SPOR - 17 Kasım 2017 Cuma 23:42

Şenol Güneş: “Puan ve moral kaybettik”

A
A
A
Şenol Güneş: “Puan ve moral kaybettik”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Porto maçı öncesinde puan kaybı beklemediklerini söyleyerek, puan ve moral kaybettiklerini belirtti.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Porto maçı öncesinde puan kaybı beklemediklerini söyleyerek, puan ve moral kaybettiklerini belirtti.


Süper Lig’in 12. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Teleset Mobilya Akhisarspor ile 0-0 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “3 puana ihtiyacımız olan bir maçtı. Kazanmak istiyorduk. Rakibimizin de berabere kalma düşüncesi vardı. Rakibi tebrik ediyorum 1 puanı alabilmek için iyi mücadele etti. Oyun üstünlüğümüz skora yansımadı. Kazanmak için pozisyonlar bulduk ama daha fazla da pozisyon bulabilirdik. Biraz daha hızlı oynayabilirdik. Bir maçın kazanılabilmesi için pozisyonlar vardı ama golle sonuçlanmadı. Bazı maçlar şanssızlık yanlışlık haksızlık denk gelebilir. Bugün tümüyle aleyhimizeydi. Basiretimiz bağlandı. Bizim toplarımız rakibe direğe çarparak hep dışarıya gitti. Onların ataklarında bize çarparak onlara pozisyon oldu. Kaybedilen puanın şikayetini yapmak yerine bütün oyuncularını gayret gösterdikleri için tebrik ediyorum. Kazanma istekleri vardı ama bu isteklerinde dikkat olarak sıkıntıları vardı. Golü bulsaydık belki erken fark olabilirdi. Ben her an gol olabileceğini düşünüyordum çünkü öyle bir oyun vardı. İlk ve son dakikada da gol pozisyonumuz vardı. Maalesef iki oyuncuyla iki puan kaybettik. Hem puan hem moral açsından olumsuz bir gece geçirdik, üzgünüz. Bizi oyun olarak üzen bir durum yok sonuç olarak üzgünüz. Telafisi daha çok çalışmak” diye konuştu.



“Negredo gayretine rağmen sonuca katkı yapamadı”


Negredo’nun bulduğu pozisyonları değerlendirseydi coşkusunun daha fazla olabileceğini belirten Güneş, “Gayretine rağmen sonuca katkı yapamadı. Babel’i kullanmaya çalıştık. Etkili oynayabilmek için yeni oyuncular koymak durumundaydık. Hazırlık maçlarında yorgun olan oyuncular vardı. Tek Lens üzerinden gitseydik riske atmış olurduk. Bu doğru değil” şeklinde konuştu.



“Ali Palabıyık’ın geçen hafta yaptığını yazılmıyor”


Karşılaşmanın hakemi Serkan Çınar ile ilgili de konuşan deneyimli çalıştırıcı, “Hakem ile ilgili şikayetler söyleniyor. Bugün top oynamaya çalışan bir takımdık. Dışarıdan bir gelse kimin oynamaya çalıştığını, hakemin de kimin oynatmaya çalıştığını görür. Biz 3 puan almak için futbol oynamaya çalışıyoruz. Mesele oyunun akışını kesip, kesmemek. Öyle bir yayınlar yapılıyor ki. Mete Kalkavan Beşiktaşlıymış. Vay anasını ya. Peki bizim düşmanımız olan hakemler kim, onları da biliyorlar o zaman. Top oynamaya çalışıyoruz. Sabırlı olmak istiyoruz, konuşmak istemiyoruz. Konuşanlara da saygı duyuyoruz. Hataları var mı var. Beşiktaşlı demek hakaretin en büyüğüdür. Ne haksız maçlar kaybettik, ağzımı açmıyorum. Ali Palabıyık’ın geçen hafta yaptığını yazamıyorsun. Türk futbolu orada bitmiş. Neyi nasıl işlediğini hepiniz biliyorsunuz. Sonra bize de diyorsunuz ki futbol konuşalım. Futbol konuşan yok” ifadelerini kullandı.



