GENEL - 18 Mayıs 2018 Cuma 09:24

KMÜ Teknik Bilimler MYO’da mezuniyet sevinci

A
A
A
KMÜ Teknik Bilimler MYO’da mezuniyet sevinci

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun mezuniyet töreni düzenlendi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun mezuniyet töreni düzenlendi.


Törene KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oktay Talaz, üniversitenin akademik ve idari personelinin yanı sıra öğrenciler ve aileleri katıldı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunu birincilikle bitiren Ayşe Kara’nın konuşmasıyla devam etti. Kara, mezun olmanın ve okulu birincilikle bitirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, “İki yılın ardından bugün kutlamakta olduğumuz mezuniyet bizim için bir son değil aksine hayata atılma, sorumluluk ve tecrübe sahibi olmanın başlangıcıdır. Artık yetişkin bireyler olarak hayata atılacağız. Başarılı olmak için çok çalışmak ve bazı fedakârlıklar yapmak zorundayız. Bütün yeteneklerimizi ve birikimlerimizi kullanarak kendimizi olmak istediğimiz şekilde yetiştirebiliriz. Atalarımızın değerlerine sahip çıkan, ülkemize, çevremize ve insanlığa faydalı bireyler olacağımıza inancım tamdır. Emeğini bizden esirgemeyen herkese, kendim ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.


Ayşe Kara, açılış konuşmasının ardından mezuniyet kütüğüne isminin yazılı olduğu plakayı çaktı.



“Yolunuz ve bahtınız açık olsun”


Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oktay Talaz ise konuşmasına Gazze’de yaşanan hain saldırıları kınayarak başladı. Doç. Dr. Talaz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün, 500’ün üzerinde öğrencimizi mezun etmenin sevincinin yanı sıra İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamın acısını aynı anda yaşıyoruz. Sevgili gençler, bugün mezun olarak gerçek hayata adımınızı atmak üzeresiniz. İnşallah hepiniz hayatları boyunca başarılı bireyler olursunuz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”



“Sizlerin sektöre katacağı çok şey var”


KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ise konuşmasında öncelikle öğrenci ailelerine seslenerek, “Bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınızı kendi evlatlarımız bilerek en iyi şekilde yetiştirdik. Onlara günümüz koşullarının gerektirdiği tüm mesleki ve teknik bilgileri vermemizin yanı sıra onları insani konularda ve milli menfaatlerimiz doğrultusunda vatana millete faydalı olacakları şekilde yetiştirmeye özen gösterdik” dedi.


Rektör Akgül, konuşmasının devamında öğrencilere hitaben şunları söyledi: “Öğrencilik döneminde olduğu gibi bundan sonra da çalışmaya, öğrenmeye, sürekli yeni bilgi ve teknikleri araştırmaya devam edin. Üniversite mezunu bir teknik eleman olarak sizlerin sektöre katacağı çok şey var. Sizden diğer bir isteğim mümkünse kendi alanınızda lisans tamamlamak için gayret gösterin. Endüstriyel tasarımcılarla, mühendislerle, yazılımcılarla, sanatçılarla, üreticilerle hep işbirliği içinde olun. Unutmayın ki ülkemizin iktisadi kalkınması ve yerli sanayisinin gelişimi sizlerin çabası, mücadelesi, azmi ve üretkenliğiyle gerçekleşecektir. Mezuniyetinizin; tüm hayallerinizin ve beklentilerinizin gerçekleşeceği, emeklerinizin karşılığını alacağınız, verimli, mutlu, huzurlu ve aydınlık bir yaşamın başlangıcı olmasını temenni ediyorum.”



“Tarih dünü ve yaşadığımız bu günleri kara bir leke olarak yazacaktır”


Rektör Akgül, konuşmasının son bölümünde ise İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamı kınayarak, “Dün, ABD’nin tüm dünya barışını hiçe sayarak vurdumduymaz tavırları sonucunda yüzyıllardır kanın ve gözyaşının dinmediği Ortadoğu’da yeni bir felaket yaşanmıştır. ABD’nin bu tahrik ve provokasyon içeren tavrı zaten bir terör devleti olan İsrail’in daha da zalimleşmesine ve katliam yapmasına fırsat vermiştir. Tarih dünü ve yaşadığımız bu günleri kara bir leke olarak yazacaktır. Yalnızca meşru müdafaa hakkını kullanan Filistinli kardeşlerimizin şehit edilmesiyle sonuçlanan bu çirkin saldırıyı kınıyor ve şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca yarın başlayacak olan Ramazan ayının hayatlarımıza esenlik, hanelerimize bereket getirmesini, tüm İslam alemi için de hayırlara vesile olmasını ve akan kanın, gözyaşının dinmesini diliyorum.” dedi.


Açılış konuşmalarının ardından Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda ve bölümlerinde dereceye giren öğrencilere plaket ve hediye takdimi yapıldı.


