YEREL HABERLER - 07 Kasım 2012 Çarşamba 12:59

SALTUKOVA`DA KOÇ ÖDÜLLÜ TURNUVA DÜZENLENDİ

A
A
A
SALTUKOVA`DA KOÇ ÖDÜLLÜ TURNUVA DÜZENLENDİ

Zonguldak`ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesinde düzenlenen koç ödüllü turnuvayı, şampiyon olarak bitiren Kitap Kırtasiye Dünya Eğitimspor takımı kazandı.
Saltukova Beldesi`nde düzenlenen koç ödüllü Saltukova Gazi Ortaokulu Halı Saha Futbol Turnuvası, Burunkaya Muhtarlığı ile Kitap Kırtasiye Dünyası Eğitimspor arasında oynanan final müsabakasıyla sona erdi. Saltukova Gazi Ortaokulu Aile Birliği tarafından, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar arasında düzenlenen ve okul bünyesinde yer alan, sentetik çim sahada yapılan turnuvada 12 takım mücadele etti. Turnuvanın 3.lüğünü Zonguldak M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu elde ederken, finalde Burunkaya Muhtarlığı`nı 7-5 mağlup eden Kitap Kırtasiye Dünyası Eğitimspor turnuvanın şampiyonu oldu. Burunkaya Muhtarlığı turnuvanın 2.si olurken, turnuvanın gol krallığını ise Kitap Kırtasiye Dünyası Eğitimspor`dan Onur Çevik elde etti. Turnuvanın gol kralı Onur Çevik`e ödülünü Saltukova Gazi Ortaokulu Müdürü Resul Demir verirken, turnuvaya katkılarından dolayı turnuvanın hakemi Ekrem Kaçmaz`a plaketini Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Ekip Başkanı Ercan Kahya takdim etti. Turnuvanın 3.sü olan Zonguldak M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu kupasını Okul Aile Birliği Başkanı Alper Balçık`ın elinden alırken, 2. Olan Burunkaya Muhtarlığı`na kupasını İlçe Milli eğitim Şube Müdürü Bayram Güneş verdi. Turnuvanın şampiyonu olan Kitap Kırtasiye Dünyası Eğitimspor takım kaptanı Savaş Akay`a kupasını takdim eden Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, turnuvanın ödülü olan koçu ise şampiyon takımın sponsoru olan Sabri Özkara`ya teslim etti.Turnuva sonunda bir konuşma yapan Saltukova Gazi Ortaokulu Müdürü Resul Demir; turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen Okul Aile Birliği`ne ve okul personeline, turnuvaya iştirak eden tüm takımlara, sporculara ve izleyicilere teşekkür ederken, sentetik çim sahanın okula ve beldeye kazandırılmasındaki emeklerinden dolayı Belediye Başkanı Adil Düzlü`ye ise ayrıca teşekkür etti. Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü ise; bu tesisin Zonguldak Valiliği, İl Özel İdaresi ve Saltukova Belediyesi`nin işbirliğiyle yapıldığını, Saltukova Gazi Ortaokulu`nda yer alan bu tesisin bölgedeki hiçbir okulda olmadığını ama tesislerin yapılmasından daha önemli olan şeyin bu tesislerin etkin ve verimli bir şekilde kullanılması olduğunu belirtti. Gazi Ortaokulu idaresinin bu tesisi sürekli olarak gençlerin, öğrencilerin ve tüm vatandaşların kullanımına sunduğunu, bundan dolayı memnuniyet duyduklarını belirten Düzlü, düzenledikleri bu organizasyondan dolayı tertip komitesine teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep SANKO Sanat Galerisi’nde "Savunma Dönemi Antep Kartpostalları" sergisi açılacak Gaziantep’in kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, SANKO Sanat Galerisi’nde "Savunma Dönemi Antep Kartpostalları" konulu fotoğraf sergisi açılacak. SANKO Sanat Galerisi koleksiyonundan 27 fotoğrafın sergileneceği "Antep Kartpostalları" sergisinin açılışı, Gaziantep’in Kurtuluşu’nun yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 25 Aralık Perşembe günü saat 17.30’da yapılacak. 