YEREL HABERLER - 02 Mart 2015 Pazartesi 13:09

İto Vakfı'ndan Okul Öncesi Eğitime Destek

A
A
A
İto Vakfı'ndan Okul Öncesi Eğitime Destek

İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Okul Öncesi Sürekli Eğitim Merkezi ve Materyal Geliştirme Merkezi Projesi”ne destek oldu. 805 bin lira tutarındaki projenin finansmanının yüzde 90’ı İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından karşılanırken, 80 bin 529 lirası ise İTO Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından karşılanacak.
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, vakıf olarak eğitime her zaman büyük destek verdiklerini söyledi. Bu düşünce ile İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni kurmaktan öğrencilere burs vermeye, okullara verilen desteklerden her yaştan ve kesime yönelik düzenlenen eğitimlere kadar pek çok eğitim projesi verdiklerini kaydeden Demirtaş, “Bu projelere bir yenisini eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve İZKA’nın ‘Okul Öncesi ve Mesleki Eğitim’ mali destek programı kapsamında destek almaya hak kazanan ‘Okul Öncesi Sürekli Eğitim ve Materyal Geliştirme Merkezi Projesi’ne destek veriyoruz” dedi. 805 bin liralık projenin yüzde 90’ı İZKA tarafından karşılanacak. Kalan yüzde 10’lık kısmı oluşturan 80 bin 529 lirayı da proje ortağı olarak vakfımız karşılayacak” dedi.
"OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ"
İTO Vakfı olarak bugüne kadar her kademede eğitime destek verdiklerini belirten Demirtaş, “Eğitim bizim en öncelikli konumuz. Eğitimle bu kadar iç içe olduğumuz dönemde okul öncesi eğitimin ne kadar önemli olduğunu da yakından gördük. Okul öncesinde alınan iyi eğitim, öğrencinin ilerideki bütün eğitiminin sağlam ve güçlü temeli olmasını sağlıyor” dedi. Demirtaş, bu nedenle İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü’nün projesine destek verdiklerini belirterek, proje kapsamında İzmir’de Okul Öncesi Sürekli Eğitim ve Materyal Geliştirme Merkezi kurulacağını söyledi. Bu merkezde hem öğrencileri yetiştirecek öğretmenlerin eğitileceğini hem de okul öncesi eğitim alacak öğrenciler için tasarım odaklı, yenilikçi ve özgün eğitsel oyun materyalleri geliştirileceğini söyledi. Demirtaş, “Eğitimcilerin eğitilmesi ve yaratılacak eğitim materyalleri ile okul öncesi eğitimde de süreklilik kazanılmış olacak. İzmir’in bir eğitim ve bilim kenti olmasını istiyorsak, okul öncesinden başlayarak eğitimin tüm aşamalarında titiz ve yaratıcı olmamız gerekiyor” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir