POLİTİKA - 20 Ekim 2018 Cumartesi 12:18

Başkan Karabağ, büyükşehir belediyesi aday adaylığı için başvurdu

A
A
A
Başkan Karabağ, büyükşehir belediyesi aday adaylığı için başvurdu

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçe gezilerinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için başvurusunu resmen yaptı.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçe gezilerinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için başvurusunu resmen yaptı. Başkan Karabağ, "CHP İzmir’de 30 ilçeyi ve büyükşehiri almayı hedefliyor. Bunu da inşallah gerçekleştirecektir. Yola çıkan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum" dedi.


Günlerdir ilçe ziyaretleri yapan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını resmen açıkladı. Karabağ, eşi Bahriye Karabağ, CHP Bayraklı ilçe Başkanı Cemalettin Alper ve meclis üyesi Mustafa Çekiçci ile CHP il binasına gelerek, adaylık başvurusunu da resmen yaptı.


CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile bir süre sohbet eden Başkan Hasan Karabağ, aday adaylığı kararı hakkında da kısa değerlendirme yaptı. Karabağ, "Başvuru süresi uzatılmasına rağmen biz dosyamızı sunduk. CHP İzmir’de 30 ilçeyi ve büyükşehiri almayı hedefliyor. Bunu da inşallah gerçekleştirecektir. Yola çıkan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum" dedi.


Bir süredir ilçe turları yaparak 15 ilçede parti örgütlerini ziyaret eden Başkan Hasan Karabağ, genel iktidara giden yolun yerelde iktidardan geçtiğini söyledi. Karabağ, "15 çevre ilçeyi gezdik. Çok sayıda aday arkadaşımız var. İzmir’de partimiz hala umut partisi. Bunu genele taşımamız lazım. Partinin başarısı belediyelerde seçilmiş başkanlarımızın başarısına ve partiyi büyütme sevdasına bağlı. Belediyecilik sadece günlük işleri yapmak değil savunduğunuz ideolojiyi iktidara taşımaktır. İstanbul belediyesi Türkiye’yi bu hale getirdi. Yerel yönetimlerde 89’daki gibi bir tabloyu yakalamalıyız ve iktidara giden yolu örmeliyiz” diye konuştu.


Dosyayı teslim alan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de, Başkan Hasan Karabağ’ın aday gösterilmesi durumunda arkasında duracakları sözü verdi. İl Başkanı Yücel, "Kendisi biliyorsunuz Bayraklı’nın ilk belediye başkanı. İki dönemdir başarılı bir belediyecilik yapıyor. Partimizi de en iyi şekilde temsil ediyor. Kendisine görev verildiği takdirde yine partimizi en iyi şekilde temsil edeceğine ve belediyeyi de en iyi şekilde yöneteceğine inanıyoruz. Arkasında olacağımıza sizlerin huzurunda söz veriyorum" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.