SAĞLIK - 05 Kasım 2009 Perşembe 15:04

Domuz gribi korkusuna hipnozlu çözüm

A
A
A
Domuz gribi korkusuna hipnozlu çözüm

Özel bir NLP ve hipnoz uzmanı son günlerde tüm dünyayı etkisi altına alan ve insanlar üzerinde psikolojik korku salan domuz gribine karşı hipnozla destek veriyor.

ÇAĞDAŞ YILDIRIM/ANTALYA

Antalya'da uzun zamandır faaliyet gösteren NLP, hipnoz ve hafıza merkezi son günlerde tüm dünyayı etkisi altına alan ve insanlar üzerinde büyük psikolojik baskı yaratan 'Domuz Gribi'ne karşı hipnozla destek veriyor. Müge Kasaroğlu ve Bülent Şenyürek'ten oluşan konusunda uzman kişiler, domuz gribinden korkan ve çekinen insanlara belirlenen zamanlarda hipnozla destek veriyor.

Domuz gribinin insanlarda son günlerde fobi haline geldiğini belirten Sosyolog, NLP uzmanı Şenyürek, "Domuz gribi korkusu son derece doğal. Fakat bu korkuyu hayatı olumsuz şekilde etkileyecek belirtilerde fobi durumuna getirmek anlamsız. Eskiden ortada mikroplar yok muydu? Domuz gribi o kadar işlendi ki ciddi bir korkuya dönüştü. Hepimizin hayatını sınırlandırmaya geldi. Devlet ve yetkililer tarafından bir takım önlemler alınması gerekiyordu. Medyatik bir ortama geldi.

Temizlik takıntısı olanlar şimdilerde bu kavramlarla dışarı çıkması imkansız hale geldi. Grip, bundan önce de vardı bundan sonra da olacak. Fakat şimdi fobi haline geldi. Bizde NPL ve hipnozla bu korkuları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz" dedi.

Domuz gribinden korktuğunu ve paranoyak hale geldiğini belirten Buket Kuru, "Domuz gribi hastalığı çıktığından beri çok korkuyorum. Çocuğum okuldan geldiği an ellerini yıkayıp hemen üstünü çıkartıyorum. Paranoyaklık durumuna geldim. Destek almak için buraya geldim" diye konuştu.

Dışarıda domuz gribine karşı büyük bir baskı olduğunu belirten Nil Hürgenç, "İki gün önce annemi hastaneye götürmek zorunda kaldım. Haberler beni çok etkiledi. Domuz gribi olduğunu zannettim. Annem orada yatarken olabilecek en kötü senaryolar geçti aklımdan. Bunu atamadım. Destek alma kararı verdim. Korkularımı yenmek için buraya geldim" ifadesini kullandı.

Sosyolog, NLP uzmanı Şenyürek, tarafından yaklaşık 15 dakika süren hipnoz sonrasında ise katılımcılar 'Domuz Gribi'ne karşı hipnozla çözüm buluyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir