GÜNDEM - 30 Nisan 2024 Salı 12:31

İzmir’de 1 Mayıs’ta toplu ulaşım yüzde 50 indirimli

A
A
A
İzmir’de 1 Mayıs’ta toplu ulaşım yüzde 50 indirimli

İzmir’de, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle toplu ulaşım yüzde 50 indirimli hizmet verecek. İZBAN’da ise seferler ücretsiz gerçekleştirilecek.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde; ESHOT, İZULAŞ, İZTAŞIT, İZDENİZ, İzmir Metrosu ve İzmir Tramvayında seferlerin yüzde 50 indirimli yapılacağını duyurdu.


Resmi tatil olarak kutlanan 1 Mayıs’ta ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi-TCDD ortaklığıyla işletilen İZBAN’da ise seferler Cumhurbaşkanlığı kararıyla ücretsiz gerçekleştirilecek.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma serbest bölgesi için ilk adım Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen Güney Marmara Bölgesi Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Teknik Destek Programına, “Bandırma Serbest Bölgesi Fizibilite Raporu” konulu proje ile başvuru yapan Bandırma Ticaret Odası, teknik destek almaya hak kazandı. Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz ve Güney Marmara Genel Sekreteri Onur Adıyaman tarafından imzalanarak süreçleri başlayacak olan proje kapsamında alınacak teknik destek danışmanlığı sonucunda oluşturulacak rapor ile; son dönemde yatırımların arttığı, organize sanayi bölgelerinin kurulduğu, limanı olan ve yeni otoyol köprü yatırımları ile lojistik üs konumuna gelen Bandırma’nın Serbest Bölge ihtiyacı ortaya çıkarılacak. “Bandırma’ya gelecek yatırımlara yön verecek projeye imza atıyoruz” Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, bölgenin çehresinin değişmesi için belki de ilk adım olacak bu projeyi çok önemsediklerini, bu düşüncelerinin Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından da kabul görmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Potansiyeli göz önüne alındığında Türkiye’nin yatırım anlamında en gözde lokasyonu olan şehrimizin yapılacak çalışmalar neticesinde Serbest Bölge ihtiyacının ortaya çıkarılmasının önemli olduğunu; bu proje kapsamında alınacak danışmanlık sonrası oluşturulacak raporun, birçok yatırıma yön vermesini beklediklerini belirtti.