GENEL - 05 Ağustos 2017 Cumartesi 09:31

Sol gözünü tamamen kaybetme riski olan Simay bebek yardım eli bekliyor

A
A
A
Sol gözünü tamamen kaybetme riski olan  Simay bebek yardım eli bekliyor

Balıkesir’de göz tansiyonu hastalığı ile dünyaya gelen 3 yaşındaki Simay, sol gözünü tamamen kaybetmek üzere ve sağ gözü yüzde 10 nisbetinde görüyor.

Balıkesir’de göz tansiyonu hastalığı ile dünyaya gelen 3 yaşındaki Simay, sol gözünü tamamen kaybetmek üzere ve sağ gözü yüzde 10 nisbetinde görüyor. Küçük kız, Balıkesir’den tedavi için ailesiyle İstanbul’da bulunan bir hastaneye geldi. Ancak çareyi orada da bulamadı ve görebilmek için hala yardım bekliyor.


Balıkesir’de göz tansiyonu hastalığı ile dünyaya gelen 3 yaşındaki Simay bebek sol gözünü tamamen kaybetmek üzere, sağ gözünü ise yüzde 10 nisbetinde görüyor. Maddi güçlüklerle boğuşan ve varını yoğunu önceki ameliyatlara harcayan Başar ailesi, Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü’nün yardımıyla Beyoğlu’nda bulunan bir hastaneye geldi. Babası, Annesi ve Babaannesiyle İstanbul’a gelen küçük Simay, tedavi için geldikleri hastanede ve Balıkesir’de aradığı çareyi bulamadı. Doğuştan iki gözü bozuk olan 3 yaşındaki Simay’ın ailesi, daha önce kredi kullanarak ve çevresinden borç bularak küçük Simay’ı çok kez ameliyat yaptırdı. Maddi imkansızlar nedeniyle kızlarının görebilmesi için tekrar ameliyat ettiremeyen Başar ailesi hayırseverlerden yardım bekliyor.


Küçük Simay’ın durumunu anlatan babaanne Nurcan Başar,”Simay’ın şuanda sağ gözüne mercek takılacak. Sol gözüne de retina ameliyatı yapılması gerekiyor. Bir de her iki gözünde katarak var. Katarakların temizlenmesi gerekiyor. Biz çok geç kaldık. Doğuştan Glokom bu ameliyat olursa bu 4’üncü ameliyatı olacak. Daha önce 2 defa glokom ameliyatı geçirdi. Ameliyat olursa yüzde 50 ihtimal görecek. Sol gözü zaten yitirdik ama yine de sol gözde bir ameliyat gerekiyor. Retina ameliyatı. Sağ göze mercek takılacak katarağı temizlenecek. Sol gözün göz bebeğiyle göz duvarı bir birinden ayrılmış” şeklinde konuştu.



“Yardım için valilikten izin kağıdı istiyorlar”


Balıkesir’de aradıkları yardımı tam net olarak bulamadıklarını söyleyen Babaanne Başar, “ Arayan çok. Allah razı olsun. Fakat birde inanmayanlar var. Yardım için bizden valilikten izin kağıdı istiyorlar. Bununda süreci uzun olduğu için biz bir an önce yaptırmak istiyoruz çünkü baya bir geç kaldık. Yurt dışından olsun, şehir dışından olsun arayanlar çok” diye konuştu.


“Hayırseverlerden hala yardımlarını bekliyoruz”


“ Buradaki doktorlarında tam net bir şey söylediği yok” diyen Başar,” Buradaki doktorların dediğine göre ameliyat gerekmiyor. Bizim kendi doktorumuz 3 yıllık doktorumuz acil olması gerekiyor diyor. Hayırseverlerden hala yardımlarını bekliyoruz. İstediğimiz rakama ulaşamadık. Bir an önce biz de çocuğumuzun kurtulmasını istiyoruz. Diğer çocuklar gibi koştursun etsini yere bir şey düşürdüğünde eli ile araması, kendini sürekli bir yerlere çarpması, merdivenlerden falan inemiyor. Göremediği için dengesini kaybedip düşüyor. Bir an önce çocuğumuzun kurtulmasını istiyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakır OSB Başkanı Fidan: "Sanayiye özel kredi şart" Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Mustafa Fidan, sanayiciye özel finansman modelleri oluşturulması gerektiğini belirterek, "Tarım ve esnafa sağlanan yüzde 50’ye varan faiz destekli krediler sanayici için de uygulanmalı. Aksi halde yatırım yapmak da üretimi sürdürmek de zorlaşacak" dedi. Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Mustafa Fidan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın Diyarbakır’da sivil toplum kuruluşlarıyla gerçekleştirdiği toplantıda yaptığı konuşmada sanayicinin içinde bulunduğu tabloya dikkat çekti. Fidan, bölgenin üretim gücüne dikkat çekerken, artan maliyetler ve finansman sorunları nedeniyle sanayicinin yalnızlaştığını söyledi. Diyarbakır OSB’nin geldiği noktayı rakamlarla anlatan Fidan, büyümenin planlı bir destekten çok zor şartlarda verilen mücadelenin sonucu olduğunu ifade ederek, "Bugün 5 etaptan oluşan OSB’mizde 370 firma üretim yapıyor ve 23 bin kişiye istihdam sağlanıyor. 2011’de bu sayı 125 firma ve 2 bin istihdamdı. Bu artış bir planın değil, bir inancın sonucudur. Diyarbakır üretmeye devam ediyor, ancak her geçen gün daha da yalnızlaşıyor. Türkiye genelinde sanayici ciddi bir darboğazdan geçiyor. Sanayicinin en büyük sorunu finansmana erişim. Sanayici bankaya gittiğinde yüzde 50-55’lere varan faizlerle karşılaşıyor. Bu oranlar sürekli değişiyor. Bu tabloyu artık ‘itibar kredisi’ olarak tanımlıyoruz. Bugün 100 milyon lirasını bankaya yatıran biri aylık yaklaşık 4 milyon lira kazanırken, üretim yapan sanayici aynı büyüklükte kredi için 4 milyondan fazla faiz ödüyor. Bu maliyetlerle üretim yapmak mümkün değildir" dedi. Fidan, sanayiciye özel finansman modelleri oluşturulması gerektiğini vurgulayarak, "Tarım ve esnafa sağlanan yüzde 50’ye varan faiz destekli krediler sanayici için de uygulanmalı. Aksi halde yatırım yapmak da üretimi sürdürmek de zorlaşacak. Buradaki sanayicilerin hiçbiri hazır bir miras devralmadı. Hepsi sıfırdan kurdu, risk aldı. Ama bugün bu emeğin devamı ekonomik koşullara bağlı hale geldi. Bu gidişle yeni kuşakların devamı bile riske girebilir. Yıl sonuna kadar 30 fabrikanın daha üretime geçmesini hedefliyoruz. Ancak 5. etap altyapısının yatırım programına alınması gerekiyor. Süreç Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda bekliyor. Biz, üretmeye devam edeceğiz. Ama gerçek nettir. Sanayi güçlenmeden Türkiye’nin güçlü olması mümkün değildir. Sanayi zayıflarsa üretim düşer, istihdam azalır, kalkınma yavaşlar" dedi.
Muğla Sefer Yılmaz: "Bugün çok sevindiğimiz bir puan olmadı" Bodrum FK Teknik Sorumlusu Sefer Yılmaz, Bandırmaspor maçının ardından, "Bugün çok sevindiğimiz bir puan olmadı" dedi. Trendyol 1. Lig’in 35. haftasında Bodrum FK, sahasında Bandırmaspor ile golsüz berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Bodrum FK Teknik Sorumlusu Sefer Yılmaz, açıklamalarda bulundu. Zor bir rakiple oynadıklarını söyleyen Sefer Yılmaz, "Son haftalarda çok formda bir ekip. İki hafta önce Çorum’u deplasmanda yenen bir takım. Bizi de zorlayacakları belliydi ama futbol adına bugün gerçekten çok mutluyuz. Rakibimize hiç pozisyon vermedik hemen hemen. Bir haftada bu çok zorlu üçüncü maçımızdı. Çok kısa bir sürede üçüncü maçımızı oynadık. Üç tane de çok net gol pozisyonu kaçırdık; Haqi Osman’ın, Celal’in ve Burak’ın yüzde yüzlük golleri. Kalemize neredeyse şut attırmadık. Sadece birkaç tane duran toptan bir karambol oldu. O açıdan çok mutluyuz ama tabii tek üzüntümüz taraftarımıza galibiyet armağan edememek. Ama inşallah önümüzdeki hafta Erzurum maçında galibiyet hediye edeceğiz. Futbolcularımız adına çok sevinçliyiz. Hemen hemen çalıştığımız bütün her şeyi sahada uyguladılar, yansıttılar. Form durumumuz gayet iyi. Ligin sonu yaklaşıyor, play-off’lara az kaldı. Bu form durumumuzu devam ettirip yeni galibiyet serisiyle inşallah play-off’lara güçlü bir şekilde girip hedefimiz olan Süper Lig’e kavuşmak istiyoruz" diye konuştu.