EKONOMİ - 29 Nisan 2024 Pazartesi 16:21

“Ürettiğimiz teknoloji ile işletmelerin işini kolaylaştırıyoruz”

A
A
A
“Ürettiğimiz teknoloji ile işletmelerin işini kolaylaştırıyoruz”

Türkiye’nin girişimcilik alanında önde gelen isimleri ve şirketleri Egirişim Summit 2024’de buluştu. 150’ye yakın start-up kurucusunun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte bir çok yatırımcı, girişimci ve girişimci adayları bir araya geldi.



Egirişim Summit 2024’te onlarca sektörde birçok üst düzey yönetici konuşmalarıyla sektörleri değerlendirdi. Son dönemin çok konuşulan sektörlerinden olan hızlı teslimat ile ilgili Vigo Kurucu Ortağı Ali Cicioğlu, ‘Hızlı Teslimat Sektörünün Bugünü ve Yarını’ isimli panelde konuşmacı olarak yer aldı.



“Sen işine odaklan operasyonunu ben yönetirim”


Vigo’da ekibiyle birlikte 6 bin kuryelik büyük operasyonu yöneten Ali Cicioğlu, sektöre şirket olarak nasıl katkı sağladıklarını şu sözlerle açıkladı:



“Vigo bir kurye ve kurye teknolojileri firması özetle. Restaurantlara, marketlere, e-ticaret firmalarına, hem kurye tedariği sağlıyoruz hem de operasyonlarını uçtan uca yönetiyoruz. Şunu demek çok değerli, ‘Sen hiç bir şey ile uğraşmayacaksın sen sadece kendi ürünün ile, satış ile, pazarlama ile uğraş bütün operasyonu bana ver.’ Bunu nasıl yapıyorum? Doğru kuryeleri göndererek, kılık kıyafeti düzgün, vaktinde gelen seçilmiş kuryelerle çalışıyoruz. Bunu tabi herkes yapıyor diyor olabilirsin, bunun dışında kendi ürettiğimiz teknolojilerle o işin daha verimli yapılmasını sağlıyoruz. Bütün platformlara entegre müşteri panellerimiz ve kurye uygulamalarımız var. Arkada çalışan algoritmalar var, bu algoritmalar sayesinde bu işi daha verimli yapmasını sağlıyoruz bence asıl oluşturduğumuz fark bu diyebilirim.



“Kuryeye dokunmak çok önemli”


Anlık binlerce kurye İstanbul sokaklarında şirketimiz için çalışıyor, bu kadar aktif kuryeyi yönetmek için sahadan çok iyi anlamak lazım. Sahada olmadan, Uber gibi araçları sadece sistemden yönetmek bizde pek işlemiyor çünkü kurye de bir insan sonuçta, dokunmak lazım. Bizim çok iyi saha ekiplerimiz var, o delegasyonu, o executor ekipleri iyi oluşturduk. 5 senelik tecrübemizle bunları yaptık ve bunun dışında tabii ki kuryeyi monitör edebildiğimiz, performansını ölçebildiğimiz sistemler kurduk.



“Hiç yatırım almadan ilerledik”


Biz kendimizi kuryelerle müşterilerin siparişleri arasında bir B2B platform gibi konumlandırıyoruz. Dolayısıyla büyümek için çok bir kaynağa ihtiyacımız olmuyor açıkçası, bu yüzden biz de yatırım almadık. Yurt dışı planları olabilir önümüzdeki dönemlerde, öyle bir atılım olursa öyle bir yatırım ihtiyacımız olabilir. Ama bu güne kadar bu şekilde ilerleyebildik.”