9 Şubat 1921’de Antep savunmasının sona ermesiyle şehrin hakimiyetini ele geçiren Fransızlar, bombardımanları sonucu yerle bir olan mekanların fotoğraflarını çekmişler. Antep Savunmasının ardından Fransızlar tarafından çekilen ve kartpostal olarak Fransa’ya gönderilen fotoğraflar, Fransızların Antep’i aldıklarını göstermek amacıyla kendi kamuoyuna propaganda aracı olarak kullanılmıştır. Fransızlar hakimiyetlerini göstermek için ‘Bombardıman Sonrası Antep’ diyecek kadar pervasız hareket ederken, bir anlamda kent halkına yaptıkları haksızlığı bütün dünyaya fotoğraflarla anlatmaları açısından önemli belgelerdir. Savunma sonrası çekilen fotoğrafların büyük kısmının altında Suriye kökenli fotoğraf editörü olan Thevenet’in imzası var. Fotoğraflar Fransa-Paris’te "Le Deiley Photograph Studios"ta basılmış. Yine Fransız işgal yıllarını konu alan foto kartların bazılarında da Editör Wattar Freres’in adı geçiyor. Bir fotoğrafın çoğaltılarak basımı olan foto kartlara cumhuriyet öncesi ve sonrası dönemlerde rastlamak mümkün. Wattar Freres’in Antep’le ilgili foto kartları Halep’teki stüdyoda basılmıştır. 1920’li yıllarda Antep Amerikan Koleji fotoğraflarının ve bazı Antep görüntülerinin fotoğraf editörü olarak Neurdein Freres karşımıza çıkmaktadır. Fotoğraflar Paris’te İmp. Crété, Succ.- Paris - Corbeil’de tab edilmiştir. 1920’li yıllara ait bazı Antep fotoğraflarının altında editör olarak Thouha Freres’in adı geçmektedir.
Sakarya Mekke’de ring otobüsünün çarptığı Türk umrecinin evinde taziye çadırı kuruldu Umre ibadetini yerine getirmek için Sakarya’nın Hendek ilçesinden Mekke’ye giden Türk kafilesine, kontrolden çıkan ring otobüsü çarptı. Meydana gelen kazada Abidin Dağköy hayatını kaybederken eşi ve bir kişi yaralandı. Hayatını kaybeden Türk umrecinin evinin önünde ise taziye çadırı kuruldu. Suudi Arabistan’ın Mekke’i Mükerreme şehrinde umrecileri otellerden Harem’i Şerife götüren ring otobüslerinden birisi Mahbes’ül Cin mevkiinde tünel girişinde, otellerine doğru gitmek için yolun karşısına geçmeye çalışan, Türk umreci kafilesine çarptı. Mahbes Garajı yakınlarında kontrolünü kaybeden bir otobüsün karşıdan karşıya geçmeye çalışan Türk kafilesine çarpması sonucu Abidin Dağköy hayatını kaybetti. Kazada yaralanan Emine Dağköy ve Birol Yalçın hastanede tedavi altına alındı. Yalçın, tedavisi sonrasında taburcu edilirken Emine Dağköy’ün ise vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu öğrenildi. Türkiye Cidde Konsolosluğu yetkilileri, olayın ardından derhal harekete geçildiğini, gerekli diplomatik ve sağlık süreçlerinin başlatıldığını ve ailelerle irtibat sağlandığını bildirdi. Vefat haberini alan Sakarya’nın Hendek ilçesi Köprübaşı Mahallesi’ndeki yakınları ise Dağköy’ün evinin önünde taziye çadırı kurdu. Köprübaşı Mahallesi Muhtarı Ramazan Sürekçioğlu, "Abidin Daköy ağabeyimiz, umre ziyareti için gittiği Mekke’de trafik kazası sebebiyle vefat etti ve hanımı hastanede tedavi görüyor. Hem tedavi süreçleri hem de cenazenin ülkeye getirilmesi için görüşmeler devam ediyor. Bu işlemler neticesinde ya orada defnedilecek ya da burada" dedi.