EKONOMİ - 08 Kasım 2017 Çarşamba 11:23

Erkunt Traktör çiftçilerle bir araya geliyor

A
A
A
Erkunt Traktör çiftçilerle bir araya geliyor

Türkiye’nin ilk yerli tasarım traktörünü üretmenin yanı sıra, çiftçinin yüzünü güldürmek, dünya pazarında aranan bir marka olabilmek ve Türkiye’ye katma değer oluşturabilmek için 14 yıl önce kurulan Erkunt Traktör, 12 Kasım Pazar gününe kadar sürecek Adana Fuarı’nda çiftçilerle de bir araya gelecek.

Türkiye’nin ilk yerli tasarım traktörünü üretmenin yanı sıra, çiftçinin yüzünü güldürmek, dünya pazarında aranan bir marka olabilmek ve Türkiye’ye katma değer oluşturabilmek için 14 yıl önce kurulan Erkunt Traktör, 12 Kasım Pazar gününe kadar sürecek Adana Fuarı’nda çiftçilerle de bir araya gelecek.


Sürdürülebilir tarımsal üretime büyük önem verdiklerini ve bu konunun önemini her fırsatta, her platformda anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Erkunt Traktör Genel Müdürü Tolga Saylan, çevre ve doğanın korunmasına yönelik projeler üzerinde titizlikle çalıştıklarını belirtti. Bu doğrultuda tamamlanan projelerden birisi olan Common Rail Diesel teknolojisine sahip motorlarla üretilen modellerinin, tüketicide güven ve memnuniyet duygusu oluşturduğuna dikkat çeken Saylan, Adana’da sergiledikleri CRD teknolojili ürünlerinin yeşil bir gelecek için önemine dikkat çekti.


Traktörün artık özelliklerine ve sağladığı avantajlara bakılarak, bilinçli çiftçiler tarafından dikkatle seçilerek alınan bir makine olduğunun altını çizen Saylan, ’’Bu şartlar altında Türkiye’de traktör üretimi giderek gelişmekte. Gerek traktörlerin sağladıkları teknik özellikler, gerek konfor, gerekse giderek artan güç ihtiyacı, traktör üretimini bundan 25-30 yıl öncesine göre çok farklı bir çizgiye taşıdı. Ayrıca son yıllarda sayıları artan sektör dergileri, eğitimler ve Tarım Bakanlığı’nın çiftçi faaliyetlerine verdiği önemini giderek artırması, çiftçilerin daha bilinçli tercih yapmalarına, aradıkları traktörün özelliklerini daha rahat dillendirmelerine yardım etti. Bu doğrultuda üretilen traktörler çeşitlendi, teknik olarak daha ileride ve dünya markaları ile rekabet edecek konuma geldi. Bu, traktör sanayinin gelişmesi için olduğu kadar, ülkemizdeki tarımsal mekanizasyon anlayışının gelişmesi için de büyük bir adım’’ diye konuştu.



"Çiftçinin bakış aşçısını takip ediyoruz"


Erkunt Traktör olarak en önem verdikleri ve üstüne en yoğun çalıştıkları konunun çiftçinin değişen ve gelişen bakış açısını takip ederek, çevreye karşı hassas, kullanıcılarını koruyan, ekonomik gelişmelerine destek sağlayan ürünler tasarlamak olduğunu vurgulayan Saylan ’’Bu doğrultuda 2014 yılında çiftçilerimizin beğenisine sunduğumuz CRD teknolojisine sahip modellerimiz, ilk günkü gibi büyük ilgi görüyor. Yakıt püskürtme mantığıyla çalışan Common Rail Dizel motorlar, çevre dostu olmalarının yanı sıra çiftçiye, işletme giderlerini düşürme şansı tanıyor. Türkiye’de CRD teknolojisini ilk uygulayan marka olarak yaklaşık 3 yıl önce Kıymet, Kudret ve Haşmet Lüks modellerinde kullanılan bu yüksek performanslı ve çevre dostu motor sistemi ile çiftçilerimize ‘temiz bir dünya, temiz bir gelecek’ bırakma gayretimizi ortaya koyduk’’ dedi.



