SPOR - 17 Nisan 2024 Çarşamba 10:25

Erkan Sözeri: “Suni çim yüzünden oyuncularımız sakatlandı”

A
A
A
Erkan Sözeri: “Suni çim yüzünden oyuncularımız sakatlandı”

Karşıyaka Teknik Direktörü Erkan Sözeri, “Profesyonel liglerde suni çimlerde oynamak bence çok gereksiz. Bu konuda federasyonun bir adım atmasını bekliyoruz, rica ediyoruz. Çünkü suni çimden dolayı üç tane oyuncumuz sakatlandı” dedi.


TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Karşıyaka’nın Teknik Direktörü Erkan Sözeri, geçtiğimiz hafta sonu oynanan Bulvarspor maçında suni çimden dolayı yaşadıkları sorunları İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlattı. Takımdaki oyuncuların sürekli çim sahada hazırlanıp, daha sonra suni çimde maça çıktıkları için sakatlandıklarını belirten Sözeri, “Biz halı gibi zeminde antrenman yapıyoruz. Gidiyoruz Alsancak Stadyumu’na harika bir zemin. Stadyum gibi stadyum, taraftarımız muhteşem. Öyle bir ambiyansta oynuyoruz. Rakiplerimiz de öyle. Biz şimdi gidiyoruz suni çimlerde oynuyoruz. Suni çimler Belarus ülkelerinde var. İklimden dolayı suni çimlere izin veriyorlar orada. Şimdi bizim iklimimiz Allah’a şükür güzel. Profesyonel liglerde suni çimlerde oynamak bence çok gereksiz. Yani bu konuda federasyonun bir adım atmasını bekliyoruz, rica ediyoruz” dedi.



“Suni çim yüzünden sakatlar verdik”


Bulvarspor maçındaki suni çimden dolayı üç oyuncularının sakatlandığını dile getiren Sözeri, “Erdem çok iyi oynuyordu ve Süper Lig’e aday bir oyuncumuzdu. Eyüp’ten kiraladık. Harika işler çıkarıyordu. Çapraz bağları koptu. Ameliyat olacak. Yani sadece suni çimden mi diyebilirsiniz ama bu suni çimin etkileri. Fatih Taşdelen golcü oyuncumuz çok formdaydı ve bileğinden sakatlandı. Suni çimde bileği döndü. Şimdi o da hafta sonuna yetişir mi yetişmez mi bilmiyoruz. Sol bekimiz Ferdi Burgaz, gencecik kendine bakan oyuncumuz, sürekli oynayan oyuncumuz arka adalesi sakatlandı. Anlık hamlelerden dolayı. Bu konuda federasyon adım atsın. Yani suni çime asla izin vermesin. Bunu yapmak çok zor değil. Yani bir tane futbolcu eksik transfer edilir. Bu yapılabilir. O yüzden buradan da çağrımı yineliyorum” ifadelerini kullandı.



“Rakibimiz düşme hattında”


Hafta sonu oynayacakları Hacettepe 1945 maçına dair de açıklamalarda bulunan Erkan Sözeri, “Rakibimiz düşme hattında. Bütün rakiplerimiz de düşme hattında oynuyorlar. Bizim grup özellikle çok sıkıntılı. Play-off ile düşme hattı arasında dört puan var. Bir maç kazandığı zaman play-off oynuyor takımlar, bir maç kaybettiklerinde düşme hattına oynuyorlar. Hacettepe’de geçen hafta içeride yara aldı. Şimdi daha dikkatli oynayacaklardır ama biz her şeye hazırlıklıyız. Cenk Ahmet sakattı yeni dönüyor ama daha hazır değil. Şeref, Fatih, Ferdi, Erdem, Yasin Ozan sakatlandı. Takımın yarısı yok şu anda. Ama bir anlayışını inşa ettik. Oyuncularımız da buna irade gösteriyorlar. Giren çıkan oyuncular o sisteme ayak uydurdular. Biraz geç oldu ama güzel oldu. Şimdi onun meyvelerini topluyoruz. Ekmeğini yiyoruz tabiri caizse. Pazar günü de taraftarımız tabii ki mutlaka gelecektir. Gene o ambiyansı yaşatacaktır. Pazar günü de çok güzel bir galibiyetle rakiplerimizin sonuçlarını bekleyeceğiz. Biz hala birinci ve ikinci olmaktan vazgeçmedik. Biz altı puan alıp rakiplerimizin sonuçlarını bekleyeceğiz” dedi.