Yurt içi ve yurt dışında yeni hedefler


Şirketin kısa ve orta vadedeki hedeflerini açıklayan Ali Cicioğlu, “Sahayı büyütmek yeni dikeylere gitmek açısından çok önemli. Şimdi C2C platformu kuruyoruz. Birine bir ürün göndermek istediğiniz zamanda Vigo’yu kullanıp gönderebileceksiniz sadece B2B değil. Aynı zamanda hala çok geniş bir pazar var, 5-6 bin sayısını çok rahat 15-20 binlere çıkarabiliriz. Bir yandan da yurt dışı pazarını hedefliyoruz oralara da güçlü bir şekilde girmek istiyoruz” dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın NAMTAL bilim projeleri fuarda sergilendi Nazilli Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Bilim Fuarı düzenlendi. Açılışa katılan protokol üyeleri projeleri tek tek gezerek öğrencilerden bilgi aldı. Nazilli Sanat Okulu Yaptırma Derneği tarafından 1966 yılında hizmete açılan ilçenin ilk Mesleki Teknik Eğitim Okulu bugüne kadar gelişimini sürdürerek 11 alan ve 16 dalda eğitim-öğretim hayatını sürdürüyor. Kısa adı NAMTAL olan Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi her yıl olduğu gibi bu senede Bilim Fuarında birbirinden özel projelerini sergiledi. Bu yılki bilim fuarında sergilenmeye hak kazanan ve destek alan 14 proje görücüye çıktı. Okul Müdürü Faruk Al’ın ev sahipliğindeki Bilim Fuarının açılışına Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, şube müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Proje yürütücülüğünü Özcan Çetin’in yaptığı Bilim Fuarı’nda sergilenen 1 tanesi inceleme, 4 tanesi araştırma ve 9 tanesi de tasarım projesi olarak hazırlanan 14 projede 15 öğretmen ve 32 öğrenci görev aldı. Öğrencileri araştırmaya, incelemeye ve kendilerini geliştirmeye yönlendirmeyi amaçlayan projeler büyük beğeni aldı. Unutulmaya yüz tutmuş sanatlar stantta yerini aldı Fuarın en ilgi gören ‘Ahilikten AVM’ye projesinde unutulmaya yüz tutmuş, usta az yetişen meslekler tanıtıldı. Projede sepetçi, çömlekçi ve çuhacı gibi meslek ustaları ziyaret edilerek bilgi alındı. Proje sorumluları Tarih Öğretmenleri Yücel Gülden ve Coşkun Yıldız’a Mehmet Efe Kazan, Yunus Emre Hışırcıoğlu, Metehan Türkoğlu ve Ali Çakırsemerci isimli öğrenciler eşlik etti. Projeleri hakkında protokol üyelerine bilgi veren proje sorumluları Yücel Gülden ve Coşkun Yıldız, “Ahilikten AVM’ adlı araştırma yaptık. Bu araştırmamızda sepetçi, çömlekçi ve Çuhacı gibi unutulmaya yüz tutmuş meslek erbaplarına ulaştık. Çevrede bu mesleği yapanları ziyaret ettik. Ahiliğin öneminden bahsettik. Usta çırak ilişkisine vurgu yaptık. 4 öğrenci 2 öğretmen olarak görev yaptık. Sergide sepet ustası İsa Bozdağ yaptığı sepetleri sergiledi. Aynı zamanda sepet örerek gençlere örnek oldu” dediler. Coğrafi işaret almak için destek istedi Yaklaşık 40 yıldır sepet örme işi yapan İsa Bozdağ ise sepetçilikle ilgili coğrafi işaret almak için girişimlerini sürdüğünü ifade ederek, bu mesleğin gelecekte de devam etmesinin önemli olduğunu belirtti. Bozdağ, devlet yetkililerinden coğrafi işaret almak için destek istedi.
Karabük KBÜ’lü iki hakem WTT Feeder Cappadocia Masa Tenisi Turnuvası’nda görev aldı WTT Feeder Cappadocia Uluslararası Masa Tenisi Turnuvası’ nda Karabük Üniversitesi’nden iki öğretim üyesi yer aldı. Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümünden Doç. Dr. Raşit Esen ve Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Eftal Şehirli WTT Feeder Cappadocia Uluslararası Masa Tenisi Turnuvası’nda görev yapan hakemler arasında yer aldı. 24 farklı ülkeden 106 sporcunun katılımı ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde düzenlenen WTT Feeder Cappadocia Uluslararası Masa Tenisi Turnuvası 13-17 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleşiyor. Dünya Masa Tenisi Federasyonu (ITTF) ve Türkiye Masa Tenisi Federasyonu iş birliğiyle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Spor Merkezi’nde düzenlenen turnuvanın açılışı Dünya Masa Tenisi Federasyonu (ITTF) Başkanı Petra Sörling, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, NEVÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Akpınar, NEVÜ Genel Sekreteri Nihat Çavuşoğlu, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Türkiye’nin yanı sıra farklı ülkelerden sporcular, hakem ve antrenörlerin katılımıyla yapıldı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen uluslararası turnuvada, Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümünden Doç. Dr. Raşit Esen ve Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Eftal Şehirli hakemlik görevini başarıyla üstlendi.
Karabük KBÜ Engelliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Rektör Kırışık’ı ziyaret etti Karabük Üniversitesi Engelliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ı ziyaret etti. Engelliler Haftası’nın önemine vurgu yapmak amacıyla gerçekleştirilen görüşmede, KBÜ Engelliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin faaliyetleri ve engelli bireylere yönelik sunulan hizmetler hakkında bilgi paylaşılırken, engelli bireylerin eğitim ve sosyal hayata katılımlarının artırılması için yapılan çalışmalar ele alındı. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesi Engelliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Dr. İsa Özkan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Tarık Özmen, Engelliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Tuğçe Kolukısa, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Özyürek ve öğrenci Recep Ünlü’yü Rektörlük makamında misafir etti. Görüşmeye, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni eşlik etti. Rektör Kırışık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, engelli bireylerin üniversite ortamında daha aktif bir şekilde yer alması için yapılan çalışmaları desteklerini belirtti. Engelli bireylerin toplumda önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Kırışık, onların karşılaştığı zorlukların azaltılması için üniversite olarak ellerinden gelen desteği sağlamaya devam edeceklerini aktardı. Özkan ise Engelliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin engelli bireylere yönelik sunduğu eğitim ve destek hizmetlerini anlatarak, bu kapsamda gerçekleştirilen etkinlikler ve projeler hakkında bilgi verdi. Engellilerin toplumla bütünleşmesi ve potansiyellerini en üst düzeyde kullanmaları için yapılan çalışmaların önemine değinen Özkan, desteklerinden dolayı Rektör Kırışık’a teşekkürlerini iletti.