ne dersin diye; söyleyeceğim tek şey “güler yüz” olur. Burası gülen bir üniversite, öğrenciler mutlu, eğitimciler mutlu. En çok sevdiğim taraf öğrencilerin yine üniversitede kalıp görevlerine devam edebilmeleri. Ama dediğim gibi diğer üniversitelere baktığımız zaman bu kadar mutlu yüzleri göremiyoruz. Ben de çok mutlu oldum doğal olarak. Bu başarıyı kutluyorum. GAÜ’nün 17500 öğrencisi olması hem Kıbrıs ekonomisi, hem de ülkemize olan yansımaları açısından çok önemli konular” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde önemli ’afet’ projesi Kastamonu Üniversitesi’nde hayata geçirilen proje çerçevesinde farklı üniversitelerden gelen 20 kursiyere ’afetlerde tedarik zinciri’ konusunda eğitim verildi. Kastamonu Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı çerçevesinde desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi tamamlandı. Proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yaptığı ve BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi çerçevesinde eğitimler düzenlendi. 15-18 Nisan tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen eğitimlerde Kastamonu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nin yanı sıra AFAD ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından katılım gösteren 12 uzman tarafından dersler verildi. Eğitimlere farklı üniversitelerden katılan 20 kursiyer, 3 gün boyunca insani yardım kuruluşları, insani yardımın önemi, tedarik zinciri yönetimi, coğrafi bilgi sistemleri, insani yardım konusunda dijitalleşme ve insani yardımlarda lojistiğin önemi ve lojistiğin rolü ile ilgili konularda teorik dersler aldı. Proje çerçevesinde çerçevesinde bilimsel araştırma fikri geliştirme ve etkili sunum derslerine de yer verildi. 1 gün boyunca insani yardımlarda tedarik zinciri ve lojistik faaliyetler üzerine yaklaşımlar geliştirmeye yönelik araştırma konusu belirlenmesi için uygulamalar gerçekleştirildi. Gruplar halinde çalışan kursiyerler oluşturdukları araştırma fikirlerini jüri üyelerine sundu. Etkinlik sayesinde farklı üniversitelerden katılım gösteren katılımcıların başta afetler olmak üzere insani yardımlarda tedarik zinciri yönetimi ve lojistik konularında farkındalıklarının artırılması sağlandı. Türkiye’nin doğa kaynaklı afetlerde insani yardımların ulaştırılmasında lojistiğin önemi üzerinde durulurken, Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi ve LODER Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş tarafından lojistiğin geleceğine ve lojistik sektöründe kariyer imkanlarına yönelik lisans öğrencilerine de bilgilendirme sunumu yapıldı. Eğitimler, kursiyer sunumları ve katılım belgelerinin kursiyerlere takdimi ile sona erdi. Etkinliğe katılan tüm kursiyerler ise Kastamonu Üniversitesi’ne misafirperverlikleri için teşekkür etti.
Bitlis Bitlis’te bir yılda 522 kilo atık pil toplandı BİTLİS (İHA) – Bitlis il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması"nda 522 kilogram atık pil toplandı. 14 yıldır Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu. Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla yürütülen kampanya ile hem çevreye katkı sağlanıyor hem de çocuklara çevre bilinci aşılanıyor. Bu yarışma ile düzenli olarak il merkezi ve ilçedeki okullara dağıtılan atık pil toplama kutularına öğrenci ve öğretmenler topladıkları pilleri atarak çevreye büyük katkı sağlıyor. 14 yıldır her sene düzenli olarak yapılan yarışmada dereceye giren okul ve öğrenciler ise Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ödüllendiriliyor. Öğrencilerin bir yılda 522 kilo atık pil topladıklarını söyleyen Bİ-KA Teknik Personeli Yunus Gözeten, "Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak yaklaşık 14 yıldır atık pil yarışması düzenliyoruz. İl merkezi ve ilçe bazında 220 okulda yarışmayı yaptık. Yarışma sonucunda kazanan okullarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Toplanılan atık pilleri de okullardan alıp Kocaeli’nde bulunan geri dönüşüm fabrikasına gönderiyoruz. Atık pillerin etrafındaki kalan metallerden geri dönüşüm, içerisindeki malzemelerle de petrol üretimine katkıda bulunuyoruz. Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin (TAP) gönderdiği ödüllerin yanında kendimiz de ödüller ekliyoruz. Okullarımıza özveriyle çalışmalarından dolayı plaket ve hediyelerini veriyoruz" dedi.