“Quaresma bizim için duran topları kullanan oyuncu”


Quaresma’nın saha içindeki performansının sorulması üzerine Güneş, “Quaresma bizim için duran topları kullanan oyuncu. Talisca da kullanıyor. Netice alındığı zaman iyi. Alınmadığı zaman kötü diyeceğiz. Şampiyonlar Ligi’nde gol attı. Bugün atamadı. Penaltıda dönen topu atsak Negredo iyi olacaktı. Lens atsa kahraman olacaktı. Gol kaçırma işin artısı, eksisi. Ortalarda isabetli olmayan var. Bu gayretleri yapacağız. Negredo ve Lens’in gayreti olduğunu düşünüyorum. Netice itibariyle Cenk, Babel ve Quaresma’nın uyumu daha fazla. Biz 11’e 11 iken gol pozisyonu bulduk, atabilirdik. İkinci yarı da bulabilirdik. Atakların çoğu çarpmalar oldu. Hücumda daha fazla hızlı paslar yapmamız lazım. Eksikliğimiz oydu” değerlendirmesinde bulundu.



“Puan ve moral kaybettik”


Göztepe maçına göre daha çok pozisyon bulan ve etkin bir oyun sergilediklerini ifade eden Şenol Güneş, ”Sonuç 0-0. Bu oyunu kazanmak gerekir. Biz oyun olarak kendimizi geliştireceğiz. Bu bir lig maçı. Puan ve moral kaybettik. Porto maçı öncesi böyle bir puan kaybını beklemiyorduk. Çocuklar gereğini yaptı. Bir an önce toparlanıp, Porto maçına hazırlanacağız” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gümüşhane Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil köprü korkuluklarına çarparak durabildi Gümüşhane’de sürücüsünün yağmur nedeniyle kayganlaşan zeminde kontrolünü kaybettiği otomobil köprüdeki köprülüklere çarparak durabildi. Şoför hastanede tedavi altına alınırken kaza yapan otomobilin tekerleği metrelerce öteye savruldu. Kaza, öğleden sonra Gümüşhane merkez Pirahmet Köyü’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Erzincan’dan Gümüşhane istikametine hareket halindeki 42 YD 504 plakalı Fiat Marea markalı otomobilin sürücüsü Ahmet Baş (28) Pirahmet Köyü geçişinde yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hâkimiyetini kaybetti. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil ters istikamete dönerek köprüdeki korkuluklara çarparak durabildi. Kazanın etkisiyle ise otomobilin sol ön tekeri metrelerce uzağa fırladı. İhbar üzerine olay yerine 112 acil sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Otomobilin hava yastığının açılması nedeniyle hayata tutunan sürücü sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yerinden başka bir vakaya giden ambulansın kazayı görerek müdahale ettiğini söyleyen görgü tanığı İsmail Çilenk, “Ben evimin kapısının önünde oturuyordum bir ses duydum, köprüden araba gittiğini düşündüm koştum geldim bu araba bu hale gelmiş. Demirlere vurarak durmuş ve ters dönmüş. Şans eseri başka bir hastaya giden ambulans gördü de müdahale etti. Şoförün durumu iyiydi sadece kaburgalarım ağrıyor diyordu” dedi. Kaza nedeniyle Gümüşhane - Erzincan Karayolu’nda trafik kontrollü olarak verilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Bursa Bursa’yı "Bidaa Dükkan" tutkusu sardı Bursa’da ’bidaa dükkan’ların ilk konsept mağazası, Nilüfer 23 Nisan Mahallesi’nde hizmete girdi. Tüketicilerden büyük ilgi gören bidaa dükkanlar, ev dışında yemek yeme alışkanlıklarının değiştiği günümüzde, gençler, çalışan ebeveynler, çekirdek aileler, bekarlar, ofis çalışanları ve evde yemek yapmaya vakit harcamak istemeyen herkese; koruyucusuz ve hijyenik ortamda üretilmiş, hızlı, pratik yiyecekler sunmayı hedefliyor. