SPOR - 18 Haziran 2018 Pazartesi 12:22

Şut çektiler ama gol atamadılar

A
A
A
Şut çektiler ama gol atamadılar

Rusya’da düzenlenen Dünya Kupası’nda şu ana kadar oynanan grup maçlarında rakip kaleye en fazla şut çeken takımlar Arjantin, Almanya ve Brezilya oldu.

Rusya’da düzenlenen Dünya Kupası’nda şu ana kadar oynanan grup maçlarında rakip kaleye en fazla şut çeken takımlar Arjantin, Almanya ve Brezilya oldu. Bu üç ekibin ilk maçlarında çektiği toplam şut sayısı 74, attıkları gol sayısı ise sadece 2.


FIFA Dünya Kupası heyecanı 14 Haziran’da grup maçlarıyla başladı. Büyük çekişmeye sahne olan bu müsabakalarda turnuvanın mutlak favorileri gösterilen takımlar ise rakipleri karşısında puan kayıpları yaşadı. Geride kalan 4 günde oynanan 11 müsabakada en fazla golü atan takım ev sahibi Rusya oldu. Dünya Kupası’nın açılış maçında Suudi Arabistan ile karşılaşan Ruslar, sahadan 5-0’lık galibiyetle ayrıldı. Cristiano Ronaldo’nun 3 golle yıldızlaştığı Portekiz-İspanya karşılaşması da 3-3 beraberlikle sonuçlandı.



74 şuta sadece iki gol


2018 FIFA Dünya Kupası’nın favorileri arasında gösterilen Arjantin, Almanya ve Brezilya ise organizasyona puan kayıplarıyla başladı. Bu üç takımın bir başka ortak özelliği de şu ana kadar oynanan maçlarda rakip kaleye en fazla şut çeken ekipler olması.


D Grubu ilk maçında İzlanda ile karşılaşan Messi’li Arjantin, rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Güne Amerika ülkesi, İzlanda kalesine 27 şut çekmesine rağmen gol bulmakta zorlandı.


2014 Dünya Kupası şampiyonu Almanya ise F Grubu’nda Meksika’nın rakibiydi. Güçlü kadrosuyla favori olarak çıktığı maçta Meksika’ya 1-0 yenilen Panzerler, 26 şut çektiği zorlu müsabakada beklenen o golü bir türlü atamadı.


Dün oynanan Brezilya-İsviçre mücadelesi de sürpriz sonucun çıktığı başka bir karşılaşmaydı. Neymar öncülüğünde kupayı kazanmayı hedefleyen Brezilya, E Grubu’ndaki ilk maçında İsviçre ile 1-1 berabere kaldı. Sambacılar, karşı kaleye tam 21 şut çekmesine rağmen sadece bir gol sevinci yaşayabildi.


Söz konusu karşılaşmalara baktığımızda bu üç takımın çektiği toplam şut sayısı 74, attıkları gol ise 2.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Doğan: “Samsun’u daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz” SAMSUN (İHA) – Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Tarımdan sanayiye, turizmden eğitime her alanda önemli bir potansiyele sahip olan Samsun’u daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz” dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Bakan Işıkhan’a, Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, ve AK Parti il teşkilatı üyeleri eşlik etti. Ziyarette ayrıca Büyükşehir Belediyesi bürokratları da bulundu. Başkan Doğan, ziyaret sırasında kentte gerçekleştirilen çalışmalar ve yapılması planlanan projelerle ilgili Bakan Işıkhan’a bilgi verdi. Samsun’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Bakan Işıkhan, Başkan Doğan’a çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Doğan ise Samsun’un Karadeniz Bölgesi’nin merkezi ve lokomotif kenti olduğunu belirterek, “Tarımdan sanayiye, turizmden eğitime her alanda önemli bir potansiyele sahip olan Samsunumuzu daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz. Bu noktada bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ı şehrimizde ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz” diye konuştu. Şeref defterinin imzalanıp hediye takdiminin ardından ziyaret sona erdi.