GENEL - 03 Ekim 2017 Salı 17:27

Bağarası sakinlerinin sorunları dinlendi

A
A
A
Bağarası sakinlerinin sorunları dinlendi

Foça Kaymakamlığı tarafından Foça ve mahallelerinde dönüşümlü olarak düzenlenen halk toplantıları bu defa Bağarası Mahallesinde yapıldı.

Foça Kaymakamlığı tarafından Foça ve mahallelerinde dönüşümlü olarak düzenlenen halk toplantıları bu defa Bağarası Mahallesinde yapıldı.


Foça Kaymakamı Ali Çetin’in yönetiminde gerçekleşen Bağarası Mahallesi halk toplantısına, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, belediye meclis üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Foça Hizmet Birimi yetkilileri, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, muhtarlar ve Bağarası sakinleri katıldı.


Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantıda vatandaşlar yörede yaşadıkları sorunları dile getirdi ve yetkililerden sorunların çözümü hakkında bilgiler aldı. Konuşmasında, 2009 yılında yürürlüğe giren Belediyeler Kanunu ile Bağarası’nın Foça’ya bağlandığını hatırlatan Başkan Gökhan Demirağ, Foça Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yörede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Başkan Demirağ, “Foça’ya bağlı bulunan toplam 16 mahallemiz var. Tüm mahalllerimizde stratejik planlar dahilinde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bağarası’nda İzmir Büyükşehir Belediyemizle birlikte; su ve kanalizasyon, İtfaiye, mezarlıklar, ulaşım, sosyal işler, fen işleri ve çevre temizlik hizmetleri veriyoruz. Bağarası’nda gelecek 100 yıla hitap edecek bir çalışmayla, Bağarası, Yeni Bağarası ve Kocamehmetler mahallelerimizdeki su isale hattı tamamen yenilendi. Bağarası’nda mevcut arıtma tesisimize ek olarak yeni bir tesis daha inşa edeceğiz. Dere ıslah çalışmalarımız, toplamda 10 kilometrelik bir alanı kapsayacak biçimde sürüyor. Yol yapım ve onarım çalışmalarımız muhtelif mevkilerde sürekli olarak devam ediyor. Artık kullanılmayan Bağarası Alevi Kültür Derneği binamızı yeniden düzenleyip, Bağarası Gençlik ve Dayanışma Derneğimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın hizmet vereceği ofisler binası haline getireceğiz. Bağarası çok gelişen bir yöre, bu bakımdan kimi zaman sorunlar yaşanabiliyor. Bu soruların aşılması noktasında İzmir Büyükşehir Belediyemizle birlikte ortak çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.