YEREL HABERLER - 14 Ocak 2017 Cumartesi 16:33

Işınsu Kestelli, Türk Eximbank yönetimine seçildi

A
A
A
Işınsu Kestelli, Türk Eximbank yönetimine seçildi

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, ülkemizin ihracat finansmanının motor gücü olan Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş.’nin (Türk Eximbank) Yönetim Kurulu üyesi oldu. Türk Eximbank’ın 12 Ocak’ta Ankara’da yapılan Genel Kurulu’nda yönetime giren Kestelli, “İzmir, Ege ve tüm Türkiye’nin ihracatının 2023 hedefleri doğrultusunda ivmelenmesi için çalışan bir anlayışın parçası olmaktan dolayı mutluyum. Bu önemli görevi takdir ettikleri için Sayın Ekonomi Bakanımıza ve Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca Genel Müdür Sayın Adnan Yıldırım’la birlikte başarılı çalışmalar yapacağımıza inanıyorum” dedi.
Dünya ekonomisinin düşük büyüme sarmalından çıkamadığını, FED’in faiz artırım trendiyle birlikte gelişmekte olan ülkelerin finansman maliyetinin arttığını, finansal piyasalarda oynaklığın riskli boyutlara yükseldiğini söyleyen Kestelli, böyle bir ortamda ihracata finansman ve sigorta sağlayan Türk Eximbank’ın misyonunun çok daha hayati boyuta geldiğini ifade etti.
İzmir Ticaret Borsası olarak Türkiye’nin tarımsal ürün ticaretinde dünyadaki payının artırılması konusunda bugüne kadar çok çaba sarf ettiklerini belirten Kestelli, “Türk Eximbank ihracat sektörüne nakdi kredi ve kredi sigortası olmak üzere ülke ihracatına yaklaşık yüzde 23 oranında destek sağlıyor. Bu noktada Türk Eximbank’ın kurumsal desteğini ve işbirliğini çok önemsiyoruz” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30