ÇEVRE - 01 Mayıs 2024 Çarşamba 08:43

Yurtta hava durumu

A
A
A
Yurtta hava durumu

Yurdun genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Çanakkale’nin doğusu, Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli’nin doğu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Akdeniz, Orta Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Akdeniz’in doğusu ile Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar, genellikle kuzey, güney ve doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, kuvvetli yağış beklenen yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:


Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 23


İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17


İzmir: Parçalı, iç kesimleri yer yer çok bulutlu 27


Adana: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 29


Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27


Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20


Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak yağışlı 18


Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18


Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayraktar: “Akıncı, Türk mühendislerinin nelere kadir olduğunu bir anlamda göstermiş oldu” BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Üniversitesi’nde gençlerle buluştu. BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen ‘UniSpeak International’ programına katıldı. Geleceğin mühendisleri ve bilim adamlarıyla bir araya gelen Bayraktar, gençlere videolu sunum yaptı. İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüsü önünde gerçekleşen etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Bayraktar sunumunda, BAYKAR’daki yaklaşık 20 senedir süren milli teknoloji hamlesi serüveninden bahsetti. “Akıncı, Türk mühendislerinin nelere kadir olduğunu bir anlamda göstermiş oldu” Sunumunda Akıncı TİHA’nın dünkü görevinden sonra dünyada iyice tanındığını belirten Selçuk Bayraktar, “2000’li yılların başına döndüğümüzde dünyada insansız hava araçları yeni yeni doğuyor da diyebileceğimiz bir döneme denk geliyor. O dönemde BAYKAR en ufağından başlayıp, maket uçak büyüklüğündeki bir insansız hava aracından başlayıp onları otomatik olarak uçurabilen güdü ve kontrol sistemleriyle başladı. Benim de uzmanlık alanım bu olduğundan bu alanda ufak bir ekiple en ufağından başlayarak bir çalışma yürüttük. Tabi dediğim gibi en önemli aksamı bunların dışında gelişmiş yazılımlar ve elektronikler. Sonra ülkemizin hatta dünyada operasyonlarda ilk defa kullanılan robot helikopterini, 2007’de de Türkiye’nin ilk insansız hava aracı diyebileceğimiz elle atılabilen 5 kiloluk Bayraktar mini İHA silahlı kuvvetlerin envanterine girdi. Tabii bütün bu gelişmelerin ötesinde 2014’de dünyaya damgasını vuracak Bayraktar TB2’nin uçuşu oldu. Dünyada en fazla ülkeye ihraç edilen, terörle mücadelede terörün belini kıran Karabağ’ın azat olmasında önemli bir yeri olan Bayraktar TB2. 2019’da da 6 tonluk Akıncı. Dün de izlemişsinizdir tüm dünyada iyice tanınmış oldu. Türk mühendislerinin nelere kadir olduğunu bir anlamda göstermiş oldu. Akıncı semalarımızda 2021’den beri görev yapıyor. Şimdiden 9 ülkeye ihraç edilmiş durumda” ifadelerini kullandı.
Ankara "Gençlik Farkında Proje Fikri Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu Hak İşçi Konfederasyonu (HAK-İŞ) ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi iş birliğinde 7.’si düzenlenen "Gençlik Farkında Proje Fikri Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu. HAK-İŞ Konfederasyonu ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi tarafından bu yıl 7.’si "Gençlik Bakış Açısıyla Türkiye Yüzyılında Emek ve Gelecek" sloganıyla düzenlenen "Gençlik Farkında Proje Fikri Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu. HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve davetliler katıldı. "Akademi ile daha sıkı çalışmak istiyoruz" Yedincisi düzenlenen proje ile gençlere alan açmaya çalıştıklarını belirten HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Arslan, "Onuncusunda en azından bir uluslararası düşünebiliriz. Önümüzdeki yıl için tabii ki ASBÜ’yle beraber bu süreci gerçekleştireceğiz. Daha önceden farklı üniversitelerimizde yaptık. Bu seneki katılımdan mutluyuz. Tabii daha fazlasını bekliyorduk açıkçası. Yine de 26 üniversitenin dekanlıklarından, lisans, ön lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin projeye katılımı bizi heyecanlandırıyor. Biz akademi