Bütün mezun öğrencilere öğretim elemanları tarafından mezuniyet belgelerinin verilmesiyle birlikte öğrenciler mezuniyet andını okuyarak keplerini havaya fırlattılar ve hep birlikte mezuniyet sevincini yaşadılar.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da uyuşturucu operasyonunda 5 kişi tutuklandı Samsun’da narkotik polisi tarafından özel harekat polislerinin de desteği ile düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 5 kişi tutuklanırken, 2 kişi ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışma yapan Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özel harekat polislerinin de desteğiyle önceki sabah saat 06.00 sıralarında önceden tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. "Uyuşturucu madde ticareti" yaptıkları tespit edilen 10 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların ikametinde yapılan aramalarda 477,43 gram eroin, 402,40 gram metamfetamin, 402 adet sentetik ecza, 25,99 gram sentetik kannabinoid, 12,55 gram esrar, 1 adet esrarlı sigara, 1 adet hassas terazi, 15 adet uyuşturucu kullanma aparatı, suçtan elde edildiği değerlendirilen 228 bin 300 TL para, 3 adet tüfek, 59 adet tüfek kartuşu ve 111 adet tabanca mermisi ele geçirildi. Polisteki sorgusu tamamlanan 1 kişi serbest bırakılırken, S.Ç. ve H.Ç. dün Samsun Adliyesine sevk edildi. S.Ç. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, H.Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Narkotik Şube Müdürlüğündeki sorguları tamamlanan H.K., E.K., E.Ö., E.K., H.S., A.C.K. ve E.C.K. de bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren H.K., E.K., E.Ö., E.K. ve H.S. tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderilirken, A.C.K. ve E.C.K. ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Kahramanmaraş Tebrik çiçekleri depremzedelerin yuvalarını süslüyor Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, makamına gönderilen tebrik çiçeklerini kalıcı konutlarda yeni evlerine taşınan depremzede ailelere hediye etti. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, başkanlık vesilesiyle tebrik çiçeği göndermek isteyen vatandaşlara AFAD’a destek çağrısında bulunmuştu. Çağrıya rağmen gönderilen çiçekleri kalıcı konutlarına taşınan depremzedelere hediye edildi. Başkan Görgel’in “Vatandaşlarımızın, belediye başkanlığı görevimizi tebrik etmek için gönderdikleri çiçeklerin yeni evlerinize daha fazla yakışacağını düşündük. Haneleriniz şen, huzurunuz daim olsun” notuyla tek tek ailelere ulaştırılan çiçekler vatandaşların yüzünde tebessüm oluşturdu. Yeni evlerine hayırlı olsun çiçeği için Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’e teşekkür eden Vakkas Lokmacı, “Fırat Görgel başkanımız sağ olsun çok ince düşünmüş. Teşekkür ederiz, Allah razı olsun. İnşallah bir gün Fırat Başkanımızı yeni evimizde misafir etmek isteriz” dedi. Murat Türkmen ise, “Deprem sonrası yeni evimize taşındık. Devletimize, belediyemize teşekkür ediyoruz. Konteynerden sonra yeni evimize taşınmak çok farklı bir duygu. Büyükşehir Belediye Başkanımız da evimize hayırlı olsun çiçeği göndermiş sağ olsun. Nazik hediyelerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Düzce Bilim Merkezi ilk etkinliğe ev sahipliği yaptı DÜZCE (İHA) – Uluslararası alanda en çok bilinen bilimsel farkındalık tarihlerinden biri olan "Stem Keşif Haftası" tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de ve Düzce’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Stem Düzce ekibinin ilk kez düzenlediği sergisine Düzce Belediyesi Bilim Merkezi ev sahipliği yaptı. Özellikle çocukların ve gençlerin bilimsel çalışmalara ilgilerinin artırılması ve yeni keşiflerin desteklenmesini öngören “Stem Keşif Haftası” dolayısıyla Düzce’de bir ilke imza atıldı. Düzce’de bir grup gönüllü öğretmen tarafından kurulan “Stem Düzce Ekibi” ilk etkinliğini Düzce Belediyesi Bilim Merkezi’nde düzenledi. Okul öncesinden lise çağlarına kadar bilimsel çalışmalara ilginin artırılması amacıyla il genelinde etkinlikler düzenleyen ekip, Bilim Merkezi’nde kurulan sergide liseli gençlerin icatlarını ziyaretçilerin beğenisine sundu. Sergi hakkında açıklama yapan Düzce Stem Grubu Koordinatörü Ayşe Arslan serginin fırsat eşitliğini amaç edindiğini belirterek, "Tüm dünyada özellikle Avrupa’da eş zamanlı olarak kutlanan Stem Keşif Haftası dolayısıyla bugün buradayız. İlimiz genelini kapsayan bu sergide pek çok öğretmen arkadaşımızın gönüllü katılımı ile bir çalışma yaptık. Burada amacımız her çocuğumuzun bilime yakınlaşmasıdır. Düzce Stem ekibi olarak çocuklarımızı, bilimsel çalışmalar, keşifler için destekliyoruz. Okul öncesi dönemden lise çağlarına kadar geniş bir yelpazesi olan çalışma yürütüyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha büyük etkinliklere imza atacağımıza inanıyoruz" dedi. Bilim merkezi misyonuna yakışır bir organizasyonu ağırladı Düzce Belediyesi Bilim Merkezi’nde bir gün açık kalan serginin geniş kitlelere duyurulmasında Başkan Dr. Faruk Özlü’nün desteği olduğunu ifade eden Arslan, "Stem etkinliklerini yaygınlaştırma, paydaşlar ve akranlar arasında paylaşılmasını da desteklemeye çalışıyoruz. Düzce Stem ekibimizin ilk etkinliği bu sergi oldu. Buradaki icatlarda kullandığımız malzemeleri kendimiz temin ettik ancak İl Milli Eğitim Müdürümüz ve Belediye Başkanımız bize her konuda destek oldu. Bu sergi için Bilim Merkezi’nden büyük ilgi ve destek gördük, kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Kendimizi ifade etme ve geniş kitlelere ulaşma fırsatı bulduk bu sayede. Her seviyeye uygun etkinliklerimiz var" diye konuştu. Sergide en çok dikkat çeken çalışmalar ise liseli öğrencilerin öğretmenlerinin destekleriyle geliştirdikleri işitme engellilerin iletişim sağlamasını kolaylaştıracak dijital komut eldiveni, minyatür drone, bilek hareketleri ile hareket eden robot araçlar oldu.