EKONOMİ - 07 Aralık 2017 Perşembe 13:48

MOSDER’de ödüller sahiplerini buldu

A
A
A
MOSDER’de ödüller sahiplerini buldu

MOSDER tarafından düzenlenen, ’13’üncü Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’ birincileri belli oldu.

MOSDER tarafından düzenlenen, ’13’üncü Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’ birincileri belli oldu.


MOSDER tarafından düzenlenen, Adres Patent’in hizmet sponsoru, Mobilyamarka.com’un internet sponsoru olduğu ’13’üncü Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’ birincileri belli oldu. 37 farklı üniversiteden 249 projenin katıldığı yarışmada 17 tasarımcı finale kaldı. 52 projeyle en çok başvurunun yapıldığı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne 10 Bin liralık ödül verildi. Jüri değerlendirmeleri sonucunda belirlenen finalist projelerin prototipleri, MOSDER üyeleri tarafından üretilerek hayata geçirildi.



’Tasarım tescil belgesi’


Yarışma finalistlerine başarı sertifikası ve toplam 84 bin TL ödül verilirken, tasarım haklarının korunması için finale kalan projelerin sahiplerine yarışmanın hizmet sponsoru Adres Patent aracılığıyla Türkpatent tarafından onaylı ‘Tasarım Tescil Belgeleri’ verilecek. Yarışmanın internet sponsorluğunu da Adres Patent bünyesindeki MobilyaMarka.com yaptı. Finalistlerin tasarımları ve röportajları yıl boyu yarışmanın sponsoru olan MobilyaMarka.com’da yer alacak.



Yarışmanın hizmet sponsoru Adres Patent


Adres Patent Genel Müdürü Cumhur Abdullah Akbulut‘a ’Hizmet Sponsoru’ plaketini MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Öztaşkın takdim etti.



İnternet sponsoru Mobilyamarka.com’a plaket


Adres Patent Satış ve Pazarlama Müdürü Derya Kılıç da Mobilyamarka.com’un internet sponsoru olduğu 13’üncü Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması internet sponsoru ödülünü MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Öztaşkın’dan aldı.



1 milyon 200 bin ödül


MOSDER tarafından 2005 yılından beri düzenlenen Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’na bugüne kadar 3 bin 500’ yakın proje katıldı. 13 yıllık süreçte toplam 300 projenin finale kaldığı yarışmalarda bugüne kadar 1 milyon 200 bin TL’nin üzerinde ödül dağıtıldı. Her biri alanında uzman akademisyenlerin jüri üyeliğinde seçilen tasarım projeleri; özgün, yenilikçi, kullanıcıya ve üreticiye sunduğu fayda, üretim kolaylığı ve estetik kalite kriterleri dikkate alınarak değerlendiriliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.