YEREL HABERLER - 23 Kasım 2015 Pazartesi 13:29

Bozdağ'a 5 Yılda 1 Milyon 200 Bin Fidan

A
A
A
Bozdağ'a 5 Yılda 1 Milyon 200 Bin Fidan

Yaz aylarında orman yangınlarıyla amansız bir mücadele veren İzmir Orman Bölge Müdürlüğü kış aylarında ise erozyonla mücadele etmek adına zorlu arazi şartlarına rağmen çalışmalarını sürdürüyor. İzmir ve Manisa’yı kapsayan çalışmalar çerçevesinde Ödemiş’te Bozdağlar’a 5 yılda 1 milyon 200 bin adet fidan dikildi.
Bozdağlar’da yaklaşık 2 bin 100 adet futbol sahası büyüklüğündeki alanda ağaçlandırma yapan İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nün çalışmaları kendini göstermeye başladı. İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü Gölcük Orman İşletme Şefliği sınırları içerisinde kalan 2159 metre rakımlı Bozdağ mevkisinin Ege Bölgesinin en yüksek rakımlı yerlerinden birisi olduğunun altını çizdi.
HEM TURİZM, HEM TARIM MERKEZİ
Bozdağ’da yer alan kayak tesislerinin kış turizmi açısından büyük öneme sahip olduğunu kaydeden İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, aynı zamanda Bozdağ’da bulunan Gündalan, Büyük Çavdar, Küçük Çavdar ve Çaldağ mevkilerinde tarım arazilerinde özellikle patates başta olmak üzere çeşitli tarım ürünleri yetiştiriciliğinin yaygın olduğunu aktardı.
Bu nedenle bölgede hem erozyonla mücadelesinin hem de biyolojik ve sosyal fonksiyonlar açısından orman alanının tesis edilmesinin önemli bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Aybal, bölgede yoğun şekilde ağaçlandırma yaptıklarını ifade etti.
KARAÇAM, SEDİR, KESTANE, ARDIÇ VE CEVİZ
Aybal, bu nedenle İzmir Orman Bölge Müdürlüğü olarak 2011 yılından itibaren bölgede “Erozyon Kontrolü” adı altında faaliyetler yapılmaya başlandığını, 2011 yılında 600 hektar, 2012 yılında 550 hektar, 2013 yılında 229 hektar, 2014 yılında 320 hektar ve 2015 yılında 334 hektar olmak üzere toplam 2033 hektar sahada arazi hazırlığı çalışmaları yapılarak, bu sahalara ağırlıklı olarak karaçam ve sedir olmak üzere kestane, ardıç, ceviz ahlat türleri ile 1 milyon 200 bin adet fidan dikildiğini belirtti.
“BOZDAĞ’I YEŞİL BİR DAĞ YAPMAK İÇİN”
Aybal Bozdağ’ı yeşil bir dağ yapmak için bu sahalarda yapılan gerek fidan dikimi, gerekse bakım çalışmalarında özellikle yöre halkının işlendirildiğini vurgulayıp bir nebze de olsa ekonomik olarak yöre halkına katkı sağlandığını kaydetti. Aybal, daha yeşil bir İzmir ve daha yeşil bir Türkiye için ağaçlandırma çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir