POLİTİKA - 14 Temmuz 2018 Cumartesi 13:44

Bakan Pakdemirli: "Zamanında bizi böldüler, yeni sistemde böyle bir şey yok"

A
A
A
Bakan Pakdemirli: "Zamanında bizi böldüler, yeni sistemde böyle bir şey yok"

Memleketi İzmir’e ilk ziyaretini yaparak Adnan Menderes Havalimanı’nda halka seslenen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Bizi böldüler zamanında, eski sistemde.

Memleketi İzmir’e ilk ziyaretini yaparak Adnan Menderes Havalimanı’nda halka seslenen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Bizi böldüler zamanında, eski sistemde. Sunni, Alevi, Kürt, Türk, laik, anti laik, başörtülü, başörtüsüz diye. Yeni sistemde böyle bir şey yok” dedi.


Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, memleketi İzmir’e ilk ziyaretini gerçekleştirerek Adnan Menderes Havalimanı’nda halka hitap etti. Hitabından önce dün Buca’da meydana gelen yangın bölgesini helikopterle inceleyen Bakan Pakdemirli, alandaki konuşmasında “Türkiye 24 Haziran seçimleriyle eski bir devri kapatmış, yeni bir devri açmıştır. Parlamenter sistem denilen ve ellerimize prangayı vurmuş olan sitem geride kaldı. Türkiye’nin enerjisini israf eden, ağırlığını taşıyamadığı çok açık olan sistemden kurtulmuş oldu ve sistem arşivdeki yerlerini almış oldu. Şimdi yepyeni bir dönem başlıyor. 21. yüzyılı fırsat yılı olarak görmemiz gerekir. Bizim gibi bir mirasa sahip toplum, yeniden bölgenin ve küresel ekonomisinin adayı olmaya adayız. Bizi böldüler zamanında eski sistemde. Sunni, Alevi, Kürt, Türk, laik, anti laik, başörtülü, başörtüsüz diye. Yeni sistemde böyle bir şey yok” diye konuştu.



“Var gücümle çalışacağım”


Bakan Pakdemirli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Göreve davet edildiğimiz akşam, Cumhurbaşkanımız bana şunu sordu; ‘Bekir senin bir sürü görevin var, böyle bir görev de var ne yaparsın?’ dedi. ‘Bu ne büyük devlettir ki ailemize ikinci kez milletimize hizmet etme şansı tanıdı. Emrinize amadeyim’ dedim. Yüce Allah’ın yardımı ve sizin desteğinizle Türkiye tarımını geliştirmek, büyütmek, daha verimli hale getirmek için var gücümle çalışacağım. Çalışan, üreten çiftçiye, köylüye özgüven kazandıran, yeni dönemde üretime teşvik veren güçlü yönetim mekanizması ile geliyoruz. Kendini tekrarlayan, yeni sisteme adapte olmayan kimselerle de yolumu ayırmakta çekince görmem. Akılla, azimle, sorunları hep birlikte çözeceğiz. Tüm milletimizin bana güvenmesini istiyorum.”



Dağ, yerel seçimlere dikkat çekti


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da, “Ayrı bir coşku yaşıyoruz. 24 Haziran seçimlerinde ciddi bir çalışmamız olsun ve Allah’a hamdolsun 24 Haziran akşamında Cumhurbaşkanımız yüzde 53 oyla seçildi. 24 Haziran’da her türlü operasyonu yapmaya çalışanlara güzel bir mesaj verildi. Artık yeni bir sisteme geçmiş durumdayız. Yeni sistemle İzmir’de doğmuş, İzmir’de büyümüş, İzmir’i bilen Bekir Pakdemirli kardeşimiz Tarım ve Orman Bakanı olarak görevlendirildi. İzmir olarak bizim Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza şükran borcumuzu iletmemiz şarttır. Bu sadece teşekkürle bitecek şey değil. Oy oranımız hepimizin malumu. Önümüzde seçim var. Bu bizim sorumluluğunu fazlasıyla artırmış durumdadır. Bu sorumluluğu tek başına taşımamız mümkün değildir. Bunu birlikte yapacağız. Hazır mıyız? Şu an havalimanından çıkan bu sesin önce Gaziemir’e, ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşması lazım” ifadelerini kullandı.



“AK Parti bayrağını dikeceğiz”


AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül de, şunları söyledi: “Bugün güzel bir gün. 24 Haziran’a her zaman canla başla çalıştık. Motivasyonumuzu kaybetmeden yerel yönetimlere hazırlanıyoruz. Birçok ilçemizde AK Parti bayrağını dikeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne AK Parti bayrağını dikene kadar canla başla çalışacağız.” Bakan Pakdemirli’nin ziyaretinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile İzmir milletvekilleri de hazır bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Darp, gasp, şantaj: Çıplak görüntüleri için 100 bin lira istediler Kırıkkale’de darbettikleri gencin 12 bin lirasını gasp edip çıplak görüntüleri için 100 bin lira isteyen 2 şüpheli adliyeye sevk edildi. Olay, dün saat 02.45 sıralarında Nene Hatun Caddesi üzerindeki bir market önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, oto yıkamacıda çalışan D.E.U. (19), araçla olay yerine gelen M.K. (21), Ö.F.Ö. (18) ve kimliği henüz tespit edilemeyen 3 kişi tarafından darbedildi. Şüphelilerin, mağdurun 12 bin lirasını zorla aldığı, olay sonrası ise M.K.’nin mağduru telefonla arayarak kendisine ait olduğu öne sürülen çıplak görüntüler üzerinden 100 bin lira talep ettiği iddia edildi. Hastaneden darp raporu alan mağdurun şikayeti üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince çalışma başlatıldı. Yürütülen teknik ve fiziki takip sonucunda M.K. ile Ö.F.Ö., düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 2 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilirken, olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen ve kimliği henüz belirlenemeyen 3 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Haklarında "yağma", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "kasten yaralama" ve "şantaj" suçlarından adli işlem başlatılan şüphelilerin GBT sorgulamasında daha önce de benzer suçlardan kayıtlarının bulunduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Malatya Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha Battalgazi Belediyespor’un genç sporcusu Yusuf Efe Ataş, Türkiye Futsal U19 Millî Takımı’nın Kocaeli kampı için aday kadroya davet edildi. Battalgazi Belediyesi’nin spora ve gençlere yönelik yatırımlarının sahadaki karşılığı sürüyor. Battalgazi Belediyespor forması giyen Yusuf Efe Ataş, Türkiye Futsal U19 Millî Takımı’nın 22-26 Aralık tarihleri arasında Kocaeli’de gerçekleştireceği hazırlık kampının aday kadrosuna davet edildi. Daha önce Battalgazi Belediyespor Futsal Takımı oyuncusu Salih Öndüç’ün futsal A Millî Takımı’na çağrılmasıyla milli gurur yaşayan kulüp, Yusuf Efe Ataş’ın U19 Millî Takım aday kadrosuna seçilmesiyle bu başarıyı ikinci kez tekrarladı. Altyapıdan yetişen sporcuların milli takımlara kazandırılması, Battalgazi Belediyesi’nin uzun vadeli spor politikalarının önemli çıktıları arasında yer aldı. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ın göreve geldiği günden bu yana sporu yalnızca bir branş olarak değil, gençliğe yapılan kalıcı bir yatırım olarak ele aldığı; tesisleşme, altyapı çalışmaları ve sporcu gelişimine yönelik desteklerin bu başarıda etkili olduğu ifade edildi. Battalgazi Belediyespor’dan iki sporcunun milli takımlara davet edilmesi ilçe genelinde memnuniyetle karşılanırken, Yusuf Efe Ataş’a millî takım kampında başarılar dilendi. Battalgazi Belediyesi’nin, önümüzdeki dönemde de Türk sporuna yeni milli sporcular kazandırmaya devam etmesi hedefleniyor.
Muğla Mandalin Festivali’ne yoğun ilgi Bodrum’da düzenlenen Mandalin Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Bodrum Belediyesi, Bodrum Mandalin Hareketi ve Bitez Mahalle Muhtarlığı organizasyonuyla; Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Kaymakamlığı, İlçe Tarım Müdürlüğü iş birliğinde, bu yıl 18’incisi düzenlenen Bodrum Mandalin Festivali, Bitez Köy İçi’nde yapıldı. Coğrafi işaretli Bodrum Mandalini’nin fark oluşturan aroması ve eşsiz kokusunu tanıtmak, ekonomik değerini görünür kılmak amacıyla düzenlenen festival, mandalina bahçesindeki hasat şenliği ve kortejle başladı. Bodrum Kaymakamı Ali Sırmalı ve Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin katılımıyla yapılan hasat şenliği ve davullu zurnalı kortejin ardından festival alanına geçildi. Bitez Muhtarlığı Halkoyunları ekibinin gösterisi sonrası saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşmasını yapan Bitez Mahalle Muhtarı Seda Dönen Özgüçlü, "Böyle güzel bir günde, mandaline destek olmak için burada olan, bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ise mandalinin Bodrum için önemine dikkat çekerek şöyle konuştu; "Mandalinle var olmuş bir beldeden bahsediyoruz. 1930’lu yıllarda ilk mandalin fideleri buralara gelmiş, ilk mandalin fideleri dikilmiş. Daha sonra mandalin başta olmak üzere balıkçılık, süngercilik ve tarımla iç içe olan bir Bodrum. Ancak 1980’lerden sonra turizme yüzünü dönmüş, turizmle tarımı harmanlamış, turizmle o üreticinin, çiftçinin emeğini harmanlamış bir Bodrum’a dönüştük" İlçede pandemiden sonra inşaat ekonomisinin hızlı şekilde arttığına dikkati çeken Mandalinci, Bodrum Belediyesi olarak mandalinin eski değerine ulaşabilmesi için yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Bodrum Kaymakamı Ali Sırmalı da festivalde emeği geçen herkese teşekkür ederek, "İlçemizin, bölgemizin en önemli değerlerinden biri olan, coğrafi işaretli ürünümüz mandalinamızın festivalini yapmaktan dolayı büyük mutluluk duymaktayız. Bu festivali ilçemize, mahallemize kazandırılmasını sağlayan başta Bitez Mahalle Muhtarımız olmak üzere, festival komitemize ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi. Mandalina ile ürettiği gıda ürünlerini festivalde satan Gıda Mühendisi Ayça Öğet, "Mandalina bizim yöresel lezzetimiz, tescilli ürünümüz. Bodrum’da festivalini düzenlemek gerçekten onur ve gurur verici. Biz de lezzetlerimizle birlikte mandalinayı burada temsil etmeye çalıştık" dedi. Festivalde halk oyunları gösterileri, mandalin konulu ikramlar ve satış stantlarının yanı sıra çocuklara özel aktiviteler de yer aldı. Mandalinli tatlar yarışması ve müzik etkinlikleriyle katılımcılar unutulmaz bir gün yaşadılar. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalde açılan stantlarda mandalinalı ürünlerin az olması dikkati çekti.