SAĞLIK - 16 Nisan 2024 Salı 11:46

MBA’lı öğrenciler Medicana İzmir’de

A
A
A
MBA’lı öğrenciler Medicana İzmir’de

Medicana Eğitim Grubu’na ait Akhisar MBA Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri Medicana İzmir Hastanesi’ni ziyaret etti. Öğrenciler, üniversite sınavı öncesinde meslek tercihlerine yardımcı olmak için Hastane’de görev yapan farklı alanlardaki yöneticilerinden meslekleriyle ilgili bilgi aldı. Medicana International İzmir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Dilek Aslanca, “Günümüzde sağlık alanında doktor, hemşire gibi meslekler dışında çok farklı meslekler için de kariyer fırsatı mevcut. Örneğin robotik cerrahi için mühendisler, yapay zeka destekli tedavi için yazılım uzmanları istihdam ediliyor” dedi.


İzmir’deki eğitim ve kariyer imkanlarını yerinde görmek amacıyla Akhisar MBA Akhisar Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri yaptıkları gezi kapsamında Medicana İzmir Hastanesini ziyaret etti. Hastane’de farklı alanlarda çalışan yöneticiler, mesleklerini tanıtarak öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtladı. İlk ve orta öğretim alanında MBA Okulları, lisans düzeyinde de Fenerbahçe Üniversitesi’ni bünyesinde barındıran Medicana Eğitim Grubu’nun kardeş kurum olduğunu belirten Başhekim Aslanca, öğrencilere tıp alanında sağlanan kariyer imkanlarından bahsetti. Aslanca, teknolojideki gelişmelerle birlikte, hastanelerde çok farklı mesleklere kariyer imkanı sunulduğunu ifade ederek, “Kariyerinizi sadece akademik bilgilerle değil, hobileriniz, sosyal hayatınız, yardım kuruluşları ile çalışmalarınızla inşa ederseniz vizyonunuz ve seçenekleriniz daha geniş olur” dedi.



“İşini tutkuyla yapanlar daha başarılı”


Öğrencilere özel sağlık sektöründe tanıtım alanında neler yapıldığını anlatan Medicana International İzmir Hastanesi Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Yağmur Akçe, bu alanda kariyer planlayanların yenilikçi olmaları kadar işlerini tutkuyla sevmelerinin önemine değindi. Hastanelerde sağlanan istihdam şartlarını anlatan Medicana İzmir İnsan Kaynakları Müdürü Duygu Eser ise gençlere “Mutlu olmak için sevdiğiniz, hayal ettiğiniz bir mesleği seçin, kendi güçlü yönlerinizi belirleyin ve bu yönde bir kariyer planlaması yapın” dedi. MBA Akhisar Lise Müdürü Tuğba Tur da Medicana International İzmir Hastanesi’nde verilen bilgilerin öğrenciler için çok faydalı olduğunun altını çizerek, tüm yöneticilere teşekkür etti.



MBA’lı öğrenciler Medicana İzmir’de

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tolunay Kafkas: "4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Antalyaspor galibiyetiyle ilgili, "Kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaştığı Antalyaspor’u 4-1 mağlup etti. Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Maçta pozisyon hataları yaptıklarına değinen Kafkas, "Çok stresli ve gergin maçlar oynuyoruz. Her maç final havasında. Bu oyun daha önceki maçlara göre istediğimiz gibi değildi ama sonuç önemli. Özellikle bizim takımın pres gücü yüksekti. Bunun da nedenleri var tam anlamıyla yapamadık. Sakat oyuncularımızın yeni yeni dönmesi. Bazı pozisyon hataları yaptık. Oyunun belli bölümünde topu rakibe bırakıp kontrol etmeye çalıştık. Aslında oyun planımızın içerisinde yoktu ama plan değişikliğine gittik. Sonuçta kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum. Antalyaspor ve Sergen Hocaya da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. "Her maçı kazanabilecek güçte takımız" Gelecek hafta deplasmanda karşılaşacakları Kayserispor ve ligin kalan bölümüyle ilgili Kafkas şunları söyledi: "Kayseri’de kazanmak istiyoruz. Bizim şöyle bir avantajımız var; son 4 haftaya girerken yükselişimiz var. Hem sonuç olarak hem oyun olarak. Eğer bunu artıya çevirebilirsek her maçı kazanabilecek güçte takımız. Ligde 37-38 ve 40 puanlar tehlikede olduğunu düşünüyorum."