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Dönmez, Yankı Gıda ile birlikte grup firması olan Doybox Gıda’nın, bidaa Markası ile EDT pazarında yeniliklere devam ettiğini, perakende pazarında da bidaa dükkan konseptleri ile yoluna devam edeceğini söyledi. Toplumun tüketim alışkanlıklarının yeni konseptleri ile uyumluluğunu görmek için açtıkları tanıtım standının büyük ilgi gördüğünü belirten Coşkun Dönmez, “Buradan aldığımız cesaretle Nilüfer 23 Nisan Mahallesi’nde ‘bidaa dükkan’ı açtık. Buradaki konseptimizi tüm Türkiye’de uygulayacağız. Ev yemeği lezzetinde hizmet verecek ‘bidaa dükkân’ların Bursa’mızdan başlayarak kısa zamanda tüm Türkiye’ye yayılmasını hedefliyoruz” dedi. Yankı Yemek A.Ş olarak, sektörde 35 yıllık bir deneyime sahip olduklarını ve gurup şirketleri olan Doybox’un bidaa markası ile geleneksel ev yemeği lezzetinde, tüketicilere tamamen doğal ve hızlı hazırlanabilen ekonomik fiyatlı yiyecekler sunmayı hedeflediğini belirten Coşkun Dönmez, "Belirlediğimiz, ‘Geleneğin Pratik Tadı’ sloganımız, bu vizyonun bir yansıması olarak öne çıkıyor” şeklinde konuştu. Coşkun Dönmez, 2 yılı aşkın süredir restoranlar ve fast food işletmeleri için çözüm ortağı olduklarını belirterek, bunun yanı sıra, tam otomatik çorba makineleri olan ‘Doymatikleri’ geliştirerek tüketicilere sunmanın gururunu yaşadıklarını da vurguladı. Dönmez, "Bidaa dükkânların yanı sıra bir yandan da ‘Doymatik’lerimizi halkımızın kolay ulaşacağı noktalarda hizmete sunacağız” dedi. Coşkun Dönmez, dünya genelinde sağlıklı, koruyucusuz güvenli hızlı tüketim ürünlerinin, hızla yükselen bir eğilim haline geldiğini, özellikle 35 yaş altındaki gençlerin, yoğun iş temposu ve hızlı yaşam tarzları nedeniyle ev dışında yemek yeme alışkanlığını benimsediklerini söyledi. Dönmez, “Pratik, hızlı, sağlıklı ve güvenli yemek seçeneklerine olan talep her geçen gün artıyor. Biz de hızla büyüyen bu talebi karşılamak ve geleneksel lezzetleri modern ve hızlı bir şekilde sunmak için yeni yollar arıyoruz. Hızlı tüketim pazarındaki büyümeye hızla adapte olmak ve genişlemek istiyoruz. Bursalıları oldukça ekonomik ve tamamen doğal lezzete sahip olan menülerimizi tatmaya bekliyoruz” diye konuştu.
Sakarya Bir gün önce şampiyonada başarı elde etmişti, ağaca acılı halde bulundu 23-25 Nisan tarihleri arasında Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Eskişehir’de düzenlenen bilek güreşi turnuvasında kendi kategorisinde birinci olan 25 yaşındaki milli sporcu, Sakarya’nın Erenler ilçesinde Sakarya Nehri kenarında ağaca asılı halde bulundu. Hastaneye kaldırılan genç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 23-25 Nisan tarihleri arasında Eskişehir’de Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası’na SUBÜ sporcusu olarak katılan ve 80 kilogram sağ kol kategorisinde 1’inci, 80 kilogram sol kol kategorisinde ise 3’üncü olan 25 yaşındaki Ferhat Satar, Sakarya Nehri kenarındaki bir ağaçta asılı halde bulundu. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaptıkları ilk müdahale sonrasında Satar’ı hastaneye sevk etti. Burada tedavi altına alınan genç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis ekipleri konuya ilişkin inceleme başlattı. Öte yandan, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) tarafından da Ferhat Satar’ın ölümüne ilişkni başsağlığı mesajı yayınlandı. Üniversitenin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, “Öğrencimiz ve bilek güreşi branşında birçok şampiyonluğu bulunan milli sporcumuz Ferhat Satar’ı kaybettik. Mekanı cennet olsun” ifadeleri yer aldı.
