POLİTİKA - 30 Nisan 2024 Salı 15:25

Milletvekilleri Akay ve Keskinkılıç’tan Almanya çıkarması

A
A
A
Milletvekilleri Akay ve Keskinkılıç’tan Almanya çıkarması

CHP Karabük Milletvekili Cevdet ve AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Almanya’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.


Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde bulunan Karabük Yenice Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen geceye katılan CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay ve AK Parti Karabük Milletvekili, Almanya’da hizmet veren iş insanlarını da ziyaret etti.


İş adamı Abdullah Ören ile birlikte Almanya nın Gelsenkirchen kentinde kozmetik ve sağlık ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Köktürk firması sahibi Erdal Köktürk’ü ziyaret eden Milletvekilleri Akay ve Kekinkılıç, firmanın çalışmaları ve Türkiye’deki yatırımları hakkında görüş alışverişinde bulundu.


Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş’ın da hazır bulunduğu ziyarette firma sahibi Erdal Köktürk, firması hakkında bilgiler üretimin Türkiye’de olduğunu ve dünyanın bir çok ülkesine ihracat yaptıklarını söyleyerek, “ Bizler aynı bölgenin insanlarıyız. Eşim Yeniceli ve Yenice ilçesinde de gerekli olanakların yer tahsisi olması durumunda istihdam noktasında ilçeye fabrika kurabiliriz. Bu noktada ülkemize hizmet etmek bize onur verir. Bu noktada yatırımlarımız Türkiye’de” dedi.


Milletvekilleri Keskinkılıç ve Akay, ilçeye yapılacak yatırım noktasında her türlü desteğe hazır olduklarını ifade ederek, bölgenin gelişmesi ve kalkınması anlamında özellikle Avrupa’daki iş insanların yatırımlarına sıcak baktıklarını belirterek, Türkiye’ye davet etti.



Milletvekilleri Akay ve Keskinkılıç’tan Almanya çıkarması

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Bin rakımdaki tarlalarda tohumları toprakla buluşturuyorlar Sakarya’nın Hendek ilçesinde hem kendi ihtiyaçları hem de geçimlerin sağlamak için biber, salatalık, karalahana, fasulye gibi mahsulleri üreten vatandaşlar, bin rakımlı tarlalarında tohumları toprakla buluşturuyor. Hendek ilçesinde bazı vatandaşlar, hem kendi ihtiyaçları hem de geçimlerin sağlamak için ilçe merkezine 32 kilometre uzaklıkta olan ve bin rakıma sahip Dikmen Mahallesi’ndeki tarlarında biber, salatalık, karalahana, fasulye gibi mahsullerin üretimini yapıyor. İlçe merkezinde ikamet eden vatandaşlar, yılın belirli aylarında kilometrelerce yolu kat ederek dik yamaçlarda geçimlerini sağlamak için tohumları toprakla buluşturuyor. “Hava şartları normal değil erken diktiğimiz zaman ürün soğuktan etkileniyor” Bin rakımlı tarlalarda hava şartlarından dolayı fasulye ekimini Hıdırellez’den sonra diktiklerini aktaran Meryem Kazın, “Erken diktiğimizde ürünlerimiz çürüyor. Hendek ilçe merkezinde ikamet ediyorum orada bir süre kaldıktan sonra ürünleri ekmek için Dikmen Mahallesi’ndeki evimizde kalıyorum” derken Emine Kazın, “Biber, salatalık, fasulye ve karalahana dikiyoruz. Burada en çok giden ürün karalahanadır. Biberleri önce tohum halinde ekip fide haline getiriyoruz daha sonrasında da farklı bir ekim daha yapıyoruz. Fasulyeleri Hıdırellez’den sonra dikiyoruz sebebi ise bölge yüksek bir yer olduğu için hava şartları normal değil erken diktiğimiz zaman ürün soğuktan etkileniyor. Biz damlama sistemi ve direk dikerek fasulyeleri ipe sardırıyoruz” dedi.
Mardin Mardin’de mahkeme kararıyla Aybüke ismini aldı, azimli kardeşinin en büyük destekçisi Mardin’in Artuklu ilçesinde yaşayan 2 kız kardeş, eşyasız ama kitap dolu evlerinde tüm zorlukları aşarak üniversiteyi kazanıp kendileri gibi okumak isteyen kızları savunmak istiyor. Kız kardeşleri küçük yaşta evlendirilen ve kendileri okumayı başaran Hazal Aybüke Atay (25) ve kız kardeşi Ayşil Neva Atay (19), okumak için destek bekliyor. Kendileri de evlendirmek isteyen fakat okumak isteyen kız kardeşler tüm imkansızlara rağmen okuma azimlerini sürdürüyor . Batman’da şehit edilen Aybüke öğretmenin hayatını kendine örnek alan kız kardeşlerden Hazal, ismine mahkeme kararıyla "Aybüke" öğretmenin adını ekleterek Mardinli kızların ve kadınların vatan sevgisini ve coğrafi şartların zorluğunu gazete manşetlerine taşımak için okumak istediğini söyledi. Kitabın bulunduğu bir aile ortamında bulunmadıklarını beliren Atay, “Galiba onun yokluğu beni kitap okumaya itti. Bunu da Allah’ın bana verdiği bir nimet olarak düşünüyorum. Genelde kitaplarla örülü bir hayatımız var. Sürekli kitaplarla haşır neşir bir şekilde bilgi edinmeye çalışıyoruz. İsmime gelecek olursak, 2017 yılında mezuniyet senemde Şehit Şenay Aybüke Yalçın öğrencilerine karne dağıttıktan sonra terör örgütü tarafından şehit edildi. Tabi bütün kadınların haklarının korunmasını istiyorum. Ama Şehit Aybüke öğretmenin üzerimde çok farklı bir etkisi oldu. Uzun süre etkisinden çıkamadım. Her yıl kendisini saygıyla anıyorum. Onun ismini yaşatmak istedim ve gerekli müracaatlarda bulundum. Şu an Aybüke öğretmenimizin ismini taşıyorum. Bizim de öğretmenlerimiz var, biz de karne alıyorduk. Şehit edildiği gün aklıma öğretmenlerim geldi” diye konuştu. Küçüklüğünde 32. Gün programını sık takip ettiğini ve Mehmet Ali Birand’a hayranlık duyduğunu ifade eden Atay, kendisi için büyük bir öncü olduğunu gazetecilik ruhunu ondan aldığını dile getirdi. Kız kardeşi Aysil Neva Atay ise, bugüne kadar yüzlerce kitap okuyarak hukuk fakültesini okumak için hazırlandığı, sınavı kazanıp kadınların hakkını savunmak için hakime olmak istediğini belirtti. Her çocukta olduğu gibi kendi okuma merakının da çocukken başladığını vurgulayan Atay, "Hukuk alanında uzman bir hakim olmak istiyorum. Fakat oldukça kaynak eksikliğim var. Yüce devlet erkanlarımızdan istirhamlarımız ve taleplerimiz var. Bize her türlü yardımlarını bekliyoruz. Yardım edeceklerinden hiç kuşkumuz yok” şeklinde konuştu. Atay, “Tüm birimlere çağrı yapmak istiyoruz. Biz sadece okumak istiyoruz. Buralarda harcanmak istemiyoruz. Küçük bir yerde yaşıyoruz ve imkanımız çok kısıtlı. Yegane isteğimiz güzel bir eğitim almak. Devletimize itimat ediyoruz. Maddi ve manevi destek bekliyoruz" ifadelerinde bulundu.