GÜNDEM - 20 Nisan 2024 Cumartesi 10:01

İzmir’de 23 Nisan’da toplu ulaşım ücretsiz

A
A
A
İzmir’de 23 Nisan’da toplu ulaşım ücretsiz

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin 30 ilçesinde 30 gün boyunca büyük bir coşkuyla kutlayacak. İlçelerde “Gezici Çocuk Şenliği” ile çocuklar bayram coşkusunu doyasıya yaşayacak, 23 Nisan Salı günü ise Kültürpark büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bayram günü toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak. İzmir Doğal Yaşam Parkı ise 6-18 yaş arasındaki ziyaretçilerini 22-28 Nisan tarihlerinde ücretsiz ağırlayacak.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin dört bir yanında düzenleyeceği etkinliklerle kutlayacak. “İzmir’in Dört Bir Yanında Şenlik Var” temasıyla 30 gün boyunca 30 ilçede düzenlenecek “Gezici Çocuk Şenlikleri” ile çocuklar pandomin, sihirbaz gösterileri, konserler, dans ve tiyatro gösterileriyle bayramın tadını doyasıya çıkaracak. 23 Nisan’da ise binlerce çocuk Kültürpark’ta düzenlenecek Çoçuk Şenliği’nde bayramın tadını doyasıya yaşayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu taşıma hizmetleri (İZDENİZ, İZULAŞ, METRO, ESHOT, İZTAŞIT, TRAMVAY) 23 Nisan Salı günü ücretsiz hizmet verecek. İzmir Doğal Yaşam Parkı ise 6-18 yaş arasındaki ziyaretçilerini 22-28 Nisan tarihlerinde ücretsiz olarak ağırlayacak.



Kültürpark’ta büyük şenlik


Kültürpark’taki Çocuk Şenliği 23 Nisan Salı günü saat 12.00’de başlayacak. Kaskatlı Havuz yanında düzenlenecek programda 12.00 ile 15.00 arası çocuklar için çadır etkinlikleri yapılacak. Saat 13.00-17.00 arasında konserlerin, sihirbaz ve dans gösterilerinin yer alacağı sahne etkinlikleri düzenlenecek. Açık alan etkinlikleri de saat 12.00-15.00 arasında yapılacak. Çocuklar kukla gösterileri, spor etkinlikleri, sokak oyunları, oyun parkuru, gezici kütüphane gibi birçok etkinlikle keyifli bir gün geçirecek.



Müzikli tiyatro gösterimleri çocukları büyüleyecek


27 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 13.00’te İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çağdaş Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği iş birliğiyle “Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu” Atatürk Oratoryosu’nu sunacak. Etkinlik ücretsiz yapılacak. 24 ve 26 Nisan tarihlerinde ise Kültürpark Atatürk Açık Hava Tiyatrosu’nda saat 19.00’da çocuklar ve aileleri için ücretsiz müzikli tiyatro gösterileri olacak. 24 Nisan’da Kral Şakir : Kapadokya Macerası, 26 Nisan’da ise Maşa ile Koca Ayı gösterisi ile çocuklar keyifli zaman geçirecek.



Çocuklarla “Dönüşüm Aile Kampı” Olivelo’da


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı tarafından ilki düzenlenecek Dönüşüm Aile Kampı Güzelbahçe Olivelo Yaşayan Parkı’nda yapılacak. Herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkından hareketle, çevresel sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda sürdürülebilir bir yaşam için atığın önlenmesi, azaltılması, yeniden kullanılması ve dönüştürülmesi bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla 27-28 Nisan 2024 tarihlerinde düzenlenecek kampta 8-9 yaş grubu öğrencileri ve aileleriyle birlikte Atıksız Yaşam Atölyeleri, Doğa Yürüyüşü, Yoga, Kuş Gözlemi, Kaçeli Koyunlarla Tanışma, Eko-Pinsel Perspektif: Geri Dönüşüme Odaklı Sanat Atölyesi, Geri Dönüşüm Müzik Aletlerinin Hikayesi ve Müzik konseri olmak üzere pek çok etkinlikte yer alacak.



İzmir’de 23 Nisan’da toplu ulaşım ücretsiz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İş dünyası üçüncü kez Almanya’da Ekonomi yayıncılığındaki gücünü yurt dışına taşıyan Türkiye’de İş Dünyası dergisi, “Almanya’da İş Dünyası”nın 3’üncü sayısı ile okurlarıyla buluştu. Çıkardığı özel sayısının buluşmasını Düsseldorf’da gerçekleştirecek olan dergi, 5 Mayıs Pazar günü Almanya’da, Türkiye’yi temsil eden iş insanlarını buluşturacak. Türkiye’de İş Dünyası dergisi, Almanya özelinde çıkardığı ve buluşmalarını düzenlediği özel sayısıyla ününü yurt dışına taşıdı. Almanya yolculuğuna 2022 yılında Köln ile başlayan dergi, ekonomi yayıncılığına da yeni bir soluk getirmiş oldu. Yılda bir kez çıkan ve Almanya’daki iş dünyasının nabzını tutan derginin buluşması bu kez Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Türkiye-Almanya Temsilcisi Kemal Şahin’in ev sahipliğinde yapılacak. Söz konusu bulaşmada, Almanya’daki Türk yatırımcılar ile Türkiye’den Almanya’ya yatırım yapmayı planlayan iş insanları ve bu konuda onlara yardımcı olan ticaret elçileri aynı çatı altında bir araya gelerek ortak akıl üretecekler. Özel sayıda neler var? Derginin özel sayısında üç önemli diplomat yer aldı. İki ülke arasında kültürel etkileşimi teşvik ederek karşılıklı anlayışı artırmayı amaçlayan Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul ve Köln Başkonsolosu Turhan Kaya güçlü ticaret bağlarımıza değinerek, Türk toplumunun Almanya için vazgeçilmez olduğunu anlattı. Kuzey Ren-Vestfalya Eyaletinin Türk firmalarına sunduğu fırsatları ve eyaletteki yatırım ortamını NRW.Global Business Türkiye Temsilcilik Müdürü Dr. Adem Akkaya paylaşırken, Türkiye’nin Alman yatırımcılar için nasıl fırsatlar barındırdığını İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç masaya yatırdı. Hazırlamış olduğu dosya konusuyla bir kez daha sürdürülebilirliğin önemine değinen dergi, geleceğimiz için kritik bir rol üstlenen hidrojeni ayrıntılarıyla ele aldı. Ve bu sayıda birçok başarı hikâyesi daha gün yüzüne çıktı. Medipol’den Bentaş Bentonit’e, Yayla’dan Gizil’e, Peker Holding’den Tosyalı’ya kadar birçok başarının bugünlere nasıl ulaştığı yine Almanya’da İş Dünyası dergisinin son sayısında!
Antalya Yaya yolunu işgal eden motosiklet, scooter ve araçlar 7/24 denetleniyor Antalya Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri insan sirkülasyonunun yoğun olduğu bölgelerde vatandaşların can güvenliğini sağlamak için trafik denetimlerini artırdı. Ekipler kent merkezi ve ilçelerde bulunan trafiğe kapalı yollarda yaya güvenliğini tehdit eden motosiklet, scooter ve araçlara yönelik denetim yapıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri şehir merkezinde sadece yaya kullanımına açık olan yollarda ve bölgelerde trafik denetimlerini sürdürüyor. Antalya’nın en işlek noktalarında gerçekleşen denetimlerde yaya yollarını kullanan motosiklet, bisiklet, scooter ve araç sürücülerine cezai işlem uygulandı. Kapalıyol Kazım Özalp Caddesi’nde gerçekleşen denetimlerde ekipler, kuralları ihlal eden sürücülere ceza yazdı. Denetimler 7/24 devam edecek Turizmin başkenti Antalya’da vatandaşların ve ziyaretçilerin rahatı ve can güvenliği için denetimleri sürdürdüklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Amiri Volkan Sönmez, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Kapalıyol’da son dönemlerde alınan şikâyetler doğrultusunda trafik denetimlerini arttırdıklarını söyledi. Sönmez, “Motosiklet, scooter ve bisiklet gibi yaya yollarında kullanılması yasak olan taşıtların vatandaşlarımızı rahatsız etmesi, vatandaşların güven içerisinde yürüyememesinden dolayı denetimlerimizi sıklaştırdık. Mini araçlar olarak tabir ettiğimiz bu araçların giriş ve çıkışlarına müsaade etmiyor, kontrolünü sağlıyoruz. Uyarıları dikkate almayan kurallara uymayan sürücülerle ilgili yasal işlem uyguluyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımız 7/24 devam edecek” diye konuştu. İşgallere geçit verilmeyecek Ayrıca yer işgalleri ile ilgili de denetimlerin devam ettiğini ifade eden Sönmez, şu bilgileri verdi: “Vatandaşlarımızın kullanımı için ayrılan alanları, yolları işgal eden masa, sandalye, şemsiye gibi unsurlara yönelik denetimler yapıyoruz. İlk olarak bu işgallerle ilgili uyarılarımızı yapıyoruz. Uyarılarımızı dikkate almayanlar için yasal işlemlerimizi uyguluyoruz. İşgalde bulunan, silüeti bozan hiçbir şeye müsaade etmiyoruz.” Kemer Liman Caddesi denetlendi Antalya Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıtası ilçelerde de denetim gerçekleştiriyor. Antalya’nın turistik ilçelerinden Kemer’de Liman Caddesi’nde yayaların kullanımına açık olan yollarda motosiklet, bisiklet, elektrikli bisiklet, elektrikli scooter gibi araçların kullanımını önlemek için kontroller yapılıyor. Yapılan kontrollerde özellikle motosiklet kullanıcıları, can güvenliği için yaya yollarına girmemeleri konusunda uyarıldı.