GÜNDEM - 29 Nisan 2024 Pazartesi 19:42

Su birikintisine düşerek hayatını kaybeden Edanur Gezer için cenaze töreni düzenlendi

A
A
A
Su birikintisine düşerek hayatını kaybeden Edanur Gezer için cenaze töreni düzenlendi

Su birikintisine düşerek hayatını kaybedeb 5 yaşındaki Edanur Gezer için Esenyurt’ta bulunan Kıraç Cemevinde cenaze töreni düzenlendi. Acılı annenin ayakta güçlükle durduğu görülürken, cezaevinde olan baba da izinli olarak katıldı.


Emrah DODUK


Küçükçekmece Fatih Mahallesi Menekşe Sahil Parkı’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılan kazı çalışmasında oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Edanur Gezer hayatını kaybetmişti. Edanur Gezer için bugün Esenyurt’ta bulunan Kıraç Cemevi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene; İstanbul Valisi Davut Gül, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, ailesi, yakınları ve cezaevinde olan baba jandarma eşlinde kelepçeli olarak katıldı. Vali Davut Gül acılı anne Nurcan Gezer baş sağlığı diledi. Edanın acılı annesi ayakta durmakta güçlük çektiği görülürken feryatları yürekleri dağladı. Vali Davut Gül tabuta omuz verdi. Kılınan cenaze namazın ardından cenaze defnedilmek için Esenyurt’da mezarlığa defnedildi.


İstanbul Valisi Davut Gül, “ Yavrumuz hayatını kaybetti maalesef. Bizlerde Esenyurt’ta cenaze törenine geldik. Allah ailesine sabır versin. Ölüm olayı olduğu için otomatikman savcılık tarafından başlanan işlemler oluyor. Bundan sonraki adli süreç orada devam edecek. İhmal var mı yok mu kusur var mı yok mu ya da kimlerin kusuru var bu adli süreçte belli olacak. Biz daha çok yavrularımızın bu tür bir hadise ile karşılaşmaması için tedbirleri hangi kurum neler yapması gerek onlara bakacağız. Ayrıca ailenin kendi içerisinde bir çok sıkıntısı var onlarla ilgili Aile, Sosyal Politikalar il müdürlüğümüz üzerine düşen neyse bundan sonraki süreci takip edeceğiz” dedi.


Feryat eden acılı anne Nurcan Gezer, “Güvenlikler gelmiş burada ateş yakmayın mangalın içine ateşi yakın demişler. Çocuk yok diye hepsi dağılmışlar çocuğu aramaya bir tane mi iki tanemi güvenlik varmış. Güvenliğe gidip 5 yaşındaki kız çocuğu yok demişler . güvenlikte kuyunun yanına geliyor. kafasını uzatıp çocuğunuz burada içinde diyor. Orada bizimkilerden birisi müdehale etmeye çalışıyor. İçine atlama burası çok derin diyor. Derin olduğunu biliyorsunuz da niye bir şeyler yapmıyorsunuz. Dün gittim oraya çevirmişler orayı önem almışlar. Benim çocuğum olmasa başka birinin çocuk da olabilirdi. Başka bir annenin ciğeri de yana bilirdi. Kim oraya sebepliyse cezasını çeksin” dedi.


Eda’yı su birikintisinden çıkaran dayı Selçuk Yaşar, “ Biz ailece piknik yapıyorduk. Baktım kuyunun üzerinde yatıyor. İçinden çıkardım baktım dudakları mosmor. Etrafında koruma yoktu bildiğimiz su birikimiydi. Kimse gelip burada kuyu var demedi. Derinlik beni çekiyordu zaten. Toprağa tutunup tek elimle çıkardım. Bulmamız 20 dakikayı buldu. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Hazırladıkları projelerle gönüllere dokundular SUBÜ Ferizli MYO öğrencileri, ‘Gönüllülük Çalışmaları’ dersi çerçevesinde şehrin birçok noktasında sosyal sorumluluk faaliyetleri gerçekleştirdi. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Ferizli Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Öğretim Görevlisi Şebnem Noyat tarafından verilen ‘Gönüllülük Çalışmaları’ dersi çerçevesinde birçok sosyal sorumluluk projesine imza attı. Projeler arasında çocuklara yönelik etkinlikler, temizlik çalışmaları, ibadethane ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik faaliyetler, görsel sanat çalışmaları, yaşlılara yardım çalışmaları ile sağlıklı beslenmeye dikkat çeken faaliyetler yer aldı. Ferizli MYO İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencisi Aleyna Kablan ve İşletme Yönetimi Programı öğrencisi Furkan Ak, Sevgi Evi’nde ikamet eden 5’inci sınıf öğrencisine sürpriz doğum günü partisi ve maske boyama etkinliği düzenledi. Bir diğer projede İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencileri Saliha Oğuzay ve Beyza Şaru, Söğütlü Merkez Şükrü Kuran Kursu’nda öğrenim gören 4-6 grubu okul öncesi çocukların sosyalleşmesi ve sanatsal yönlerini geliştirmesi amacıyla boyama etkinliğine imza attı. İki öğrenci ayrıca okul öncesi eğitim veren bir eğitim kurumunda öğrencilerle sağlıklı beslenme üzerine sohbet etti, meyve dağıttı ve sanatsal etkinlik düzenledi. Grafik Tasarımı Programı öğrencileri Saniye Kılıçaslan, Mahmut Metehan Çakmak, Furkan Yıldırım ile İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencisi Hümeyra Dilekçi, Göçmen Evleri Cami’nde temizlik çalışmalarına katkı sağladı. Tekstil Teknolojisi Programı ve Moda Tasarımı Programı öğrencileri Rasha Ahmed Abdulsada ve Asude Kankal, Sakarya Üniversitesi Kampüs Cami ve Adapazarı Ağa Cami’nin kadınlara ayrılan bölümlerine kendi elleriyle diktikleri namaz feracesini bağışladı. Moda Tasarımı Programı öğrencileri Yaren Çaktı ve Meryem Kızmak, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Dilimizin Zenginlikleri Projesi’ kapsamında ilkokul duvarlarına grafiti çalışması gerçekleştirdi. Grafik Tasarımı Programı öğrencileri Aleyna Çolak ve Saaliha Saahani, Erenler ilçesinde yaşayan yaşlı bir çiftin ev işlerine Mahalle Muhtarı Ayşe Uzunoğlu’nun katkılarıyla yardımcı oldu. İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencisi Fatma Nazar, Karasu Sahilpark için hazırladığı temizlik projesini çevredeki halkın desteğiyle tamamladı.
Bilecik Nitelikli ve deneyimli mezun olmanın önemine değindi Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. Harun Mindivan, "İş arayan değil aranan mezunlar yetiştirmeliyiz’’ diyerek nitelikli ve deneyimli mezunlar vermenin önemine değindi. Prof. Dr. Harun Mindivan, Polonya Czestochowa’da Makine Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi-Teknoloji ve Otomasyon (KTiA) Bölüm Başkanı Prof. Dr. Przemyslaw Postawa ile öğrencilerin meslek hayatına atılmadan önce bilgi birikimlerini ve tecrübelerini artırmak, karşılıklı laboratuvar imkanlarını kullanmak, uluslararası fon programlarına yönelik proje geliştirme ve yürütme konularında ortak çalışmaların yapılmasının yanı sıra birlikte kongre, sempozyum ve çalıştay gibi etkinlikler düzenlenmesi hakkında görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme, üniversite öğrencilerine önemli avantajlar sunuyor. Lisans öğrencilerinin staj ve bitirme projelerine, lisansüstü öğrencilerinin ise proje ve tez çalışmalarına yönelik laboratuvar imkânlarının kullanılması üzerine gerçekleşen görüşmede Prof. Dr. Harun Mindivan, “Katma değeri yüksek ürünleri ortaya çıkaracak olan öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlamaya devam edeceğiz” diye ifade etti. “Nitelikli ve Deneyimli Mezunlar