YEREL HABERLER - 05 Kasım 2012 Pazartesi 10:49

KENT KONSEYİ`NDEN İZAYDAŞ`A ZİYARET

A
A
A
KENT KONSEYİ`NDEN İZAYDAŞ`A ZİYARET

Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Kahraman ve Genel Sekreter Gültekin Görüm, Çevre Çalışma Grubu üyeleri ile birlikte İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç`ı makamında ziyaret etti.
Kent Konseyi Başkanı Dr. Halil İbrahim Kahraman, Genel Sekreter Gültekin Görüm, Tüpraş`ta Çevre Yüksek Mühendisi olarak görev yapan Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu Başkanı Mustafa Görgün, Çalışma Grubu üyeleri İZAYDAŞ Proje Şefi Onur Uludağ ve Körfez Belediyesi Çevre Mühendisi Sinem Çetinkaya`nın katıldığı ziyarette Kent Konseyi Başkanı Dr. Halil İbrahim Kahraman, Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu`nun gerçekleştirdiği çalışmalara verdikleri destekten dolayı İZAYDAŞ Genel Müdürü Saraç`a teşekkür etti.
İZAYDAŞ`ın çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Kahraman, ``Bir sanayi kenti olan, bundan dolayı ciddi bir çevre kirliliği sorunu ile karşı karşıya kalan Kocaeli`nde çevreyi temiz tutmak ve gelecek nesillere temiz çevre bilincini aşılama yönündeki çabalarınızı takdir ediyoruz`` dedi. Kocaeli Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu`nun temiz bir Kocaeli için, İZAYDAŞ ile ortak çalışma ve projelerde yer almaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.
İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç ise ziyarette şirket çalışmaları ve tesisleri hakkında kısa bilgi verdi. Kocaeli`nde çevre adına birçok önemli projeye imza attıklarını belirten Saraç, ``Bir sanayi kenti olması nedeniyle, çeşitli kaynaklardan çıkan katı, sıvı ve gaz halindeki kirletici maddelerinin, hava, su ve toprakta birikmesi nedeniyle oluşan çevre kirliliğinin önlenmesi için büyük bir hassasiyetle çalışıyoruz. Mesela İZAYDAŞ`ta sadece atık yönetimi değil aynı zamanda enerji üretimi de gerçekleştiriyoruz`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Trendyol Süper Lig: Konyaspor: 0 - Galatasaray: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 23. haftasında Konyaspor, sahasında Galatasaray ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 28. dakikada Gabriel Sara’nın pasında ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Yunus Akgün’ün şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti. 29. dakikada Yunus Akgün’ün pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Mauro Icardi’nin vuruşunda meşin yuvarlak dışarı çıktı. 36. dakikada ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Eren Elmalı’nın ortasında Roland Sallai’nin gelişine vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Bahadır’da kaldı. Hakemler: Atilla Karaoğlan, Furkan Ürün, Samet Çavuş Konyaspor: Bahadır Güngördü, Andzouana, Uğurcan Yazğılı, Adil Demirbağ, Arif Boşluk, Berkan Kutlu, Melih İbrahimoğlu, Olaigbe, Morten Bjorlo, Deniz Türüç, Muleka Yedekler: Deniz Ertaş, Yasir Subaşı, Tunahan Taşçı, Enis Bardhi, Diogo Gonçalves, Jevtovic, Bazoer, Jinho Jo, Nagalo, Blaz Kramer Teknik Direktör: İlhan Palut Galatasaray: Uğurcan Çakır, Sacha Boey, Wilfred Singo, Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı, Mario Lemina, Gabriel Sara, Leroy Sane, Yunus Akgün, Roland Sallai, Mauro Icardi Yedekler: Günay Güvenç, İsmail Jakobs, Davinson Sanchez, İlkay Gündoğan, Yaser Asprilla, Kaan Ayhan, Lucas Torreira, Barış Alper Yılmaz, Renato Nhaga, Noa Lang Teknik Direktör: Okan Buruk Sarı kart: Arif Boşluk (Konyaspor)
Bitlis Bitlis’te yüzlerce vatandaşa iftar ikramı Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı boyunca sorumluluk sahasında bulunan 6 ilde her gün yüzlerce vatandaşa iftar yemeği ikram ediliyor. Ramazan ayının manevi atmosferinde dayanışma ve paylaşma geleneğini sürdüren Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü, kurduğu iftar sofralarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlar başta olmak üzere çok sayıda kişiyi aynı sofrada buluşturuyor. Her gün özenle hazırlanan sıcak yemekler, Bitlis’te tarihi Hazo Hanında, Van’da, Hakkari’de, Muş’ta, Şırnak ve Siirt’te belirlenen noktalarda vatandaşlara ulaştırılıyor. Bitlis Vakıflar Bölge Müdürü Ali Osman Ayan, Ramazan ayı süresince iftar programının aralıksız devam edeceğini belirterek, "Vakıf geleneğimizin temelinde yardımlaşma ve paylaşma var. Bu mübarek ayda vatandaşlarımızla aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Ayan, 6 ilde toplamda her gün 2 Bin 700 kişiye sıcak yemek ulaştırdıklarını ifade ederek bu sayının çoğunun evlere servis edildiğini söyledi. Ayan, "Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak, Türkiye genelinde 81 ilde ve birçok lokasyonda Ramazan iftarlarımız bu sene itibari ile de kutlanmaktadır. Yaklaşık 3 yıldır kutlamış olduğumuz Ramazan iftarlarımızı da Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğümüze genelinde toplamda 2 bin 700 aileye Ramazan iftarını ulaştırmaktayız. Bölge bazında Bitlis ilimizde günlük 800 aileye, 500 ailemize evlerine servis şeklinde geri kalan 300 kişilikte salon iftarı olarak tarihi Hazo Hanında iftar sunuyoruz. Bütün Bitlis halkını Ramazan iftarlarımıza davet ediyoruz. Kazasız belasız bir şekilde Ramazan Bayramına ulaşmayı diliyoruz" diye konuştu.