YEREL HABERLER - 07 Kasım 2012 Çarşamba 16:53

BURHANİYE`DE ÖОRENCİLER PİL AVCISI OLDU

A
A
A
BURHANİYE`DE ÖОRENCİLER PİL AVCISI OLDU

Balıkesir`in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Zabıtasının öncülüğünde Atık Pil toplama Kampanyası başlatıldı. T.A.P. (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi) işbirliğiyle düzenlenen kampanyada 30 okul görev alırken öğrenciler de pil avcısı oldu.
Burhaniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 1 Kasım ile 30 Nisan 2012 tarihleri arasında devam edecek kampanya için Burhaniye`nin köy okullarını da kapsayan toplam 30 okulda çalışmalar başlattı. Portatif pil kutuları, görsel sunumlar ve afişleme teknikleri aracılığıyla eğitim kurumlarını ziyaret eden zabıta ekipleri, kampanyanın duyurulması adına okullarda sorumlu öğretmenler tespit ederek projeye start verdi. T.A.P.tarafından en çok pil toplayan okula sürpriz bir hediyenin verileceği kampanyanın sonunda; içinde nikel, civa ve kurşun gibi zararlı maddeler barındıran pillerin doğaya zarar vermeden geri dönüştürülmesi hedefleniyor.
İlçenin temizliği ve doğal dokusunun bozulmaması adına, üretilen tüm çevre projelerine destek olacaklarını belirten Burhaniye Belediyesi Zabıta Müdürü Yüksel Yüce, ``Burhaniye`nin tabiatının güzelliğini ancak yaşayan bilir. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle ortak yürüteceğimiz bu tip çevre projelerinin sonucunda halkımızda çevre bilinci oluşturup tüm atıkların geri kazandırılması ve doğanın tüm anlamda temiz kalması adına elimizden geleni yapacağız`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırmaspor- Hatayspor maçının ardından Trendyol 1. Lig’in 27. haftasında oynanan Bandırmaspor-Hatayspor maçının ardından teknik direktörler açıklamalarda bulundu. Trendyol 1. Lig’in 27. haftasında sahasında konuk ettiği Hatayspor’u 4-0 mağlup etti. Bandırma 17 Eylül Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında her iki takımın teknik direktörleri karşılaşmayı değerlendirdi. Bekir İrtegün: "10 kişi kalınca direnç düştü" Hatayspor Teknik Direktörü Bekir İrtegün, maçın özellikle ilk 45 dakikasında sahada iyi bir Hatayspor olduğunu ifade etti. Oyuna hakim olduklarını ve zaman zaman topa sahip olarak rakibi zorladıklarını belirten İrtegün, ikinci yarıda 10 kişi kalmalarının dengeleri değiştirdiğini söyledi. Genç oyuncuların mücadele ettiğini ancak kadro eksiklerinin bariz şekilde hissedildiğini dile getiren İrtegün, "1-0 geriye düştükten sonra özgüven kaybı yaşadık. Oyundan düşüyoruz. Bu konuları düzeltmek için çalışıyoruz ancak çok sayıda eksikle mücadele etmek kolay olmuyor" dedi. Takımın saha içi kadar saha dışındaki disiplin ve karar süreçlerine de dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan İrtegün, Hatayspor’un bir şehir takımı olduğunu hatırlatarak bu sorumluluğun bilinciyle hareket edilmesi gerektiğini ifade etti. İrtegün ayrıca Bandırmaspor’u galibiyetinden dolayı tebrik etti. Mustafa Gürsel: "Zor bir süreçten geçiyoruz" Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel ise takım olarak sıkıntılı bir dönemden geçtiklerini belirtti. Çok sayıda eksik oyuncuları olduğunu vurgulayan Gürsel, "Sadece sakatlık değil, sağlık problemi yaşayan oyuncularımız da var. Bu bizim için talihsizlik ama düzelecek" diye konuştu. Hatayspor karşısında mutlak kazanılması gereken bir maça çıktıklarını ifade eden Gürsel, hava şartlarının da oyunu etkilediğini söyledi. İlk yarıda rüzgara karşı oynadıklarını ve pozisyonlar bulmalarına rağmen değerlendiremediklerini belirten deneyimli teknik adam, ikinci yarının başında gelen gol ve rakibin 10 kişi kalmasının ardından oyunun kendileri için daha rahat bir hale geldiğini dile getirdi. Oyuncularının ortaya koyduğu mücadeleden memnun olduğunu ifade eden Gürsel, "Kolay bir süreçten geçmiyoruz. Sadece bu maç için değil, genel duruşları ve mücadeleleri için oyuncularımı tebrik ediyorum" dedi. Önümüzdeki hafta oynanacak Ümraniyespor maçına da değinen Gürsel, sarı kart cezaları ve savunmadaki eksiklere dikkat çekerek kadroda zorunlu değişiklikler yapabileceklerini sözlerine ekledi. Bandırmaspor aldığı bu galibiyetle moral bulurken, Hatayspor ise eksik kadrosuna rağmen genç oyuncularla mücadele etmeye devam edecek.