POLİTİKA - 14 Eylül 2017 Perşembe 16:10

Bakan Eroğlu, 23 milyon TL tutarındaki 30 müjde ile Karabük’e geliyor

A
A
A
Bakan Eroğlu, 23 milyon TL tutarındaki 30 müjde ile Karabük’e geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 23 milyon lira tutarındaki 12 adet yatırım müjdesi ile yarın Karabük’e geliyor.


Bakan Eroğlu, Karabük programı kapsamında ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 13 adet, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak 1 adet ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 1 adet tesisin temelini atacak.


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 15 Eylül Cuma günü Karabük’te düzenlenecek olan toplu temel atma merasimi ile 225 milyon lira yatırım bedelli 15 adet tesisin temelini atacak.


“Karabük’e 225 Milyon TL’lik 15 Tesis”


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 14.00’da Karabük Şehir Meydanı’nda düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Aldeğirmen Barajı, Safranbolu İçmesuyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi, Haslı Barajı ve Sulaması, Ova Barajı ve Sulaması, Ovacuma Barajı ve Sulaması, Eflani Gökgöz Göleti ve Sulaması ile 7 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak.


Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı merasimde OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesis ile DKMP Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak Yenice Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Yaban Hayatı Gözlem Kulesi’nin de temelini atacak.


Karabük’te 5 aileye gelir getirici tür, 10 aileye de Orköy sertifikası verecek olan Prof. Dr. Eroğlu, ıhlamur, ceviz, üvez, dut, kızılcık ve fındık türlerinden oluşan toplam 3 bin 200 adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.


“10 Bin 910 Dekar Zirai Arazi Suyla Buluşacak”


Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak tesislerle yılda 12,6 milyon metreküp içme suyu temin edilecek, 26 milyon metreküp su depolanacak, 10 bin 910 dekar zirai arazi suyla buluşacak, 1 ilçe, 1 belde, 7 köy, 2 mahalle ve 736 dekar arazi taşkınlardan korunacak. Ayrıca ormancılık projeleri ile Karabük’te ağaçlandırma yapılacak ve ormanların bakımı sağlanacak.


“Karabük’e son 4 yılda 386 Milyon TL’lik 59 Müjde”


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca


28 Eylül 2013 ve 04 Kasım 2016, tarihlerinde Karabük’e verdiği 363 milyon TL’lik 47 müjdeye ilave olarak 23 milyon lira yatırım bedeline sahip 12 müjde daha verecek. Böylece son 4 yılda Karabüklülere toplam 386 milyon TL’lik 59 müjde vermiş olacak. Müjdeler arasında taşkın koruma tesisleri, ormancılık çalışmaları ile otomatik meteoroloji gözlem istasyonu bulunuyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu. 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, “10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandı. Bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.