"Çalışmalarımıza devam ediyoruz"


Yerli bir markanın üreticisi olarak en kalitelisini üretmek ve müşteriyi memnun ederek dünya pazarında aranan bir marka olabilmek için durmadan çalıştıklarını ifade eden Saylan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ’’Ülkemiz için katma değer yaratıyoruz. İşte bu nedenle; mesele en fazla sayıda model üretmek değil, mesele çiftçiye yardım edecek, çevreyi koruyacak traktörü üretebilmek ve tarımı bir memleket meselesi olarak görebilmek diyoruz. Meselenin Türkiye’den de bu felsefe ve kalitede traktörler çıkabildiğini dünyaya göstererek, dünya çiftçisinin güvenini ve beğenisini kazanmış güvenilen bu markayı sürdürebilmek olduğuna inanıyor, bu inançla çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İsdemir, Vakum Altında Gaz Giderme Tesisi’ni törenle devreye aldı İsdemir, her geçen gün artan temiz çelik üretimine esas: çelik içinde asgari düzeyde olması beklenen hidrojen, azot ve oksijen gibi gazların giderilmesine, metalik olmayan inklüzyonların miktarının azaltılmasına ve ultra düşük karbon ihtiva eden kalitelerin üretilmesine olanak sağlayan teknolojiye sahip RH-OB İkiz Tip Vakum Altında Gaz Giderme Tesisi’ni devreye aldı. OYAK Maden Metalürji Şirketleri’nden İsdemir (İskenderun Demir ve Çelik A.Ş.), demir-çelik sektöründe yaşanan hızlı dönüşüme uyum sağlamak için yatırımlarını sürdürüyor. Türkiye ağır sanayisinin öncü kuruluşlarından İsdemir, söz konusu hedef doğrultusunda hayata geçirdiği yeni yatırımı Vakum Altında Gaz Giderme Tesisi’ni (İkiz tip RH-OB) 25 Nisan tarihinde düzenlenen törenle devreye aldı. Şirket, 1 milyon 200 bin ton/yıl üretim kapasitesine sahip tesis için 79 milyon 500 bin dolarlık yatırım gerçekleştirdi. Üst düzey kalitede temiz çelik üretim kabiliyetine sahip yeni tesis, şirketin üretim faaliyetlerini etkilemeyecek şekilde tasarlandı. Bu kapsamda, yeni tesisin konumu binlerce proses verisinin işlendiği simülasyon çalışmaları ile tespit edildi. Tesis için en uygun yer olarak belirlenen Tandiş Bakım ve Hazırlama Tesisi’nin boşaltılabilmesi için başka bir bölgede yeni Tandiş Bakım ve Hazırlama Tesisi kuran İsdemir, ardından Vakum Altında Gaz Giderme Tesisi Yatırım Projesi’nin inşa çalışmalarına başladı. İsdemir’in yeni tesisi, yerleşimi ve birçok alt projeyi kapsaması nedeniyle ‘proje içerisinde proje’ olarak nitelendiriliyor. Vakum Altında Gaz Giderme Tesisi’nin ana mühendislik, proses mühendisliği ve teknolojik ekipmanlarının temini dışında kalan inşaat ve montaj işleri, toz toplama sistemleri ile su sistemlerinin kurulması gibi tüm inşa çalışmaları yerli firmalar tarafından gerçekleştirildi. İsdemir, ürün portföyünü üst düzey çelik kaliteleri ile genişletecek Yapılan açıklama göre, Erdemir Mühendislik’in tüm departmanları ile dahil olduğu projenin önemli kilometre taşlarından RH-2 İstasyonu’nda sıcak testleri 25 Mart tarihi itibari ile başlarken, istasyonda bugüne kadar 30 döküm gerçekleştirildi. Soğuk testlerin devam ettiği RH-1 İstasyonu’nda ise, testlerin tamamlanmasının ardından bu yılın Haziran ayında üretime başlanması planlanıyor. İkiz Tip Gaz Giderme (RH-OB) Tesisi’nin tam kapasite devreye girmesi ile birlikte İsdemir, çeşitli kalitelerde üst düzey çelik kalitelerini de ürün portföyüne ekleyecek.
Samsun Başkan Doğan: “Samsun’u daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz” SAMSUN (İHA) – Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Tarımdan sanayiye, turizmden eğitime her alanda önemli bir potansiyele sahip olan Samsun’u daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz” dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Bakan Işıkhan’a, Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, ve AK Parti il teşkilatı üyeleri eşlik etti. Ziyarette ayrıca Büyükşehir Belediyesi bürokratları da bulundu. Başkan Doğan, ziyaret sırasında kentte gerçekleştirilen çalışmalar ve yapılması planlanan projelerle ilgili Bakan Işıkhan’a bilgi verdi. Samsun’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Bakan Işıkhan, Başkan Doğan’a çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Doğan ise Samsun’un Karadeniz Bölgesi’nin merkezi ve lokomotif kenti olduğunu belirterek, “Tarımdan sanayiye, turizmden eğitime her alanda önemli bir potansiyele sahip olan Samsunumuzu daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz. Bu noktada bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ı şehrimizde ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz” diye konuştu. Şeref defterinin imzalanıp hediye takdiminin ardından ziyaret sona erdi.