YEREL HABERLER - 04 Mayıs 2016 Çarşamba 16:15

Selçuk İle Portekiz'in Ourem Belediyesi Artık Resmen Kardeş

A
A
A
Selçuk İle Portekiz'in Ourem Belediyesi Artık Resmen Kardeş

Selçuk Belediyesi, Portekiz’in Ourem Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzaladı.
Selçuk Belediyesi ve Portekiz’in Ourem Belediyesi arasında kardeş şehir protokolünün imzalanması için bir tören düzenlendi. İmza töreninde Ourem Belediye Başkanı Başkanı Paulo Alexandre Homem de Oliveira Fonseca ile Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı barış ve dostluk mesajları verdi. İnanç turizmi açısından Fatima ile Selçuk arasında gerçekleşecek işbirliğinin her iki kent için de bir sinerji oluşturacağına dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, "2008 yılında iki kent arasında başlayan sürecin iyi bir yol haritası ile bugünlere geldiğine inanıyoruz. Ourem şehrinin Fatima beldesi ile 2014 Temmuz ayında bir ön anlaşma yapmıştık. Yapılan ziyarette inanç turizmi ve iki beldenin kültürel mirasın karşılıklı değerlendirilmesi anlamında iyi bir işbirliği olacağı ve ortak proje potansiyeli ortaya çıktı. Şu anda ilçemizi ziyaret eden Ourem Belediye Başkanı Paulo Alexandre Homem de Oliveira Fonseca ve kültür müdürü Dr. Fernando Paguim ve biz meclislerimizden yetki alarak bu protokolü imzalayacağız. Bu işbirliğinin kültürel anlamda, turizm anlamında ve iki yerel yönetimin hizmetleri anlamında önemli bir katkı sağlayacağını hepimiz biliyoruz"
Konuşmasında sık sık dostluk mesajları veren Ourem Belediye Başkanı Başkanı Fonseca da, şöyle konuştu:
"Birbirimizin dilini konuşmamıza gerek yok vücut dilimizle, dostluğumuzla, bakışlarımızla şu ana kadar her şeyi birbirimize ifade ettiğimizi düşünüyorum. Portekiz ve Ourem için bugün çok tarihi bir gün. Türkiye ve Selçuk için de çok önemli bir gün olduğunu düşünüyorum. Her şeyden önce Türkiye ve Portekiz ilişkileri adına bugün çok önemli."
Kardeş şehir protokolü için düzenlenen törene, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Portekiz’in eski İzmir Fahri Konsolosu Fahri Gökyayla belediye başkan yardımcıları, AK Parti, CHP ve MHP’nin belediye meclis üyeleri, Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Hatipoğlu, THK Üniversitesi İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Emekli Kurmay Albay Yrd. Doç. Dr. İsmail Birer, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Selçuk Ticaret Odası Meclis Başkanı Yusuf Dereli ve oda üyeleri, Efes Arkeoloji Müzesi Müdür Cengiz Topal, Yükseköğrenimi Destekleme Derneği Başkanı Remzi Çelikel ve dernek üyeleri, Selçuk Kent Konseyi Başkanı İrfan Yıldız meclis üyeleri, daire amirleri katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir