YEREL HABERLER - 01 Mart 2016 Salı 09:47

Nevvar Salih İşgören Vakfı'ndan Bilime Destek

A
A
A
Nevvar Salih İşgören Vakfı'ndan Bilime Destek

Birçok devlet kurumu, belediye, sivil toplum kuruluşu ve özellikle üniversitelerle birlikte önemli projelere imza atan Nevvar Salih İşgören Vakfı, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile merhum Nevvar Salih İşgören çiftinin adını taşıyan yeni bir “Kök Hücre ve Gen Tedavi Merkezi” konusunda işbirliğine gidiyor.
Nevvar Salih İşgören Vakfı, DEÜ ile merhum Nevvar Salih İşgören çiftinin adını taşıyan yeni bir “Kök Hücre ve Gen Tedavi Merkezi” konusunda işbirliğine gidecek. Bu doğrultuda Nevvar Salih İşgören Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Şener, yönetim kurulu başkanı Prof. Dr. Mustafa Ökmen, yönetim kurulu başkan yardımcısı Erol Urgun ve denetim kurulu başkanı Ünal Ödemiş, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ve öğretim üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda İzmir Biyotıp ve Genom Enstitüsü (iBG-izmir) bünyesinde kuruluş aşamasında olan Kök Hücre ve Gen Tedavi Merkezi hakkında enstitü müdürü Prof. Dr. Mehmet Öztürk, vakıf temsilcilerini bilgilendirdi. iBG-izmir’in önemli faaliyet alanlarından birisinin hastalıkların tedavilerinde modern yöntemlerin geliştirilmesi olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Öztürk şunları söyledi: “Özellikle kök hücre ve gen tedavi yöntemleri geliştirilip uygulanacaktır. Bu teknoloji, gerek yaşlılığa ya da hastalığa bağlı doku dejenerasyonlarının tedavisi gerekse özellikle çocukları etkileyen kalıtsal hastalıkların tedavisinde çok önemlidir. Bu nedenle, İBG-İzmir’de Kök Hücre ve Gen Tedavi Merkezi kurma çalışmaları başlatılmıştır.”
KIZ YURDUNA SANCAR’IN ADI VERİLECEK
Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Urgun, insan sağlığı açısından kritik öneme sahip olan bu tür teknolojilerin İzmir’de geliştiriliyor olmasının çok sevindirici olduğunu vurguladı. Urgun, "iBG-izmir’in faaliyet alanlarına baktığımızda ülkemiz, hatta tüm insanlık adına nasıl önemli bir merkez olduğunu daha iyi anlıyoruz. Bugüne kadar eğitim ve sağlık alanında büyük işbirliklerine imza atan Nevvar Salih İşgören Vakfı’nın böyle büyük bir proje içinde de yer alması bizim açımızdan da çok önemli" diye konuştu. Toplantıda, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Balçova’daki yerleşkesine Nobel Ödüllü Bilim Adamı Aziz Sancar’ın adının verileceği kız öğrenci yurdu ile akademisyenler için konaklama ve sosyal aktivite merkezi yapılması kararlaştırıldı. Karşılıklı taleplerin dile getirildiği toplantının ardından projenin şekillenmesi için yeniden bir araya gelineceği belirtildi.
Toplantıda, Nevvar-Salih İşgören Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Şener, yönetim kurulu başkanı Prof. Dr. Mustafa Ökmen, yönetim kurulu başkan yardımcısı Erol Urgun, denetim kurulu başkanı Ünal Ödemiş,
genel koordinatör Berna Şahin, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Halil Köse, Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri Abidin Öztürk, Dokuz Eylül Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanı Veysel Altungeyik, iBG-izmir Müdürü Prof.Dr. Mehmet Öztürk, iBG-izmir Müdür Yrd. Prof. Dr. Esra Erdal, iBG-izmir Müdür Yrd. Prof. Dr. Şermin Genç hazır bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Düzce Valiliğinden "polisin vatandaşı darp" iddiasıyla ilgili açıklama Düzce Valiliği, polis ekiplerinin bir vatandaşı tartakladığı iddiasıyla ilgili yapılan incelemede, haberde belirtildiği gibi polis ekibince herhangi bir darp olayının gerçekleşmediği, şüphelinin görevli polise hamlede bulunması üzerine polis memuru tarafından bu temasın engellediğinin anlaşıldığı, maksadını aşan haber ve hakaret içeren yorumlarda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Düzce Valiliğinden yapılan açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarından ‘Düzce Atatürk Bulvarı’nda gerginlik. Polisin tutumu tepki çekti’ başlığıyla verilen paylaşımlarla ilgili yapılan incelemede; 20 Aralık 2025 günü saat 00.12 sıralarında Atatürk Bulvarı giriş kısmında bulunan otobüs durağı civarında kavga eden şahısların bulunduğu ihbarı üzerine olay yerine polis ekibinin sevk edildiği, polis ekibince olay yerine intikal edildiğinde, mahalde bulunan esnaflar tarafından çevreye rahatsızlık verdiği belirtilen H.Y ve O.Y’nin alkollü oldukları belirtilerek şahısların bölgeden uzaklaştırılması talep edilmiş, polis ekibince şahıslar bölgeden uzaklaştırılmıştır. Söz konusu video, olay yerini gören mobese ve mahalde bulunan iş yerlerine ait kameralar birlikte incelendiğinde; haberde belirtildiği gibi polis ekibince herhangi bir darp olayının gerçekleşmediği H.Y.’nin görevli polis memuruna hamlede bulunması üzerine polis memuru tarafından bu temasın engellediği, ayrıca yine aynı video görüntülerinde polis memuru için iddia edilen ‘oğlunun yanında yapıştırırım seni’ söyleminin ’oğlunun yanında yakışmıyor sana’ şeklinde olduğu, mevcut müdahale ve sözlü ikazların zor kullanma yetkisinin orantılılık ilkesi kapsamında, yerinde ve yeterli olduğu anlaşılmıştır. Bahse konu olayla ilgili görevli polis memurları için sosyal medya üzerinde yapılan maksadını aşan haber ve hakaret içeren yorumlarda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur" denildi.
Bursa Prysmian işçileri Mudanya’da yürüdü Bursa’da Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi Prysmian fabrikası işçileri, MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecine ilişkin alınan eylem kararları kapsamında Mudanya’da yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Edinilen bilgilere göre, Prysmian fabrikasından çıkan işçiler Mudanya BUDO Meydanı’na kadar yürüyerek eylemlerini sürdürdü. Yürüyüşün ardından meydanda toplanan işçiler, taleplerini kamuoyuyla paylaştı. Eyleme; Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar, Genel Örgütlenme Sekreteri Fehmi Elmacı, Bursa Şubesi yöneticileri, Prysmian İşyeri Sendika Başkanı Ekrem Şaş, işyeri temsilcileri ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. Yürüyüş boyunca işçiler, "Metal işçisi direnişin simgesi", "İşçiler açken patronlara huzur yok", "Direne direne kazanacağız" ve "Sadaka değil, toplu sözleşme" sloganları attı. Birleşik Metal-İş Sendikası, yürüyüş ve basın açıklamasına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 24 Aralık’ta açıklanan eylem kararlarının kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti. Açıklamada, Genel Başkan Özkan Atar’ın, metal işçilerinin patronların dayattığı sefalet şartlarına boyun eğmeyeceğini, kazanılmış hakların gasp edilmesine izin verilmeyeceğini ve haklı talepler için mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceğini vurguladığı ifade edildi. Eylem, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde sona erdi.