ile daha sıkı çalışmak istiyoruz. Örnek olarak burayı amfi olarak tahsis edebiliriz. Burada ortak, bazı hocalarımız gelip burada derslerini anlatabilir. Sizin üniversitenize çalışma ekonomisi bölümlerinde eğer ihtiyaç görürse biz gidelim. Çalışma hayatıyla ilgili, sendikal hayatla ilgili, endüstri ilişkiler sistemimizle ilgili öğrencilerimize bizim bakış açımızdan onlara bunu anlatalım. Yani ilişkilerimiz sadece formel bir protokol ilişki değil, doğrudan öğrencilere ve sendika mensuplarına da taşıyabileceğimiz bir modele ihtiyacımız var. Çünkü biz üniversite-sendika ilişkisinin çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Protokol konuşmalarının ardından projede dereceye giren öğrencilere, HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Arslan ve ASBÜ Rektörü Arıcan tarafından ödülleri takdim edildi.
İstanbul AVM’leri mesken tutmuşlardı: 3 çocuğun toplam 438 suç kaydı çıktı Beşiktaş ve Şişli’de bulunan AVM’lerde turistleri takip edip onlar alışverişlerini yaparken çantalarından cep telefonu para değerli ne bulurlarsa çalan 3 çocuk gözaltına alındı. Yaşları 13, 14 ve 15 olan 3 çocuğun toplam suç kayıtları ise polisleri bile şaşırttı. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğince işlemleri yapılan 3 çocuğun tam 438 suç kaydının olduğu öğrenildi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Beşiktaş’ta bulunan bir AVM’ye 8 Nisan günü geziye giden İranlı M.A. çantasına elini attığında cep telefonu ve 2 bin lira parasının olmadığını fark etti hemen durumu polise bildirdi. 22 Nisan’da aynı AVM’ye giden Gürcistanlı A.A.’nın ise 4 bin dolar ve bin 500 lira parasıyla 80 bin liralık cep telefonu çalındı. Geçtiğimiz hafta ise Şişli’de bulunan bir AVM’de Iraklı M.A.’nın 9 bin 400 dolar parası çalındı. Peş peşe gelen ihbarlar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri 3 olayda yaklaşık 500 bin lira vurgun yapan şüphelileri yakalamak çalışma başlattı. Hepsi çocuk çıktı Yapılan çalışmalar sonucunda İncelenen kamera görüntülerinden 3 ayrı olayı da gerçekleştirenler aynı kişiler oldukları tespit edildi. Ekipler 15 yaşındaki İ.G.Ö., 14 yaşındaki B.T. ve 13 yaşındaki A.K.’yı gözaltına aldı. Şüphelilerle ilgili yapılan sorgulamada ise polisler bile şok oldu. 438 kaydı olan 3 çocuk tutuklandı Şüphelilerden İ.G.Ö.’nün tam 206 ayrı suçtan kaydı olduğu öğrenilirken, arkadaşı B.T.’nin ise 190 kaydı vardı. En küçükleri olan A.K.’nın ise 42 suç kaydı bulunuyordu. Toplamda 438 suç kaydı olan şüpheliler Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın vermiş olduğu karar neticesinde Şişli Çocuk Büro Amirliğine teslim edildi. Oradan adliyeye sevk olan 3 çocuk tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sakarya Sakarya’da bir süre önce açılan teleferik mühürlendi Sakarya’nın Sapanca ilçesinde bir süre önce hizmete açılan ve bazı bölümlerinde inşaası devam eden teleferik, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatına sahip olmadığı, otopark ve yeşil alanın tamamlanmaması gerekçesiyle ilçe belediyesi tarafından mühürlendi. Sapanca ilçesinde 2018’de yapımına başlanan, 2 istasyonlu, 36 kabinli teleferik hattı, 2023 yılının Haziran ayında vatandaşın hizmetine açıldı. Özel bir firma tarafından işletilen, bir buçuk kilometre uzunluğundaki teleferik hattı, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatına sahip olmadığı, otopark ve yeşil alanın tamamlanmaması gerekçesiyle Sapanca Belediyesi tarafından mühürlendi. “İşletmenin faaliyetlerine geçici süre ile son verilmiş ve teleferik işletmesi mühürlenmiştir” Konuya ilişkin olarak Sapanca Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Hasanpaşa Mahallemizde bulunan teleferik işletmesiyle ilgili yaptığımız incelemeler neticesinde, işletmenin iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatına sahip olmadığını tespit ettik. Yapılan sözleşme gereği taahhüt edilen alan ve hizmetlerin tamamlanmaması (otopark ve yeşil alanlar) nedeniyle ruhsatın alınamadığı anlaşılmıştır. Bu sebeple, işletmenin faaliyetlerine geçici süre ile son verilmiş ve teleferik işletmesi mühürlenmiştir. Beklentimiz, herhangi bir güvenlik ve hukuk sorunu olmaksızın, tüm şartların bir an önce yerine getirilerek teleferiğin Sapanca halkına ve turizmine yeniden kazandırılmasıdır. Bu süreçte halkımızın güvenliği ve huzuru önceliğimizdir. Gerekli çalışmaların tamamlanması için ilgili birimlerle iş birliği içinde olacağız ve süreci yakından takip edeceğiz" ifadelerine yer verildi.