EKONOMİ - 01 Kasım 2017 Çarşamba 13:32

Yüksel Yıldırım, Shechtman Uluslararası Liderlik Ödülü’nü kazanan ilk Türk iş adamı oldu

A
A
A
Yüksel Yıldırım, Shechtman Uluslararası Liderlik Ödülü’nü kazanan ilk Türk iş adamı oldu

Yıldırım Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, Shechtman Uluslararası Liderlik Ödülü’ne layık görüldü.

Yıldırım Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, Shechtman Uluslararası Liderlik Ödülü’ne layık görüldü. Ödül töreni, Meksika’nın Cancn kentinde düzenlenen 2017 Sürdürülebilir Sanayi Zirvesi’nde (SIPS 2017) yapıldı. Yüksel Yıldırım, bu ödülü kazanan ilk Türk iş adamı oldu.



Dünyanın 4 kıtasında, 28 ülkede, 11 farklı sektörde faaliyetleri bulunan Yıldırım Şirketler Grubu’nun İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, Shechtman Uluslararası Liderlik Ödülü’nü, ödüle ismini veren Nobel ödüllü kimyager Dr. Dan Shechtman’ın elinden aldı. Bu uluslararası ödül ilk kez bir Türk iş adamına verildi. Ödül töreni 24 Ekim’de Meksika’nın Cancn kentinde düzenlenen 2017 Sürdürülebilir Sanayi Zirvesi’nde (SIPS 2017) gerçekleşti. Zirvede dünyanın dört bir yanından sanayi, akademi, araştırma kuruluşlarının liderleri bir aradaydı. Ödül, sanayide var olan uygulamaların üzerine çıkarak yeni teknolojileri ve yeni iş yapış biçimlerini uygulayan, küresel sürdürülebilir gelişime katkı sağlayan öncü iş insanlarına sunuluyor.



Yüksel Yıldırım, zirvede yaptığı ödül konuşmasında şunları söyledi: "Bu ödülü kazanan ilk Türk iş adamı olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Heyecanlıyım, söyleyecek fazla bir şey bulamıyorum. Shechtman Uluslararası Liderlik Ödülü benim için büyük bir onur ve sürpriz oldu. Bu ödülü, beni destekleyen ve şirketimizi hem Türkiye’de hem de yurt dışında en hızlı büyüyen Gruplardan biri yapan ekibim adına kabul ediyorum. Ayrıca 10 gün önce kardeşim Mehmet Yıldırım’ı kaybettim. Bu ödül, çok ani gelen bu kaybın sebep olduğu acıyı az da olsa hafifletti. Bu ödül için tekrar çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra daha fazla kararlılık ve özveriyle çalışarak, bu ödülün bir tesadüf olmadığını tüm dünyaya göstereceğime söz veriyorum".

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Prof. Dr. Türkan Saylan konser ve söyleşiyle anıldı Prof. Dr. Türkan Saylan, adını taşıdığı Menteşe Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezinde gerçekleştirilen anma etkinliği, ‘Bir kadın değişir, dünya değişir’ sloganıyla düzenlendi. Anma programı, senfoni orkestrası ve söyleşiyle devam etti. Söyleşinin moderatörlüğünü Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras üstlendi. Etkinlik, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği iş birliğinde gerçekleştirildi. Prof. Dr. Türkan Saylan, özellikle cüzzam hastalığının araştırılması ve tedavisine yönelik çalışmalarıyla tanınmış; uzun yıllar İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalında görev yaparak hem tıp dünyasına hem de toplumsal hayata önemli katkılar sunmuştur. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Muğla Şube Başkanı Leyla Ural, Prof. Dr. Türkan Saylan’ı Türkiye’nin en önemli kadın rol modellerinden biri olarak tanımladı. Saylan’la hayattayken tanışma fırsatı bulduğunu ifade eden Ural, "Alçakgönüllülüğü, insan sevgisi ve hoşgörüsüyle çok özel bir insandı. Dernek olarak onun felsefesini yaşatıyor, çocuklara yalnızca maddi destek değil, kişisel gelişimlerine katkı sunacak çalışmalar yürütüyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz ortak çalışmalar için Başkanımız Ahmet Aras’a teşekkür ediyorum" dedi. Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, "O, yaşamı boyunca toplumda var olan önyargılara, ayrımcı bakış açılarına, eşitsizliğe ve haksızlıklara karşı kararlılıkla mücadele etti. Bilimi, eğitimi ve insan haklarını rehber edinerek, özellikle kadınların ve kız çocuklarının toplumsal hayatta eşit şartlarda yer alması için öncü bir duruş sergiledi" dedi. Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Prof. Dr. Türkan Saylan’ı anma programında yaptığı konuşmada, Saylan’ın Cumhuriyet değerlerini ve çağdaş yaşam anlayışını topluma miras bırakan öncü bir isim olduğunu vurguladı. Başkan Aras, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve vakfının bu anlayışın kurumsal karşılığı olduğunu belirterek, "Çağdaş yaşamdan kastımız, Atatürk’ün bize gösterdiği ufku anlamaktır. Bu; insanların onurlu, eşit, refah içinde ve hiçbir ayrımcılığa tabi tutulmadan modern bir ülkede yaşamasıdır. Atatürk’ün ‘muasır medeniyet seviyesi’ olarak tarif ettiği hedef budur" ifadelerini kullandı. Konuşmasında Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim alanındaki çalışmalarına da değinen Başkan Aras, "Göreve geldiğimizde kent genelinde yalnızca 2 kreş vardı. Bugün 7 kreşe ulaştık. Kısa sürede bu sayıyı 18’e çıkaracağız. Son 1,5 yılda 5 yeni kreşi hizmete açtık" dedi.
Manisa Manisa, ilk kadın başkanına ağladı Genç yaşta hayatını kaybeden Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, on binlerce vatandaşın katıldığı cenaze namazının ardından gözyaşları ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Yaklaşık 14 günlük bir tedavi sürecinin ardından metastaz kolon kanseri ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle dün akşam hayatını kaybeden Manisa’nın ilk kadın belediye başkanı Gülşah Durbay’ın naaşı görev yaptığı Şehzadeler Belediyesindeki törenin ardından Hatuniye Camiine getirildi. Öğle namazının ardından Manisa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından helallik alınmasının ardından omuzlarda taşınarak, teşrik tekbirleriyle Cumhuriyet Meydanına götürülen Başkan Durbay’ın naaşını burada on binlerce Manisalı karşıladı. Yol boyunca Manisalılar Başkan Durbay’ın naaşını çiçeklerle uğurladı. Cenaze törenine Manisa Valisi Vahdettin Özkan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcıları, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çok sayıda belediye başkanı ve milletvekili, annesi Fatma Durbay, babası Osman Durbay, kardeşi Nevsale Durbay Ekin ile binlerce Manisalı katıldı. Manisa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Gülşah Durbay’ın naaşı, doğup büyüdüğü Koldere Mahallesindeki aile kabristanlığında toprağa verilmek üzere alandan dualar ve gözyaşları içinde ayrıldı. Haziran ayında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek için kılınan cenaze namazında binlerce vatandaşın yan yana saf tutarak tarifsiz bir acı yaşadığı Cumhuriyet Meydanında 6 ay sonra Manisa’nın ilk kadın belediye başkanı Durbay için de Manisalıların gözyaşları sel oldu.