Vermek” Prof. Dr. Harun Mindivan “Bu görüşme ile yapacağımız iş birliği ve geliştireceğimiz projelerle gerek akademik anlamda gerekse akademik bilginin sahaya aktarılması anlamında Bilecik ve ülkemizin kalkınmasının yanında; nitelikli, deneyimli ve güncel konuları takip eden, sektördeki ortama kolaylıkla uyum sağlayan mezunlar vereceğimize inanıyorum” dedi. “İşverenlerin İlk Tercihi Olmak” Prof. Dr. Harun Mindivan “Günümüzde ihracat yapan firmalar, farklı ülkelerdeki insanlarla rahatlıkla iletişim kurabilen kişileri tercih ediyor. İşverenlerin ilk tercihi olabilmek için; rekabetçi iş piyasasında karşılaştığı sorunları çözebilen, cesaretli, risk alan, global bir bakış açısına sahip ve yabancı dili gelişmiş mezunlar yetiştirmeliyiz” dedi.
Ankara Pursaklar’da özel bireyler ‘‘Buğday Tanesi’’ filmini izledi Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram ve özel gereksinimli vatandaşlar, Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde gösterime giren “Buğday Tanesi” filmini izledi. AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın engelli bir birey olarak mücadelesini konu alan “Buğday Tanesi” filmi, Engelliler Haftası’nda Pursaklar Yaşam Merkezi Sinema Salonu’nda gösterime girdi. Hayata umutla bağlanıldığında aşılamayacak hiçbir engelin olmadığını belirten Pursaklar Belediye Başkanı Çetin, ‘‘Engelliler Haftası dolayısıyla AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın hayat hikâyesini konu alan Buğday Tanesi filmini engelli hemşehrilerimizle buluşturduk. Gerçekten çok duygusal bir filmdi. Hayata sımsıkı tutunulduğunda nasıl başarılı olacağını ve diğer engellilere, çevresine nasıl yardımcı olabileceğini bu film sayesinde görmüş olduk. Herkesin bir engelli adayı olduğunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamamız gerektiğini özellikle belirtmek istiyorum. Film gösterimine katılımlarından ötürü vekilimiz Serkan Bayram’a teşekkür ediyorum’’ dedi. 1 yaşındayken buğday tarlasında çıkan yangın nedeniyle ellerinde ve yüzünde kalıcı yanıklar oluşan İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın uzun süren yoğun bakım ve tedavi süreçlerinin ardından hayata tutunduğu hayat hikâyesinin konu alındığı filmi, Başkan Ertuğrul Çetin ve AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın yanı sıra ilçede ikamet eden özel gereksinimli vatandaşlar ve aileleri izledi.
Mersin Mersin’de 19 Mayıs etkinlikleri başladı Mersin Büyükşehir Belediyesinin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla hazırladığı etkinlikler Özgecan Aslan Meydanı’nda başladı. 15-19 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler, Dj Umut Kılıç’ın performansı ile başladı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı organizasyonunda gerçekleşen konser ve farklı aktiviteler için meydana kurulan etkinlik alanı, gençlerin ilgisini çekti. Dj Kılıç’la eğlenceye başlayan gençler, ardından Ritmo Ritim Perküsyon ve Sanat Atölyesi’nin performansının yanı sıra, Anemon Dans Grubu’nun gösterisi ile keyifli dakikalar yaşadı. Gençler, Capoeira Workshop’u ve mini gösteri ile de farklı deneyimler elde etti. Alana kurulan langırt, şişme oyun alanı, spor alanları, 3x3 basketbol etkinlikleri, ayak tenisi, voleybol, badminton ve dart etkinliklerinde vakit geçiren gençler, arkadaşlarıyla günün tadını çıkardı. Ayrıca alanda bulunan VR Mersin ve teleskop gösterimi de katılımcılara ilginç deneyimler yaşattı. Etkinlikler kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası da konser verdi. Erkeç: “Bu tür etkinlikler, bizlerin de sahne alabilmesi için önemli” Ritmo Ritim Perküsyon ve Sanat Atölyesi Şefi Murat Salih Gökhan Erkeç, bu tür etkinliklerin, sanatçıların sahne alması için önemli olduğunu belirterek, "Bu etkinliklerin devam etmesini isteriz, çünkü bizim en büyük sıkıntımız sahnelerin az olması. Bazen çalışma alanı bulmakta bile zorluk çekiyoruz" diye konuştu. Etkinliğe katılanlardan Muhammet Efe Topal, alanı beğendiğini ifade ederken, Deniz Ege Küçükaslan da eğlendiklerini kaydetti. Her gün farklı etkinliklerin gerçekleştirildiği Gençlik Haftası programının Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesaplarından takip edilebileceği bildirildi.