SAĞLIK - 29 Nisan 2024 Pazartesi 12:23

Sağlıklı Bir Fikrim Var Proje Yarışması, geleceğin sağlık liderlerini ödüllendiriyor

A
A
A
Sağlıklı Bir Fikrim Var Proje Yarışması, geleceğin sağlık liderlerini ödüllendiriyor

Sağlık ve eğitim alanında gençlerin yeteneklerini farkına varmasını sağlamak ve geleceğin sağlık profesyonellerine destek olmak amacıyla “Sağlıklı Bir Fikrim Var” lisans öğrencileri proje yarışması yapılıyor. Bu yıl ilki düzenlenecek olan yarışma, sağlık alanında öğrenim gören gençlere üretkenliklerini ve yenilikçi fikirlerini sergileme fırsatı sunacak.


Sağlık ve eğitim alanında gençlerin yeteneklerini fark ettirmek ve geleceğin sağlık profesyonellerine destek olmak amacıyla Alimoğlu Sağlık ve Eğitim Vakfı, İstanbul Üniversitesi-İstanbul Tıp Fakültesi ve Orzaks İlaç iş birliğiyle “Sağlıklı Bir Fikrim Var” lisans öğrencileri proje yarışması düzenleniyor. Bu yıl ilki düzenlenecek olan yarışma, sağlık alanında öğrenim gören gençlere üretkenliklerini ve yenilikçi fikirlerini sergileme fırsatı sunacak. Yarışma, “Mikrobiyotanın otoimmün hastalıkların oluşumundaki yeri ve probiyotiklerin otoimmün hastalıkların tedavisindeki rolü” konulu projeleri kapsayacağı öğrenildi. Özgün, bilimsel ve uygulanabilir projelerin değerlendirileceği ve ödüllendirileceği yarışmada, ayrıca uygun görülen projeler işbirlikçi ilaç firmasının bünyesinde hayata geçirilme şansına sahip olacak.


Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Selman Alimoğlu, “Sağlık alanında yaşanan zorluklar ve değişen ihtiyaçlarla, yeni yaklaşımların gerekliliğini vurguluyoruz. Gençlerimizin sahip olduğu enerji, tutku ve yenilikçi bakış açısıyla bu yarışmanın, potansiyellerini ortaya çıkararak, onlara sağlık alanında önemli bir rol alma ve topluma akademik ve önemli katkılarda bulunma fırsatı sunmasını hedefliyoruz. Geleceğin sağlık profesyonellerinin ve liderlerinin, bu yarışma sayesinde özgün projeler geliştirerek, sağlık alanındaki dönüşüm sürecine öncülük edeceklerine olan inancımızı her daim canlı tutuyoruz” dedi.


Birinci veya birinci gruba 75 bin TL, ikinci veya ikinci gruba 50 bin TL, üçüncü veya üçüncü gruba ise 25 bin TL para ödülü ve ödül plaketi verilecek. Ayrıca, işbirlikçi ilaç firmasında staj yapma imkanı da sunulacak. Yarışmaya katılmak isteyen gençlerin vakfın internet adresinden başvuru yapmaları gerektiği öğrenilirken başvuruların 14 Eylül 2024 tarihine kadar kabul edileceği belirtildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Bisikletliler, önce sessiz sürüş yaptı ardından kazada ölen bisiklet sürücüsünü andı DÜZCE (İHA) – Düzce’de bisikletli bir grup, trafikte var olduklarını göstermek için önce sessiz sürüş yaptı ardından 3 yıl önce bisikletiyle ara sokakta giderken otomobilin çarpması sonucu ölen vatandaşı hayatını kaybettiği yerde andı. Düzce’de trafikte fark edilmek isteyen ve güvenli olarak bisiklet kullanmak isteyen bisikletliler ilginç eyleme imza attı. Anıtpark Meydanından başlayarak şehir içinde sessiz tur yapan Düzceli bisikletliler, 3 yıl önce Cedidiye Mahallesi’nde otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren Yaşar Özcan’ın öldüğü noktaya gitti. Burada açıklaması yapan Bisiklet Federasyonu Düzce İl Temsilcisi Selim Cicü, "Bugünkü etkinliğimiz Dünyada meydana gelen bisiklet kazalarında hayatını kaybedenleri anıyoruz. Türkiye’de de 38 ilde bu etkinlik yapılıyor. Bugünde Cedidiye Mahallesi’nde 2021 yılında meydana 3 Haziran Dünya Bisikletçiler gününde burada trafik kazasında Yaşar Özcan amcamıza anmaya geldik. Rahmetli olan bir bisikletli var bizde burada rahmetli olabiliriz, ölmek istemiyoruz bunun için bu etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Biz bisikletliler de trafikte olduğumuzu herkese göstereceğiz. İnşallah bizi görürsünüz” dedi. Açıklamanın ardından farkındalık oluşturmak için 2 bisikletli yola yattı. Yerdeki bisikletlilerin yanına pankartlarını ve bisikletlerini bırakan bisikletli grup, sürücülerin kendilerini de fark etmesini istedi.