YEREL HABERLER - 07 Şubat 2013 Perşembe 12:00

MARDİN BELEDİYESİ`NE 41 MİLYON EURO`LUK KAYNAK

A
A
A
MARDİN BELEDİYESİ`NE 41 MİLYON EURO`LUK KAYNAK

Mardin Belediyesi Yenişehir`in altyapısının tamamını değiştirmek için AB hibeleri kapsamında 41 milyon Euro`luk kaynak sağladı.
Mardin Su ve Atık Su AB yatırım projesini hayata geçirmek için AB Heyeti ile yapılan görüşmeler neticesinde ihalenin 2013 yılı içerisinde yapılması karara bağlandı. Heyetlerle yapılan toplantılar neticesinde Mardin, merkez, Yenişehir, 13 Mart, Nur Mahallesi, Artuklu Üniversitesi kampüs yanı içme suyu, kanalizasyon, yağmur drenajı ve bunlara bağlı olarak Mardin güney ve kuzey kısım arıtma tesislerinin ihalesinin 2013 yılı içerisinde yapılması karara bağlandı. Yenişehir`deki altyapının ihtiyaca cevap vermediği için acilen yenilenmesi gerektiğini belirten Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, "Mardin tarihinde ilk defa bu miktarda kredi sağlanıyor. Rakamın büyüklüğü işin büyüklüğünü de göstermektedir. Yaklaşık 100 milyon harcayarak Yenişehir`in altyapısının tamamını yenileyeceğiz. Gelecek nesillere altyapısı sağlam bir şehir bırakacağız. Halkımıza hayırlı olsun" dedi.
41 Milyon Euro`luk projenin yüzde 85`i AB hibesi, yüzde 6`sı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`ndan, kalan kısmı ise Mardin Belediyesi tarafından finanse edilecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.