GENEL - 21 Nisan 2018 Cumartesi 12:36

Rallide 66 yıllık otomobil yarışıyor

A
A
A
Rallide 66 yıllık otomobil yarışıyor

Klasik Otomobil Kulübü’nün geleneksel Bahar Rallisi’nin dördüncüsü bugün başladı.

Klasik Otomobil Kulübü’nün geleneksel Bahar Rallisi’nin dördüncüsü bugün başladı. 3 gün boyunca sürecek olan yarışmada 100 klasik otomobil Çırağan Sarayı’ndan Kilyos’a uzanan parkurda yarışacak.


Birbirinden farklı model ve markada 100’e yakın klasik otomobilin katıldığı ve İstanbul’dan Kilyos’a uzanan parkurda gerçekleşecek Bahar Rallisi 2018’e bu sabah saat 10.30‘da, Çırağan Sarayı’ndan start verildi. Klasik otomobil tutkunlarını bir araya getiren ralli, İstanbul’un Avrupa yakasında nostalji rüzgarı da estirecek.



Ralliye katılan en eski araç 1952 model


Klasik otomobil sahipleri ve severlerinin ilgiyle takip ettiği ralli hakkında konuşan Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu Pazarlama ve Satış Direktörü Şükrü Bekdikhan, farklı yaş ve model grubunda 100 klasik otomobilin ralliye katıldığını söyledi. Rallinin görsel bir şölen yaşatacağını da belirten Bekdikhan, “Çırağan’da, klasik bir mekanda 100 klasik otomobille birlikte boğaz hattı boyunca Kilyos’a doğru hareket edeceğiz. 100 klasik otomobil tüm İstanbullulara büyük bir görsel şölen ve keyif yaşatacak. Eşleri, çocukları ve arabalarıyla 250 katılımcı İstanbul’a seyir zevki sunacak. Ralliye klasik otomobilseverler katılıyor. Yaş grubu olarak 1952 modelden 1980 modele kadar yer alan farklı tip ve marka otomobil bu etkinliğin içerisinde yer alıyor” dedi.


Geleneksel rallide yer alan ve en eski araç olan 1952 model klasik otomobilin sahibi Gürol Tuğra da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında yarışacak olmaktan dolayı gururlu olduğunu belirtti. Tuğra, geleneksel ralliye 3’üncü kez katıldığını söyledi.


Rallinin ödül töreni ise 23 Nisan’da gerçekleştirilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih’te beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin şüpheli ölümüyle ilgili 4 tutuklama Fatih’te 3 gün beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin ölümü üzerine gözaltına alınan anne, baba, anneanne ve dede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay 30 Aralık’ta Fatih’te meydana gelmişti. İddiaya göre dini nikahlı Y.Y. ve B.Y.’nin 5 Kasım’da dünyaya gelen bebekleri 30 Aralık 2025 tarihinde hayatını kaybetmişti. Anne Y.Y.’nin bebeğinin hareketsiz durduğunu fark etmesi üzerine durumu polis ve sağlık ekiplerine haber vermişti. Yapılan ilk incelemelerde bebeğin 5 Kasım 2025’te İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya geldiği belirlenmişti. 7 Kasım’da ise 3 kilo 200 gram ağırlığında taburcu edilen bebeğin, hayatını kaybettiği gün yaklaşık 2 kiloya düştüğü ve karın bölgesinde içe çökme olduğu tespit edilmişti. Anne Y.Y.’nin evde dini nikahlı eşi B.Y., annesi A.Y. ve Y.E.Y ile beraber yaşadığı, bebeğin saat 08.00 sıralarında öldüğü ancak ambulansın 12 saat sonra arandığı öğrenilmişti. 19 yaşındaki Y.Y.’nin çelişkili ifade vermesi üzerine, annenin bebeği 3 gün beslemediğini söylediği öğrenildi. Soruşturma kapsamında Y.Y., B.Y. ile aynı evde yaşayan anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y. "kasten öldürme" suçundan gözaltına alınmıştı. Emniyette işlemleri biten 4 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından anne Y.Y., baba B.Y, anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili ’kasten öldürme’ suçundan başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.