Erkan Sözeri: “Suni çim yüzünden oyuncularımız sakatlandı”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Simit fiyat tarifesinde Ticaret Bakanlığı’nın onayı zorunlu hale getirildi Tacir ve sanayiciler tarafından üretilen mal ve hizmetlerin azami fiyat tarifelerinin düzenlenmesi hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelikte değişiklik yapıldı. Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren değişikliğe göre simit fiyatlarına ilişkin olumlu görüşü Ticaret Bakanlığı verirse fiyatlarda artış yapılabilecek. Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik değişikliğinin ayrıntıları şöyle: “Tarifeler, yönetim kurulunun teklifi ve meclisin onayıyla yürürlüğe girer. Tarifelerin tespitinde ilgili meslek komitesinin görüşü alınır. Meslek komitesi en geç onbeş gün içinde görüşünü bildirmek zorundadır. Ancak, simit ile 4/1/2012 tarihli ve 28163 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde tanımı yapılan ekmeğe ilişkin tarifenin belirlenmesi aşamasında yönetim kurulu; onbeş gün içinde Ticaret İl Müdürü ve Tarım ve Orman İl Müdürü ile esnaf ve sanatkarlar odaları birliği, tarifeyi düzenleyen oda ve ilgili belediyenin temsilcilerinden oluşan heyetin değerlendirmesini alır. Heyetin değerlendirmesi ve ilgili meslek komitesinin görüşü de dikkate alınarak yönetim kurulunca oluşturulan ekmek tarifesine ilişkin teklif, Ticaret Bakanlığının olumlu görüşünün alınmasından sonra yapılacak ilk toplantıda meclisin onayına sunulur. Ancak, Bakanlık tarafından olumsuz görüş bildirilmesi durumunda, heyetin toplanmasına gerek olmaksızın gerekçeleri ile birlikte yönetim kurulunca hazırlanan yeni tarife talebi, yeniden Bakanlığın görüşü alındıktan sonra meclisin onayına sunulur.”
Erzincan “Bağ Küllemesi Hastalıkları” yüzde 90 verim kaybına yol açabilir Üzümlü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından arazi kontrolleri kapsamında üzüm bağlarında, külleme, mildiyö, ölükol ve salkım güvesinde ilaçlama dönemleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Tescilli cimin üzümünün bağlarında “Bağ Küllemesi Hastalıkları” ile mücadelenin yapılmaması durumunda yüzde 90 verim kaybı yaşanacağı belirtildi. Bağ Küllemesi, asmanın yaprak, sap, sürgün, salkım gibi tüm yeşil aksamında gelişerek zarar oluşturan önemli bir hastalıktır. Hastalık, iklim şartlarının uygun gittiği ve mücadelesinin doğru yapılmadığı yıllarda yüzde 90’a varan ürün kayıplarına neden oluyor. Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinde Ziraat Yüksek Mühendisi olarak görev yapan Selahattin Albayrak, konu hakkında üreticileri bilgilendirerek şu uyarılarda bulundu; ‘Hastalığın yapraktaki Belirtileri’ “Hastalık başlangıçta yaprakların üst yüzeyinde yağ lekesine benzeyen sarımsı-açık yeşil renk açılmalarına neden olur. İleriki dönemde yaprak parlaklığını ve esnekliğini kaybeder, kalınlaşır, gevrekleşir ve kenardan içe doğru kıvrılır. Hastalığın bulunduğu kısımlarda grimsi-beyaz tozlu bir görünüm oluşur. ‘Hastalığın sürgünlerdeki belirtileri’ Sürgünler üzerinde başlangıçta siyaha yakın koyu renkli lekeler oluşur. Sürgündeki bu lekeler sezon sonuna doğru kırmızımsı kahverengine dönüşmektedir. ‘Hastalığın tanelerdeki belirtileri’ Hastalığa erken yakalanan taneler küçük kalır ve gelişemez. Hastalık tanelerde meyve sapı istikametinde çatlamaya neden olur. Taneler ben düşme dönemine kadar hastalığa duyarlıdır. ‘Mücadelesi ve kültürel önlemler’ Hastalıklı çubuklar budanarak imha edilmelidir. Yetişme sezonu içinde yaprak ve sürgün seyreltmesi yapılarak asmanın iç kısımlarına kadar iyi bir havalanma ve güneşlenme sağlanmalıdır. ‘Kimyasal mücadele’ 1. İlaçlama: Sürgünlerin 25-30 cm uzunlukta olduğu dönemde, 2. İlaçlama: Çiçeklenme öncesi, çiçek tomurcuklarının ayrıldığı dönemde, 3. İlaçlama: Tanelerin saçma iriliğinde olduğu dönemde, 4. ve sonraki ilaçlamalar: Üçüncü ilaçlamadan sonra hastalık gelişimi ve kullanılan ilacın etki süresi dikkate alınarak ben düşme dönemine kadar yapılmalıdır. Son ilaçlama ile hasat arasında gerekli bekleme süresine dikkat edilmelidir.”