EĞİTİM - 16 Nisan 2018 Pazartesi 12:49

(Özel Haber) Kucaklarında bebekleri ile okuma yazma öğreniyorlar

A
A
A
(Özel Haber) Kucaklarında bebekleri ile okuma yazma öğreniyorlar

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Safranbolu Belediyesi, Kaymakamlık ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün açtığı okuma-yazma kurslarında kadınlar kucaklarındaki bebekleri ile eğitim alıyor.

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Safranbolu Belediyesi, Kaymakamlık ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün açtığı okuma-yazma kurslarında kadınlar kucaklarındaki bebekleri ile eğitim alıyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından Türkiye genelinde başlatılan ‘okuma-yazma seferberliği’ kapsamında Safranbolu’nun en ücra köyü ile ilçe merkezinde açılan kurslara bugüne kadar 200’ün üzerinde kadın kayıt yaptırdı. Kadınların kimisi genç yaşta evlendiğinden çocuk sahibi olunca okuyamadığını, kimisi ise köylerde hayvan peşine gitmekten babalarının okula göndermediğini söyleyerek, yıllar sonra bu özlemi gidermenin mutluluğunu yaşıyor. Safranbolu Gümüş İlköğretim Okulunda açılan okuma yazma kursuna kucağında bebeği ile gelen Dilek Çelikbaş, hayatı boyunca hiç okula gitmediğini ve okuma yazmayı çok öğrenmek istediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a başlattıkları okuma yazma seferberliği için de teşekkür eden Çelikbaş, “Babam beni okumaya göndermedi. Çok pişman oldum okumadım diye. Hastaneye, markete gittiğim zaman hiçbir şey biliyorum. Cahillik çok kötü, keşke zamanında okuma yazma öğrenseydim” dedi.


Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, okuma-yazma seferberliği kapsamında hafta içi ve hafta sonu her alan ve mekanda talepler ve tespitler doğrultusunda kurslar açılığını söyledi. Gümüş, “Hedefimiz Safranbolu’da okuma yazma bilmeyen hiçbir vatandaşımızın kalmaması. Bu konuda tüm alan taramalarımızı yaptık ve 200 vatandaşımıza ulaşarak 27 kurs açtık. En sınır köyden başlayıp tüm alanlarda kurslarımızı gerçekleştiriyoruz. Öğretmenlerimizin özverili bir şekilde gayretleri var. Çocukları ile birlikte onlar da bu azme ortak oluyorlar. Bugüne kadar okuma yazma öğrenememiş vatandaşlarımızı da kurslarımıza bekliyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.