Çanakkale SOLOTÜRK öğrencilerle bir araya geldi Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı SOLOTÜRK ekibi, öğrencilerle bir araya gelerek, tecrübelerini paylaştı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Havacılık Kulübü tarafından düzenlenen söyleşide SOLOTÜRK Pilotları Binbaşı Murat Bakıcı ve Binbaşı Yasin Dikkule öğrencilerle bir araya gelerek, havacılık sektörü hakkında bilgilerini paylaştı. İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde gerçekleşen söyleşiye ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı. Program saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından söyleşi öncesinde ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, SOLOTÜRK ekibine plaket takdim etti. Program öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, "SOLOTÜRK ekibini büyük bir beğeniyle izledik. Bugün de onlarla söyleşide bir araya geldik. Havacılık kulübümüzün bu etkinlikleri öğrencilerimiz için bir rol model olma imkanı sağlıyor. Özellikle önlisans ve lisans seviyesindeki öğrencilerimiz ile bu ekibi bir araya getirmek önemli bir faaliyet oldu. Pilotların başarı hikayelerini onların kendi ağızlarından dinlemek bizim için çok kıymetli. ÇOMÜ’de havacılık, savunma sanayi, elektrikli araçlar anlamında önemli çalışmalar yapmaktayız. Devam eden Ar-Ge faaliyetlerimiz var. Özel sektörle yoğun çalışıyoruz. Bu anlamda böyle etkinlikler birçok öğrencimizin hayatının bundan sonraki aşamasına şekil vermesi açısından çok kıymetli. Ben güzel yeteneklerin burada motive edileceğini ve kendi kariyerlerinin şekilleneceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu. "KAAN uçağıyla yapmak da bizleri gururlandıracaktır" Maneviyatıyla insanları etkileyen Çanakkale’de olmaktan mutlu ve gururlu olduklarını ifade eden Binbaşı Murat Bakıcı, "Bizler sizleri temsil ediyoruz. Dünyanın her yerine gidiyoruz. Air Show’lara, fuarlara vesaire hepsine katılıyoruz. Şanlı bayrağımızı, sizleri her yerde temsil ediyoruz. Türk milletinin gücünü ve kudretini her yerde gösteriyoruz arkadaşlar öncelikle bunu bilin istiyoruz. Bu havacılık bir tutku, aşk. Şükürler olsun ki tutkumuz olan, aşkla bağlandığımız, tutkumuz bizim mesleğimiz oldu. Allah’ın izniyle KAAN uçağımız ilk aşamasını kaydetti, gökyüzünde yerini aldı. En kısa süre içerisinde de aktif olarak yerini alacaktır. Bu SOLOTÜRK gösterilerinde milli muharip uçağımız KAAN uçağıyla yapmak da bizleri gururlandıracaktır" dedi. "Dünyaya Türk’ün gücünü gösterdi" SOLOTURK 2’nci Gösteri Pilotu Hava Pilot Binbaşı Yasin Dikkule ise, "Silah ve Taktikler Filosunu da şöyle özetleyebiliriz. Bir arabayı kullanmayı öğreniyorsunuz. B sınıfı ehliyeti alıyorsunuz ama ileri sürüş teknikleri var. Onları tamamlamak gerekiyor. Savaş pilotluğunda da bu böyle. Öğretmen oluyorsunuz, öğretmen seviyesine geliyorsunuz ama ileri seviyesi de var. İleri seviyesi de ne oluyor? Silah ve Taktikler Filosu. Buraya atandınız, silah ve taktikler öğretmenliğini de tertip ediyorsunuz. Artı onun üzerine görev komutanlığı. Daha büyük grupları yönetme. Harekatlarda belki karşılaşmışsınızdır, Türkiye olaylardan sonra 72 uçakla Suriye’ye girmiştik. Afrin Harekatı düzenlemiştik. O aslında dünyaya Türk’ün gücünü gösterdi. 72 uçakla biz buradayız. Biz dimdik ayaktayız. Bizi kimse yıkamaz. Bunu tüm dünyaya gösterdik. İşte bu kursu bizim filo veriyor. Silahlı Taktikler öğretmeni nezdinde veriyor. Yaklaşık 6 ay sürüyor. 6 ay tamamen kendinizi kapatıyorsunuz" diye konuştu.